grow ma fosfor potas i azot, azot na weg bardzo potrzebny, fosfor i potas mniej
później na flo sytuacja na odwrot azot mniej potzrebny, opoznia niby proces kwitnienia ale nie ma go dużo, w tabelkach biobizza grow podawany jest do samego końca, tez tak robie,
na weg można dawac trochę więcej tego grow niż pisza, a późniejna flo bloom więcej niż pisza...
u mnie woda ma 7,5 ph z kranu, oczywiście odstana te 48h w ,niby niektórzy pisza ze nie trzeba pilnować ph przy biobizza organice ale moje zdanie jest inne, na weg potrzebne jest mniejsze ph wiec daje z nawozami 1-2 kropli na 1 litr, później zjezdzam na flo do 1 a już bliżej bliżej końca wogole nie daje, 1 litr naturalnego na bazie kwasku cytrynowego lemon kick plagrona starczy na bardzo długo...
---------- Post Zaktualizowany 10:54 ---------- Data pierwszego postu 10:50 ----------
pamiętajmy ze samo dodawanie nawozow ( ja dodaje wszystkie naraz do tego samego pojemnika ) samoistnie obniza ph, szczególnie widoczne jest to wtedy kiedy dajesz większe dawki w polowie lub pod koniec cylku
bo na początku weg jak dajesz symboliczne 1ml/l to niemysl ze ph jakos spadnie w dol...