• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[CFL 108W][0.32m2] 3xWhite Russian Fem

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam wszystkich, to mój debiut zarówno na forum jak i w uprawie - pierwsza foto relacja.
Od razu wrzucam fotki z 7 tygodni, a na końcu dorzucę końcówkę, jeśli kogoś zainteresuje ;)

BOX: 36x80x70 (szer,dlug, wys.) karton gips + mylar

OŚWIETLENIE: 6x18W / CFL Phillips / warm white / 1400lm

WENTYLACJA: 1x input - wiatrak komp. 120 mm, 2x output 120mm + 80mm (2x filtr weglowy bezpośrednio przy wiatrakach)

ZIEMIA: 50% CASTORAMA, 30% DOLOMIT, 10% perlit, 10% kermazyt

DONICZKI: 5l

NASIONA: 3x White russian FEM.

NAWOZY: BIOHOMUS na weg / Planton K na flo

WARUNKI: Dzień temp. 28 C, noc temp. 24 C

FOTOPERIOD: I tu się pojawia mój poważny błąd, bo od samego początku miałem jednolity fotoperiod - 12/12. (nie doczytałem się w tym temacie :( )

PIERWSZY TYDZIEŃ
01_1.jpg

DRUGI TYDZIEŃ
03_2.jpg

04_2.jpg

TRZECI TYDZIEŃ
05_3.jpg

06_3.jpg

PIĄTY TYDZIEŃ
07_5.jpg

08_5.jpg

09_5.jpg

10_5.jpg

11_5.jpg

SZÓSTY TYDZIEŃ
12_6.jpg

13_6.jpg

14_6.jpg

SIÓDMY TYDZIEŃ
15_7.jpg

16_7.jpg

A to sa fotki z wczoraj, POCZATEK OSMEGO TYGODNIA
DWIE PIERWSZE - NAJBARDZIEJ KWITNACE
POUSUWALEM IM TROCHE LISCI, ZEBY TOPY MIALY WIECEJ SWIATLA

G4_7.jpg

G1_7.jpg

A TO JEST TRZECIA, KTORA JESZCZE NIE CHCE ZAKWITNAC...
G3_7.jpg

Jak widać wyrosło, ale są pewne problemy. Dwie panie już zakwitły i jakoś sobie radzą powoli, ale trzecia ciągle jest w stanie weg. Jest dużo bardziej rozłożysta niż pozostałe dwie, ale jeszcze nie kwitnie. Na ostatnim zdjęciu troche leży (pozny trening) szła już za wyskoko i obawiałem się, że liście się przypalą. Marwie się,że to może być facet, ale póki co nie widać żadnych jaj... :pl:

Czy jest szansa na większe topy z tych dwóch co już kwitną?
Przyśpieszać kwitnienie tej ostatniej trzeciej jakimś sprytnym sposobem czy zostawić ją już w tym tempie, w którym się wychowywała?

Będe wdzięczny za wszelkie porady ;)

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Szanse są alemusiał byś teraz zaj***ć lepsze oświetlenie mianowicie np zamiast 3świetlówek 18w zapodać 3phillipsa 32w jedna ma2255lm sa bardzo wydajne,+jakiś dobry nawóz na kwitnienie i jakiś na puchniecie szkoda ze nie zapodawałeś chociaż 3tyg 18/6 dlatego sa takie badylowate tak bys miał geste krzaczorki no ale trudno te topki nie napuchną zbytnio chyba ze posłuchasz mojej rady oświetlenie na ten etap to jedyne co je ratuje w efekcie ilosciowym Elo!:)

glock

Well-known member
Buchów
0
:)

wszystko ladnie tylko te doniczki chyba deko za male tez mam 3rusiany i doniczki 8 l panie auto :spalony:

G

Gość

Guest
te topki nie napuchną zbytnio chyba ze posłuchasz mojej rady oświetlenie na ten etap to jedyne co je ratuje w efekcie ilosciowym Elo!:)

Ok, dzięki wielkie, w takim razie ogarniam temat z tymi phillipsami.
Na kwitnienie mam Planton K, podobno jest ok?
no i przy nastepnej akcji zadbam o fotoperiod :pl:

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Można trzymać od początku pod 12/12, ale w tym wypadku rośliny były zapewne zbyt daleko od światła i dlatego porosły takie badyle.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół