akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Canna a Biobizz

Wyszukiwarka Forumowa:

volun

Well-known member
Buchów
378
Zastanawia mnie jak dużą różnice %Procentową na plonie można uzyskać, miedzy tymi zestawami nawozów, od razu powiem tak w ocene nie wchodzą walory smakowe ani żeby to było eko. Chodzi tylko o dobrego topa i wage. A chodzi głownie o outdoorka

Ostatnia edycja:

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
4,124
Odznaki
2
To dlaczego nie pójdziesz w mineralne nawozy? Poza tym pod uwagę weź geny, umiejetnosci/warunki/sytuację na które nie masz wpływu i pytanie robi się z du py

volun

Well-known member
Buchów
378
To dlaczego nie pójdziesz w mineralne nawozy? Poza tym pod uwagę weź geny, umiejetnosci/warunki/sytuację na które nie masz wpływu i pytanie robi się z du py

Właśnie ide w mineralne zmieniłem sobie z biobizza zestawu na canne.
A do Auto miałem biobizza gdyż to moja pierwsza styczność z nimi i nie chciałem przesadzić ale czysto teoretycznie nie patrząc na geny, umiejetnosci/warunki/sytuację. czy mineralne dają duża różnice w plonie do organicznych

sı̣dı̣ɥ

Well-known member
Buchów
3,752
Odznaki
2
A do Auto miałem biobizza gdyż to moja pierwsza styczność z nimi i nie chciałem przesadzić ale czysto teoretycznie nie patrząc na geny, umiejetnosci/warunki/sytuację. czy mineralne dają duża różnice w plonie do organicznych
Ktoś ostatnio w, którymś temacie pisał, że uprawiał te same krzaki pod organicznymi i mineralnymi. I, że wyglądem się nie różniły, ale waga przy mineralnych była większa.

R4VEN

#NocnaPaniGrower
Buchów
1,926
Odznaki
1

Właśnie planuję zakup auta i mam do wyboru zielone lub czerwone. Pytanie które będzie lepsze, czysto teoretycznie nie patrząc na markę, moc silnika, rok produkcji i przebieg. Czy zielone będzie jechało szybciej i będzie bardziej komfortowa jakość jazdy czy może jednak czerwone?

volun

Well-known member
Buchów
378
Właśnie planuję zakup auta i mam do wyboru zielone lub czerwone. Pytanie które będzie lepsze, czysto teoretycznie nie patrząc na markę, moc silnika, rok produkcji i przebieg. Czy zielone będzie jechało szybciej i będzie bardziej komfortowa jakość jazdy czy może jednak czerwone?
Polecam pytac o żółte są szybkie.

Co nie zmienia faktu ze wiem nasiona nie są sobie równe genetyka etc, shit happens. Ale jednak jak ktoś używał organicznych i mineralnych na swoich pestkach z jednego pokolenia i mógł mieć jakieś obserwacje co do masy i wygladu topa, tak jak wyzej gosc napisal ze topy w jednej uprawy były cięższe.
Cóż widocznie sam się musze skusić na następny rok na uprawę na jednym spocie organiczne vs mineralne

Ostatnia edycja:

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,272
Odznaki
7
Ktoś ostatnio w, którymś temacie pisał, że uprawiał te same krzaki pod organicznymi i mineralnymi. I, że wyglądem się nie różniły, ale waga przy mineralnych była większa.
Tylko nawet uprawiając w tych samych warunkach na klonach ciężko porównać np wolno rozpuszczające się biotabsy do natychmiast przyswajalnych mineralek. Być może ilość nawozow w danej chwili dla tych karmionych mineralnie była większa niż dla tych karmionych organicznie i stąd różnica na wadze ? Żeby porównanie było w 100% miarodajne trzeba by było utrzymywać identyczne poziomy ec oraz te same proporcje npk i innych makro i mikro elementów dla mineralnych i organicznych przez całą uprawę a to już technicznie byłoby praktycznie niemozliwe... Ale gdyby się udało to podejrzewam że efekt byłby podobny

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,164
Odznaki
12
Przecież czerwone są szybsze

R4VEN

#NocnaPaniGrower
Buchów
1,926
Odznaki
1
Tylko na większej ilości klonach można by zaobserwować różnicę między nawożeniem organicznym a mineralnym. Często ktoś mając 2 pestki tej samej odmiany ostatecznie w takich samych warunkach ma rośliny różniące się znacząco wyglądem i strukturą. Rzadko zdarza się by były identyczne.

Tak się składa że mam obecnie kilka klonów i mogłabym sprawdzić różnicę, jednak nigdy stricte mineralnie nie uprawiałam (EC, pH itd..). Więc już samo to mocno może zakłamać wynik końcowy. Właściwie @MiczBuhanen najlepiej to podsumował.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół