• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[CFL 100W][0.125 m^2] 1xKali Mist SCROG

Wyszukiwarka Forumowa:

Kaliman

Active member
Buchów
0
Witam!

Postanowiłem zrobić fotorelację swojej uprawy. Roślinka rośnie już 25 dni w 15-litrowej skrzynce na narzędzia w boxie zrobionym w biurku o wymiarach 25x50x60. Świeci na nią 5 świetlówek o mocach 18-24 W, w sumie dając około 100W. Wentylują ją 2 wiatraczki komputerowe. Oto jak to wygląda

Padło na odmianę Kali Mist, której pestkę dostałem w gratisie od f2 . Z tego co przeczytałem jest to bardzo mocna, 90% sativka, wysoka, potrafiąca wyciągnąć się podobno do 3 razy podczas kwitnienia. Dlatego raczej rzadko uprawiana wewnątrz. Przewidziałem więc mocny trening. Na razie zrobiłem jej TOPPING i LST. Myślę, że za około tydzień zacznę ją trenować na siatce. I tu moje pierwsze pytanie: jak wysoko umieścić siatkę dla takiej sativy? Doniczka zajmuje 17 cm, więc mam 43 cm do wykorzystania.

Papu:

Gleba: mieszanka ziemia:perlit:kokos ~6:2:1
Wczesny weg: rhizo
Późny weg: rhizo, biohumus
Flo: terra flores, pk, booster
Oprócz tego SUPERVIT do każdego podlania, jak na razie spryskana 2 x asahi.

To będzie mój pierwszy SCROG, więc w razie czego liczę na Waszą pomoc.

Z buchem!

---------- Post added 01-08-2012 at 13:11 ---------- Previous post was 29-07-2012 at 13:25 ----------

28 dzień wega

Założyłem siatkę na wysokości 13 cm nad ziemią.

Pierwszy niepokojący objawy: zółknięcie liści

Czy to może być niedobór magnezu? Podlać to dolomitem?

Ostatnia edycja:

Kaliman

Active member
Buchów
0
32 dzień wega

35 dzień wega

Po toppingu na dwóch głównych szczytach i zagonieniu pod siatkę. Po wszystkim spryskana asahi.

Przełączać na flo czy poczekać jeszcze pare dni?

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
jak ma sie wyciagac na kwitnieniu to mozesz juz przelaczac - ile jeszcze masz miejsca w boksie?

Kaliman

Active member
Buchów
0
Jeśli chodzi o powierzchnie to siatka wchodzi na styk, między siatką a świetlówkami z 25 cm.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
mozesz jeszcze dac pare dni wega zeby topki powychodzily z siatki i przelaczyc imho

Kaliman

Active member
Buchów
0
Weg (okres świecenia 18/6) trwał 38 dni. 12.08 - pierwszy 12-godzinny dzień.

Przesuszyłem trochę roślinkę i pożółkło jej trochę liści od dołu. 11 sierpnia podlałem wodą z biohumusem i dolomitem. Na razie będę lał tylko terra flores i witaminy.

1 dzień 12/12

3 dzień 12/12

Po wciągnięciu szczytów pod siatkę

---------- Post added 17-08-2012 at 11:09 ---------- Previous post was 14-08-2012 at 12:37 ----------

44 dzień/ 6 dzień 12/12

Pierwszy preflower:

I po treningu. Robi się gęsto.

Ostatnia edycja:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

Kaliman

Active member
Buchów
0
Jeśli dobrze rozumiem, to trening na siatce polega na tym że szczyty które wyrosną na odpowiednią długość ponad siatkę wciąga się pod nią spowrotem, przez co rozrastają się bardziej "na boki". I właśnie to zrobiłem.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Jeśli dobrze rozumiem, to trening na siatce polega na tym że szczyty które wyrosną na odpowiednią długość ponad siatkę wciąga się pod nią spowrotem, przez co rozrastają się bardziej "na boki". I właśnie to zrobiłem.

Ale zwróć uwagę, że chowając je znowu pod siatkę, wpychasz je w gąszcz liści, i przez to, są na równi z liśćmi które będą je znowu skrupulatnie przysłaniać. Scorg polega na tym , że wyciągasz szczyty przez oczka, aby wszystkie szczyty były na tej samej wysokości i aby dostawały max światła. Jeżeli któryś szczyt rośnie i się wyciąga ponad inne, przeciągasz go do oczka dalej, aby znowu był na wysokości pozostałych, ale nadal ponad siatką.

Kaliman

Active member
Buchów
0
Dzięki za radę. Poprawiłem wszystko tamtego dnia i spryskałem asahi.

Pora na up:

8 dzień 12/12

9 dzień 12/12

Podgoliłem liście na głównych łodygach:

11 dzień 12/12

Nie kłamali z tym , że się wyciąga :p Jak tak dalej pójdzie to niektóre odrosty będę musiał dodatkowo przywiązać do ziemi, albo łamać.

Ostatnia edycja:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za radę. Poprawiłem wszystko tamtego dnia i spryskałem asahi.

Nie kłamali z tym , że się wyciąga :p Jak tak dalej pójdzie to niektóre odrosty będę musiał dodatkowo przywiązać do ziemi, albo łamać.

szczyty układaj tak żeby wystawały trochę ponad siatkę, więc jak jakaś się wyciąga do przesuwaj do kolejnego oczka żeby znowu była obniżona. Jeżeli masz miejsce w siatce, to myślę że zajmij się póki co przekładaniem w oczkach. Łodygi się nie łamie - możesz ją jedynie zgnieść w połowie jej długości, dzięki temu nie będzie miała siły ciągnąc w górę.

z fartem

sorry za taką dużą czcionkę ale już nie mogę jej z edytować :)

Kaliman

Active member
Buchów
0
Up

Roślinka rośnie ładna i zdrowa. Całkiem sporo urosła, ale już się raczej nie wyciąga. Mogłem dać jeszcze z pare dni wega, ale bałem się, że wyjdzie mi z boxa :crazy: Teraz dostaje normalne dawki nawozów terra flores i pk do każdego podlania, oprócz tego od czasu do czasu dolomit (boosta jednak nie będzie). Tak się zastanawiam, czy nie powinienem lać czasem samą wodą?

Topki oblewają się już żywicą, i zaczynają fajnie pachnieć <shiza>

Zdjęcia kolejno od poprzedniego up'u do dziś:

68 dzień/ 30 dzień 12/12

Topy

Największy:

Gniewosz

Well-known member
Buchów
0
całkiem fajnie jak na szafkę w biurku :) ciekawy jestem efektu końcowego :)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
w mirę nieźle - trochę topy wypełniły ci siateczkę. No zobaczymy jak tam dalej będą choineczki rosły. Powodzonka
z fartem do :harvest:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół