G
Gość
Guest
Witam wszystkich, to mój debiut zarówno na forum jak i w uprawie - pierwsza foto relacja.
Od razu wrzucam fotki z 7 tygodni, a na końcu dorzucę końcówkę, jeśli kogoś zainteresuje
BOX: 36x80x70 (szer,dlug, wys.) karton gips + mylar
OŚWIETLENIE: 6x18W / CFL Phillips / warm white / 1400lm
WENTYLACJA: 1x input - wiatrak komp. 120 mm, 2x output 120mm + 80mm (2x filtr weglowy bezpośrednio przy wiatrakach)
ZIEMIA: 50% CASTORAMA, 30% DOLOMIT, 10% perlit, 10% kermazyt
DONICZKI: 5l
NASIONA: 3x White russian FEM.
NAWOZY: BIOHOMUS na weg / Planton K na flo
WARUNKI: Dzień temp. 28 C, noc temp. 24 C
FOTOPERIOD: I tu się pojawia mój poważny błąd, bo od samego początku miałem jednolity fotoperiod - 12/12. (nie doczytałem się w tym temacie )
PIERWSZY TYDZIEŃ
DRUGI TYDZIEŃ
TRZECI TYDZIEŃ
PIĄTY TYDZIEŃ
SZÓSTY TYDZIEŃ
SIÓDMY TYDZIEŃ
A to sa fotki z wczoraj, POCZATEK OSMEGO TYGODNIA
DWIE PIERWSZE - NAJBARDZIEJ KWITNACE
POUSUWALEM IM TROCHE LISCI, ZEBY TOPY MIALY WIECEJ SWIATLA
A TO JEST TRZECIA, KTORA JESZCZE NIE CHCE ZAKWITNAC...
Jak widać wyrosło, ale są pewne problemy. Dwie panie już zakwitły i jakoś sobie radzą powoli, ale trzecia ciągle jest w stanie weg. Jest dużo bardziej rozłożysta niż pozostałe dwie, ale jeszcze nie kwitnie. Na ostatnim zdjęciu troche leży (pozny trening) szła już za wyskoko i obawiałem się, że liście się przypalą. Marwie się,że to może być facet, ale póki co nie widać żadnych jaj... l:
Czy jest szansa na większe topy z tych dwóch co już kwitną?
Przyśpieszać kwitnienie tej ostatniej trzeciej jakimś sprytnym sposobem czy zostawić ją już w tym tempie, w którym się wychowywała?
Będe wdzięczny za wszelkie porady
Od razu wrzucam fotki z 7 tygodni, a na końcu dorzucę końcówkę, jeśli kogoś zainteresuje
BOX: 36x80x70 (szer,dlug, wys.) karton gips + mylar
OŚWIETLENIE: 6x18W / CFL Phillips / warm white / 1400lm
WENTYLACJA: 1x input - wiatrak komp. 120 mm, 2x output 120mm + 80mm (2x filtr weglowy bezpośrednio przy wiatrakach)
ZIEMIA: 50% CASTORAMA, 30% DOLOMIT, 10% perlit, 10% kermazyt
DONICZKI: 5l
NASIONA: 3x White russian FEM.
NAWOZY: BIOHOMUS na weg / Planton K na flo
WARUNKI: Dzień temp. 28 C, noc temp. 24 C
FOTOPERIOD: I tu się pojawia mój poważny błąd, bo od samego początku miałem jednolity fotoperiod - 12/12. (nie doczytałem się w tym temacie )
PIERWSZY TYDZIEŃ
DRUGI TYDZIEŃ
TRZECI TYDZIEŃ
PIĄTY TYDZIEŃ
SZÓSTY TYDZIEŃ
SIÓDMY TYDZIEŃ
A to sa fotki z wczoraj, POCZATEK OSMEGO TYGODNIA
DWIE PIERWSZE - NAJBARDZIEJ KWITNACE
POUSUWALEM IM TROCHE LISCI, ZEBY TOPY MIALY WIECEJ SWIATLA
A TO JEST TRZECIA, KTORA JESZCZE NIE CHCE ZAKWITNAC...
Jak widać wyrosło, ale są pewne problemy. Dwie panie już zakwitły i jakoś sobie radzą powoli, ale trzecia ciągle jest w stanie weg. Jest dużo bardziej rozłożysta niż pozostałe dwie, ale jeszcze nie kwitnie. Na ostatnim zdjęciu troche leży (pozny trening) szła już za wyskoko i obawiałem się, że liście się przypalą. Marwie się,że to może być facet, ale póki co nie widać żadnych jaj... l:
Czy jest szansa na większe topy z tych dwóch co już kwitną?
Przyśpieszać kwitnienie tej ostatniej trzeciej jakimś sprytnym sposobem czy zostawić ją już w tym tempie, w którym się wychowywała?
Będe wdzięczny za wszelkie porady