• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[cfl 115w + led 135w][0,21m2] Automaty Quick One & Vertigo pod CFL i Led:)

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
WITAM:bounce: Przeprowadzam mały eksperyment pod dwoma rodzajami światła, więc zaczynam:bongo4:
-BOX: Wysokość 90cm, szerokość 37cm, długość 57cm
-OŚWIETLENIE: LED 135W, CFL 115W 5500K
-PESTKI: Vertigo(Paradise seeds) & Quick One(Royal Queen Seeds)
-PODŁOŻE: Ziemia, wiaderka 5 litrowe
-SUPLE: Uniwersalna odżywka do kwiatów i roślin
-TRENING- LST

Ogólnie sprawy mają się następująco,pestki poszły do ziemi 22 sierpnia tylko jest malutki problemik,natomiast nasionka zostały wrzucone do jednego pojemnika i teraz nie wiem które jest które:freak: ale nie ma lipy ponieważ miałem z nimi do czynienia wcześniej i będą do zidentyfikowania w póżniejszym stadjum:jaraczz:
WEEK:1 (7dzień)

Ostatnia edycja:

vietorius

Well-known member
Buchów
0
:yeahh:no no pięknie wyglądają te zdjęcia roślinek !
zawsze w led tak ładnie wyląda
ps. ile zapłaciłeś za te oświetlenie najlepiej daj link jak możesz

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
No troszkę dałem za LED'a bo ze stanów ściągnięte ale jakość jest adekwatna :spalony: o to link
http://www.gothamhydroponics.com/le...e-hydro-blackstar-135w-led-grow-light-uv.html

To dokładnie ta Lampa jak coś:sunny:

---------- Aktualizacja posta 03-09-2012 14:24 ---------- Czas poprzedniego posta 30-08-2012 16:21 ----------

:spalony: Mały Up, za 2 dni dokładnie będzie drugi tydzień z życia kobitek
i mam zamiar wtedy zacząć trening LST:bounce: niby im szybciej tym lepiej,ale dobrze by było jak by ktoś z doświadczeniem w tym temacie się wypowiedział
czy lepiej jeszcze się wstrzymać i zacząć w 3 tygodniu naginanie? Dziewczyny są bardzo niskie ale się powoli krzaczą:jaraczz:

PIERWSZA PANNA Z BRZEGU<coolpalacz>

NO I DRUGA:mrgreen:

POD KIECKĄ:lol3:

---------- Aktualizacja posta 04-09-2012 10:39 ---------- Czas poprzedniego posta 03-09-2012 14:24 ----------

:bounce:pO DŁUŻSZYM ZASTANOWIENIU SIĘ POSTANAWIAM ZACZĄĆ TRENING W 3 TYGODNIU ŻYCIA PLANTÓW
DOSZEDŁEM DO WNIOSKU ŻE SĄ ONE BLISKO GLEBY I NIE OSIĄGNĘŁY CZTERECH PIĘTER JAK NIBY POWINNO BYĆ ZANIM ZACZNIE SIĘ TRENING LST<coolpalacz>

---------- Aktualizacja posta 05-09-2012 17:20 ---------- Czas poprzedniego posta 04-09-2012 10:39 ----------

WEEK: 2 (14dzień):jaraczz:
Jest ok Planty jak najbardziej zdrowe i ładnie się rozwijają :bounce:

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
WEEK:3 (21 dzień):spalony:
Trening LST zrobiony 4 dni temu i usunięte zostały duże liście wiatrakowe:bounce: również pokazały się preflowery dokładnie 2 dni temu,planty dają radę i nie mają żadnych problemów ze zdrowiem:jaraczz:

Ogólnie robi się gęsto:bongo4: wkrótce zamierzam dołożyć coś na kwitnienie mam już upatrzony produkt organiczny ale dopiero będzie zamawiany,więc w połowie 4 tygodnia będzie w diecie plantów:jocolor: Peac

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
WEEK 4 (28 dzień)<coolpalacz>

Planty zostały w między czasie znów troszkę ponaginane między innymi wszystkie odrosty:bounce: Jedna z kobitek bardziej sie rozkrzaczyła od drugiej i mogę stwierdzić w 75% że ta mniejsza to Vertigo
pamiętam jak :jaraczz:wcześniej sadiłem Vertigo to takie małe się zrobiło ale liście bardziej sative prezetują typowe dla tej odmiany,a co do większej to raczej nie mam wątpliwości że to Quick One jak sama nazwa wskazuje bardzo szybka odmiana w opisie producenta w genach Lowryder rzecz jasna i rudelaris:freak:

Teraz Sama Quick One

No i Vertigo <joint>

Teraz ogólnie fotki bardziej na szczyty:smokee:

---------- Aktualizacja posta 24-09-2012 15:38 ---------- Czas poprzedniego posta 19-09-2012 18:11 ----------

No wreszcie przyjechało papu dla pomidorków:spalony: tylko nie wiedzieć czemu nie ma na nim wogólę dawkowania preparatu,będzie trzeba zajrzeć w neta,bo zamierzam zaserwować dziś kolację z tego dla plantów:bounce:

---------- Aktualizacja posta 26-09-2012 14:38 ---------- Czas poprzedniego posta 24-09-2012 15:38 ----------

WEEK: 5 (35 dzień):bounce:

TERAZ JUŻ POMIDORKI CAŁĄ ENERGIĘ WKŁADAJĄ W KWIATY:spalony:

---------- Aktualizacja posta 27-09-2012 11:30 ---------- Czas poprzedniego posta 26-09-2012 14:38 ----------

Ogólnie już jest w użyciu Bio-Bloom pierwsze podlanie tym produktem było 4 dni temu,a dziś drugie znalazłem na forum dawkowanie od 2ml-5ml na litr wody co każde podlewanie i tego się trzymam narazie nie ma żadnych oznak że coś jest nie tak, kwiaty rosną w oczach:smokee:

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
WEEK:6 (42 dzień):spalony:
Planty pięknie rosną nie widać żadnych problemów z niedoborami lub nadmiarami,więc wszystko jak najbardziej ok,chciałbym dodać że stosuję oprysk z bio-bloom do listnie po kilka razy dziennie:bounce:

Roślinki troszkę zwiększyły masę więc fotki każdej będą osobno aby oddać rzeczywistość w tym małym boxie

QUICK ONE:bounce:

VERTIGO:bounce:

RAZEM

---------- Aktualizacja posta 04-10-2012 10:21 ---------- Czas poprzedniego posta 03-10-2012 13:19 ----------

Jak widać na zdjęciu po lewej Quick one coś nie spieszy się z budowaniem kwiatów w niższych partiach,mam nadzieję że to się unormuje wkrótce
może to być spowodowane tym że są bardziej oddalone od lampy niż gówny top,a skoro tak to dziwnie że Vertigo się całe wypełniło:jaraczz: no nic pozostaje czekać...

Ostatnia edycja:

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
Thanx:spalony: narazie nie myślę ile z tego wyjdzie,będę zadowolony tym czym się odwdzięczą,wcześniej jak już wspomniałem sadziłem te odmiany z tego samego opakowania co teraz i powiem że nie była zbytnio poświęcona uwaga od początku ponieważ były one wraz z grubo dojrzewającymi pięcioma plantami w jednym growboxie i za dużo światła w pierwszych tygodniach to nie miały,dopiero z 3 tygodnie przed końcem były same to spuchły:sunny: z Quick One było dobre 15g suchego a z Vertigo to może z 3g bo skarłowaciało do jednego szczytu 10cm:freak: Teraz mają więcej światła od początku i dobre papu na kwitnienie czego wcześniej nie stosowałem :bounce: Wierzę że będzie Dobrze:smokee:

crazy monkey

Well-known member
Buchów
0
powinno być dobrze :D mam pytanie co do tego panela led - czy odczówasz jakąś różnice na ledach - chodzi mi o wzrost i ogólny rozwój roślin - mam w planach za pare dni ruszyć ze swoim growboxem i będzie w nim 4 x think different może jeszcze automazar i white widow tylko zastanawiam się nad konkretnym oświetleniem a zalezało by mi na dobrych ledach jeżeli chodzi o koszt zużytego prądu to ledy przebijają wszystko hps ani cfl nie mają tutaj podejścia

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
Powiem tak widzisz na podstawie mojej fotorelacji jak w pierwszych tygodniach widać progres i to grubo,widziałem wiele fotorelacji na HPS i tak szybko rośliny nie rosły,napewno na HPS dobrze puchną kwiaty,ale nie zawsze to jest regułą:bounce: u mnie teraz łodyga od quick one jest grubości kciuka:sunny: ale jak każde oświetlenie żeby było efektywne najlepiej żeby było jak najbliżej bo się pomidorki wyciągają nawet przy HPS
,ale jak masz zamiar działać z LED to zainwestuj w takie przynajmniej 2W na diodę,czytałem że dopiero satają się efektywne im więcej tym lepiej

---------- Aktualizacja posta 11:20 ---------- Czas poprzedniego posta 11:06 ----------

Ja dopiero wystartowałem z Led'ami na doświadczeniu z poprzedniej uprawy gdzie byłem bardzo zadowolony i tak,ale gdybym wiedział to co teraz wiem to było by lepiej:harvest: wtedy kobitki strasznie się powyciągały musiałem je krępować i naginać a miałem 5 plantów w jednym boxie z początku na jednej lampie LED póżniej na dwóch,dużo nie zebrałem ale z jakości byłem zadowolony i nie używałem niczego na kwitnienie tylko uniwersalny na grow do kwiatów i roslin
tu jak miał byś chęć zajrzeć co i jak z tego było
https://www.forum.haszysz.com/super-critical-auto-ghs-t58887.html?t=58887

Ostatnia edycja:

crazy monkey

Well-known member
Buchów
0
no no ładnie to u Ciebie wyglądało :D

szukając różnych informacji i szperając po necie natrafiłem na

co o tym Myślisz - gra warta świeczki ?
Chciałbym użyć tego oświetlenia do fazy wzrostu później przy flo dodać hps 150w

Ostatnia edycja:

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
Jak najbardziej bedzie git i ładnie spuchną kwiaty,przynajmniej przez pierwsze 3 lub 4 tygodnie używając Ledów oszczędzisz na prądzie,a jak zacznie kwitnąć to wrzucisz HPS na dobry plon:smokee: trzeba kombinować, a w tym wypadku będzie bardzo korzystnie:harvest:

crazy monkey

Well-known member
Buchów
0
no i dostałem zakaz wklejania linków z allegro :/ .......
growbox już prawie skończony jak na początek będzie w nim oświetlenie CFL 135w na fazę wzrostu po tym przeskakuje na hps 250w :D - jak już pomidory będą w boxie to wrzucę fotorelacje z czasem sie znajdzie panel LED puki co czekam na Twoją - z fartem peace

weedwiz

Well-known member
Buchów
0
Dobrze działaj,działaj:jaraczz: postaraj się o to żeby box dobrze odbijał światło,aby Pomidorki były dobrze doświetlone skoro chcesz wrzucić parę plantów będziesz tego potrzebował:smokee: a zakaz dostałeś żeby nie wrzucać linków z Allegro dla własnego bezpieczeństwa
Allegro jest strasznie kontrolowane
Pozdro i udanej hodowli i fotorelacj ajjj :bounce:

---------- Aktualizacja posta 10-10-2012 12:36 ---------- Czas poprzedniego posta 07-10-2012 14:36 ----------

WEEK: 7 (49 dzień)<shiza>
fajnie już zaczynają puchnąć szczyty:freak: i zapach jest coraz intensywniejszy,teraz kulminacyjne 3 tygodnie i pewnie ścinka :harvest:zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w 60 dniu być może któraś się wyrobi:joker:

Quick One:bongo4:

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-346892
VERTIGO<joint>

:spalony:

A TUTAJ MAM MAŁĄ NIESPODZIANKĘ,COŚ WYROSŁO Z ZIEMI WIDOCZNIE JAKIŚ BONUS W ZIEMI BYŁ HEHE,NIECH SOBIE BIDULA ROŚNIE:sunny:

Ostatnia edycja:

MicroMJ

Well-known member
Buchów
0
Witaj :smokee:
Mam następujące pytania i byłbym wdzięczny za odpowiedzi weedwiz, otóż:

1.Jak sprawuje się biobizz?
2.Czy dalej stosujesz oprysk dolistny z tym preparatem?
3.W jakich proporcjach mieszałeś z wodą do oprysku dolistnego?

PS: Super opcja z tymi ledami świetnie to wygląda

Pozdrawiam i z fartem do :harvest:
MicroMJ

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół