Witam!
Postanowiłem zrobić fotorelację swojej uprawy. Roślinka rośnie już 25 dni w 15-litrowej skrzynce na narzędzia w boxie zrobionym w biurku o wymiarach 25x50x60. Świeci na nią 5 świetlówek o mocach 18-24 W, w sumie dając około 100W. Wentylują ją 2 wiatraczki komputerowe. Oto jak to wygląda
Padło na odmianę Kali Mist, której pestkę dostałem w gratisie od f2 . Z tego co przeczytałem jest to bardzo mocna, 90% sativka, wysoka, potrafiąca wyciągnąć się podobno do 3 razy podczas kwitnienia. Dlatego raczej rzadko uprawiana wewnątrz. Przewidziałem więc mocny trening. Na razie zrobiłem jej TOPPING i LST. Myślę, że za około tydzień zacznę ją trenować na siatce. I tu moje pierwsze pytanie: jak wysoko umieścić siatkę dla takiej sativy? Doniczka zajmuje 17 cm, więc mam 43 cm do wykorzystania.
Papu:
Gleba: mieszanka ziemiaerlit:kokos ~6:2:1
Wczesny weg: rhizo
Późny weg: rhizo, biohumus
Flo: terra flores, pk, booster
Oprócz tego SUPERVIT do każdego podlania, jak na razie spryskana 2 x asahi.
To będzie mój pierwszy SCROG, więc w razie czego liczę na Waszą pomoc.
Z buchem!
---------- Post added 01-08-2012 at 13:11 ---------- Previous post was 29-07-2012 at 13:25 ----------
28 dzień wega
Założyłem siatkę na wysokości 13 cm nad ziemią.
Pierwszy niepokojący objawy: zółknięcie liści
Czy to może być niedobór magnezu? Podlać to dolomitem?
Postanowiłem zrobić fotorelację swojej uprawy. Roślinka rośnie już 25 dni w 15-litrowej skrzynce na narzędzia w boxie zrobionym w biurku o wymiarach 25x50x60. Świeci na nią 5 świetlówek o mocach 18-24 W, w sumie dając około 100W. Wentylują ją 2 wiatraczki komputerowe. Oto jak to wygląda
Padło na odmianę Kali Mist, której pestkę dostałem w gratisie od f2 . Z tego co przeczytałem jest to bardzo mocna, 90% sativka, wysoka, potrafiąca wyciągnąć się podobno do 3 razy podczas kwitnienia. Dlatego raczej rzadko uprawiana wewnątrz. Przewidziałem więc mocny trening. Na razie zrobiłem jej TOPPING i LST. Myślę, że za około tydzień zacznę ją trenować na siatce. I tu moje pierwsze pytanie: jak wysoko umieścić siatkę dla takiej sativy? Doniczka zajmuje 17 cm, więc mam 43 cm do wykorzystania.
Papu:
Gleba: mieszanka ziemiaerlit:kokos ~6:2:1
Wczesny weg: rhizo
Późny weg: rhizo, biohumus
Flo: terra flores, pk, booster
Oprócz tego SUPERVIT do każdego podlania, jak na razie spryskana 2 x asahi.
To będzie mój pierwszy SCROG, więc w razie czego liczę na Waszą pomoc.
Z buchem!
---------- Post added 01-08-2012 at 13:11 ---------- Previous post was 29-07-2012 at 13:25 ----------
28 dzień wega
Założyłem siatkę na wysokości 13 cm nad ziemią.
Pierwszy niepokojący objawy: zółknięcie liści
Czy to może być niedobór magnezu? Podlać to dolomitem?
Ostatnia edycja: