akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Cal Mag

Wyszukiwarka Forumowa:

Krzoker

Well-known member
Buchów
1
Advanced Nutrients SENSI CAL MAG XTRA
nada sie do organicznej uprawy na niedobory pod ledem?

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
W opryskach jak najbardziej, podany do gleby może negatywnie wpłynąć na bakterie glebowe i pozostałą mikroflorę. Same chelaty w nim są, a te są dla mikroorganizmów zabójcze...
Sól epsom (też nie za dużo) lub dolomit jak chcesz dawać w glebę.

Krzoker

Well-known member
Buchów
1
czyli przy niedoborze spotykanym przy ledach jak najbardziej a do glebowo dolomit(kreda) czy jest jakis organik do takich sytuacji?
gubie sie juz po tej chemi calej dlatego zdaje sie na doswiadczona brac forumowa. jade na biobizzie gleby i wszystkie suplementy

BioTabs BOOM BOOM SPRAY a takie na stres przy treningu FIM?

smoczylot

znów otwieram oczy wk***iony
Weteran
Buchów
4,390
Odznaki
3
Rób normalny oprysk to szybciej działa niż podane do gleby. Sam jadę organicznie właśnie na biobizie (ziemia i nawozy) pod ledami i wlasnie stosuję ten preparat. W razie potrzeby powtarzasz za kilka dni. Mozesz go mieszać z innymi preparatami na stres jak asahi-ja mieszam z tytanitem i jest git. Pzdr.

R

ruski wentylator

Guest
tez mam ledy i organike biobizza i od późnego veg zawsze daje raz na tydzień dolistnie cal mag SENSI nieważne czy cos się dzieje czy widać zmiany czy niedobory, stężenie daje 80% z instrukcji...

Krzoker

Well-known member
Buchów
1
RuskiWentylatorze moze doradzisz albo ktos ko na biobizzie jedzie.
mam pelny set nawozow i stymulatorow bez fishmixa (chyba ze warto dodac)
do tego calmaga na braki
czy cos warto dodac do tego?
z gory dzieki za zainteresowanie i odpowiedz

R

ruski wentylator

Guest
miałem fisch raz, stosowałem na początku veg, nie wiem tak szczerze po co on taki potrzebny chyba glownie jakość gleby poprawić...
dodałbym jeszcze leaf coat na zaraze i pleśń - w indor sprawuje się super- raz w tygodniu od późnego veg do późnego flo, na outa nie polecam, za drogi i zaslaby
ja zawsze daje dawki prawie 100%, tylko ze następne podlanie nie daje czystej wody ale cos tam dorzucę 30-50 % dawek w zaleznosci który tydzień, jak veg i potzeba azotu to grow , jak już kwitnie to bloom ,czasem wszystkiego troszkę
mam jeszcze lemon kick od plagrona do obniżania ph,
zawsze wbiłem sobie taki schemat w glowe - może głupie ale w srode cal mag a w niedziele leaf coat, tak żeby niedawac wszystkiego na raz a później długo nic,

Krzoker

Well-known member
Buchów
1
leafcoata mam. fish podobno na flore w glebie wplywa ze odzywia h...j wi zobaczymy :)
na flo dodajesz raz na czas growa?
wiem ze obserwacja panien to podstawa i reagowac na biezaco ;)
trzeba sie z tym ph pilnowac przy takim setupie jak nasz?
wiadomo regularna przemyslana suplementacja i nie wszystko naraz np w opryskach
dzieki bro ;)

R

ruski wentylator

Guest
grow ma fosfor potas i azot, azot na weg bardzo potrzebny, fosfor i potas mniej
później na flo sytuacja na odwrot azot mniej potzrebny, opoznia niby proces kwitnienia ale nie ma go dużo, w tabelkach biobizza grow podawany jest do samego końca, tez tak robie,
na weg można dawac trochę więcej tego grow niż pisza, a późniejna flo bloom więcej niż pisza...
u mnie woda ma 7,5 ph z kranu, oczywiście odstana te 48h w ,niby niektórzy pisza ze nie trzeba pilnować ph przy biobizza organice ale moje zdanie jest inne, na weg potrzebne jest mniejsze ph wiec daje z nawozami 1-2 kropli na 1 litr, później zjezdzam na flo do 1 a już bliżej bliżej końca wogole nie daje, 1 litr naturalnego na bazie kwasku cytrynowego lemon kick plagrona starczy na bardzo długo...

---------- Post Zaktualizowany 10:54 ---------- Data pierwszego postu 10:50 ----------

pamiętajmy ze samo dodawanie nawozow ( ja dodaje wszystkie naraz do tego samego pojemnika ) samoistnie obniza ph, szczególnie widoczne jest to wtedy kiedy dajesz większe dawki w polowie lub pod koniec cylku
bo na początku weg jak dajesz symboliczne 1ml/l to niemysl ze ph jakos spadnie w dol...

Krzoker

Well-known member
Buchów
1
Dzieksy :D
wszystko jasniutkie jak sloneczko w lipcu
bede uwazal i kontrolowal.
najlepiej PH mierzyc z wyplywajacej wody czy wziasc troche gleby do pojemnika zalac woda i sprawdzic PH mieszanki?
poki co bede jechal na paskach do ph z apteki chyba wystarczy?

R

ruski wentylator

Guest
do ph miezenia ja mam normalny chiński za 40-50zl, może nie jest super szybki i trzeba go kalibrować często ( robie to w pracy w labortorium raz na miesiąc) ale zalany był woda i spadl pare razy i a dobry miernik to 600zl , chociaż 350zl to super towar ale nie robie hydro czy kokosa wiec ten mi wystarcza.
ph wody , ph roztworu z nawozami a ph wypywow z doniczki to rozne sprawy, ważne ph roztworu nawozu, wycieki tez można sprawdzić czy niewystapilo zasolenie, kwasnosc ale przy organice jak masz dobre ph ziemi i roztworu nawozow to można nieprzykladac do tego większej uwagi, skontrolować tak z ciekawosci

R

Rodzilla

Guest
Rób normalny oprysk to szybciej działa niż podane do gleby. Sam jadę organicznie właśnie na biobizie (ziemia i nawozy) pod ledami i wlasnie stosuję ten preparat. W razie potrzeby powtarzasz za kilka dni. Mozesz go mieszać z innymi preparatami na stres jak asahi-ja mieszam z tytanitem i jest git. Pzdr.

W jakich proporcjach przygotować oprysk i jak często?

smoczylot

znów otwieram oczy wk***iony
Weteran
Buchów
4,390
Odznaki
3
Na opakowaniu masz dawkowanie a jak czesto to zależy od roslin ale tak profilaktycznie to ze 2 razy na wegu i potem na flo z głową bo calmag ma sporo azotu. A najlepiej dodać dolomitu do ziemi na poczatku a potem w razie braku podsypać pod krzaka i podlewać i jest ok.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół