akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[CFL 125W][0.16m2] 1x Super Skunk

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
2
Siemanko, witam w mojej pierwszej fotorelacji. Nie ma co ukrywac, ze jestem poczatkujacy. Cala wiedza jaka zaczerpnalem nt. uprawy jest z tego forum, wiec chcialbym sie przyczynic do jego tworzenia pokazujac wam moja pierwsza uprawe indoor.

Pestka poszla na waciki 15.09, dwa dni pozniej pokazala kielek i wlozylem ja do malej doniczki. Kolejne dwa dni pozniej roslinka wyszla z ziemi i pokazala liscie pierwotne, wiec od tego dnia (19.09) bede liczyl dni wega.
Ogólnie podczas przesadzania do docelowej dopnicy roslince przydarzyl sie wypadek przez moj blad i stracila glowny lisc. Planowany weg jest 30 dni, wiec ma jeszcze czas na odzycie.

Uzywany setup:
Namiot: 40x40x120
Lampa: ELEKTROX CFL Dual 125
Wentylacja: 130m3/h + filtr węglowy (podłącze jak zacznie pachniec), wlot pasywny
Donica: docelowo 14L
Ziemia: Canna Terra Professional
Nawozy: Aktualnie bez nawozow na weg'a, moze cos dokupie jak beda mocne niedobory. Na flo Plagron PK13/14, Canna Terra Flores

Fotoperiod weg 18/6, na flo 12/12.
Trening LST, mozliwe ze sprobuje FIM, zobacze jak bedzie sie rozwijala roslinka.
Temperatura 24-26 stopni.
Podlewana woda o pH 6.5.
Nasionko Super Skunk od Holenderski Skun
Nie wiem czy podalem wszystko, wiec jakies dodatkowe informacje bede pisal na biezaco. Ponizej wstawiam foty roslinki.

Dzień 8

Dzień 10

Dzień 13

Jestem bardzo chetny na wszelkie uwagi i krytyke, takze smialo komentowac. Pozdro <peace>

Ostatnia edycja:

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
buch na dobry początek, będę zaglądał ;)

-SillveR-

Berrger
Buchów
1
Zdrowa, obniż lampę ☺
Myślę że jest zbyt wysoko jak na cfl...

Pozdrawiam

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Będe bacznie obserwował. A czego ta żarówa wisi pod kątem?

Buchów
2
@tomi bylo na 28cm od ziemi, obnizylem na tyle ze jest duzo cieplej ale nie parzy w reke

@jacula przyslali krzywy gwint, na dniach kupie nowy i go wymienie, wiec bedzie juz prosto

LivinProof

Well-known member
Buchów
1
Szkoda ze stracila lisc, ale wyglada zdrowo wiec moze sie tym nie przejela ;) Bede zagladal ;)

-SillveR-

Berrger
Buchów
1
Bardzo dobrze ja trzeba trzymać jak najbliżej..
Skieruj mieszak na roślinke i lampę a będzie dobrze ☺
Z fartem kolego

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Też bym obniżył troszkę lampę ale jest ok nic się niewyciągnęła także git.

Buchów
2
Siemano, szybki up bo dokonalem lekkiego LST, zeby odslonic nowe odrosty ze strony gdzie stracila lisc. Roslinka dzisiaj ma 14 dni od wyjscia z ziemi, jest zdrowa i sie szybko rozwija, wiec jesli nie bedzie problemow to nastepny update zapewne za 2 tygodnie bo bez sensu pokazywac wega skoro nic sie nie dzieje.

Dzień 14

I ujęcie od strony gdzie roślina straciła liść. Słabo widać druty bo tez sa zielone. :D

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Przyjemnie to wyglada u Ciebie, ciekaw jestem czy ten Super Skunik bedzie dawał po "nosie" i w "puco" w pozniejszym etapie. Ziemi troszke mało ubije sie od podlewania, lepiej dac jej sie wyciagnac troche, obciac dolne odrost przysypac te miejsca ziemia bo z nich pozniej korzonki rosną, sprawdziłem u siebie, wiecej korzenia wiec pociechy :zjarany::szczena:

Żul

Rzeczny
Buchów
23,251
Ale piękne indycze liście. Rownie pięknie sprowadziłeś go do gleby. Normalnie dałbym Ci bucha, ale nie mogę. xd
Zasiadam w fotelu z naczosami i kibicuję!

Buchów
2
@mniamniam Tez juz to zauwazylem, korzen po przesadzeniu zaczal rosnac w bok i jest dosc blisko wyjscia na powierzchnie, wiec mozliwe ze albo dam jej sie wyciagnac albo kupie wieksza doniczke, mikoryze i przesadze ja ponownie. Na ten moment nie chce jej stresowac jeszcze wiecej bo pewnie ma troche uraz po straceniu liscia :D

Buchów
2
Siema, chce wam tylko powiedziec, ze roslinka nie wykazuje zadnych niedoborow i zaczynam jazde z LST bo szybko rosnie. W miejscu gdzie stracila lisc pojawily sie 3/4 nowe odrosty. Myslicie, ze moglo to wyjsc na dobre? :D

K

kmwtwzq2

Guest
Siema, chce wam tylko powiedziec, ze roslinka nie wykazuje zadnych niedoborow i zaczynam jazde z LST bo szybko rosnie. W miejscu gdzie stracila lisc pojawily sie 3/4 nowe odrosty. Myslicie, ze moglo to wyjsc na dobre? :D

Jak widać na pewno nie przejeła się tym. Roślinka idzie ładnie, a to najważniejsze. Ciekaw jestem tej odmianki, będe obserwować

Buchów
2
Elo, podpowie ktos czy dobrze wykonalem LST? Cos poprawic? Roślinka ma 16 dni od wyjscia z ziemi.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół