akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[cfl 127w][0,16m2] M A G I C Z N A - S Z A F A by długi vol.5

Wyszukiwarka Forumowa:

długi

Advanced Smoker
Weteran
Buchów
1,819
Odznaki
2
WITAM PONOWNIE..

..po dlugiej przerwie zwiazanej z poszukiwaniami kwadratu.. nastapilo wielkie wqrwienie poniewaz nie moglismy znalezc odpowiedniej chaty, ktora spelniala by standardy mojej kobiety no i oczywiscie warunkow do kontynuowania naszego hobby :p postanowilismy ze dajemy sobie spokoj na 3-4 miechy wiec ja spokojnie zdaze cos sobie sciac.. :p

wiec tak

box : bez zmian, mala szafa "budda room" 40x40x120, szafa w szafie :p

palenie : cheese i blue cheese od big bhudda seeds (w budda roomie.. hehe)

oswietlenie : i tu mala zmiana poprzednio w tym boxie byla cfla 125W red (8500 lm) wy***alem ja w h*j, zastapilem sprawdzonymi przez panow Pereiro oraz Klepniksa, cfl'ami "eveready" 2 x 46W EVEREADY (3750 lm) oraz 1 x 35W EVEREADY (2290 lm) razem 127W (9790 lm) i teraz przynajmniej swiatlo jest rowno rozlozone w boxie, poprzednia lampa jako ze byla mega wielka, po jednej stronie bylo malo swiatla, a teraz jest o 2W wiecej ale jest jasniej o 1290 lm... :p

wetylacja : jeden wylot pc fan 60x60mm , jeden wlot pc fan 80x80mm, jeden mieszajacy "clip'on'fan" 5 calowy

ziemia : canna terra professional

nawozy : tu tez mala zmiana, zastapilem sprawdzonymi przez ziomali - zestaw bio-grow i bio-bloom od biobizza, top maxa dokupie pozniej

donice : 7l.. wiem ze male.. ale 11l nie wejda dwie do boxa..

temp i wilg : 30C ; 35%

fotoperiod : veg 12/5.5/1/5.5 :D teraz sie kur***ko modle zeby nie hermily a na flo to wiadomo :D

zalozenia : zebym tylko czegos nie spie****il, zeby poszlo wszystko bez przypalu.. no i palenia wyszlo jak najwiecej :lol3:

foty

przerobiony odblysnik

tutaj sie obawialem bo przymocowalem kostke do tej metalowej czesci odblysnika ale podkleilem tasma izolacyjna od spodu i gory, uziemilem odblysnik tylko jeszcze jedno mnie martwi bo od zarowki do kostki jest jakies 4 cm mam nadzieje ze sie nie stopi czy cos..

wentylacja

nawozy

no i oczywiscie malutkie :D

cheese

blue cheese

obie panie razem

pozdro wariaty...

bialy0

Well-known member
Buchów
0
no i wszystko ladnie ogarniete , przegladne inne twoje uprawy i porownam:) ciekawe ile ci z 7l wyjdzie bo mam podobnie tylko te 11l wepchnalem i polowa wysokosci boxa poszlaaa.:)siadam i patrze

ZielonyPrzyjaciel

Well-known member
Buchów
0
Wszystko cacy i pięknie, tylko nie wiem po co montowałeś ten wylot w kratkach wentylacyjnych w boxie. Niepotrzebnie się z tym męczyłeś bo i tak wtłaczane powietrze z góry wyleci przez sito.

Będę śledził. <wodna>

D

delete

Guest
No nareszcie! Długi powraca w kolejnej odsłonie "magicznej szafy w szafie:)" Wszystko elegancko zrobione i przygotowane. Nie ma lipy! wszycho będzie git!
Ps. Myślałem że lecisz 2x cheese a masz jednego blue cheesa, to ten gratisowy?
Pozdro ziomal no i oczywiście z fartem!

G

Gaynet

Guest
No w koncu wrociles, znam ten bol z szukaniem odpowiedniego mieszkania, sam bylem ogladac chyba z 20 zanim zdecydowalem sie na to z magicznym pokoikiem :p

Zasiadam i pacze co to bedziesz wyprawil :smokee:

D

delete

Guest
Rzeczywiście lepiej dawać 3 świetlówki w tym układzie, niż jedną wielką. Ciekawe, czy tej firmy dostanie się w PL.., sam bym na testa kupił.

zalozenia : zebym tylko czegos nie spie****il, zeby poszlo wszystko bez przypalu.. no i palenia wyszlo jak najwiecej

I tego się trzymajmy, pozdro! :flower:

długi

Advanced Smoker
Weteran
Buchów
1,819
Odznaki
2
tylko nie wiem po co montowałeś ten wylot w kratkach wentylacyjnych w boxie. Niepotrzebnie się z tym męczyłeś bo i tak wtłaczane powietrze z góry wyleci przez sito.
ze co ?? wylot jest na gorze boxa a w kratkach wentylacyjnych jest wlot... lol.. i ze jak niby powietrze wtlaczane gora moze ci wyleciec przez kratki na dole jak cieple powietrze unosi sie do gory...zawsze masz wlot na dole wylot na gorze

siadam i patrze
Będę śledził
Nie ma lipy! wszycho będzie git!
Zasiadam i pacze co to bedziesz wyprawil
ku**a tyle osob patrzy jeszcze wieksza presja zebym tego nie spie****il..

Ps. Myślałem że lecisz 2x cheese a masz jednego blue cheesa, to ten gratisowy?
nie odrazu zamowilem cheesa i blue cheesa a na farta dostalem 1x delicious fruity chronic juice (fem) i 2x big bud#2 (reg)

, znam ten bol z szukaniem odpowiedniego mieszkania, sam bylem ogladac chyba z 20 zanim zdecydowalem sie na to z magicznym pokoikiem
wiesz musielismy jeszcze uwzglednic zeby bylo jak najblizej do pracy to jest glowny powod, a tak to na spokojnie polecimy sobie na wakacje i pozniej powrot do szukania...

Koszatnik

Well-known member
Weteran
Buchów
21
Również zasiadam w gronie obserwatorów. Jestem ciekaw co Ci wyjdzie na tym setupie, obecnie również myślę o podobnym.

Powodzenia i pozdro !

bialy0

Well-known member
Buchów
0
zacznij oplaty zbierac za widownie:) a tak w ogole to kolega chyba w uk ?

ZielonyPrzyjaciel

Well-known member
Buchów
0
ze co ?? wylot jest na gorze boxa a w kratkach wentylacyjnych jest wlot... lol.. i ze jak niby powietrze wtlaczane gora moze ci wyleciec przez kratki na dole jak cieple powietrze unosi sie do gory...zawsze masz wlot na dole wylot na gorze
Co ty ku**a pie****isz :D. Boxy tak są skonstruowane, że nic tam wycinać nie trzeba. Kratki na dole są po to, żeby przez nie wylatywało powietrze.
Wtłaczane powietrze jest chłodne, postaw rękę pod wiatrak i sam oceń czy jest Ci w rękę chłodniej czy goręcej. Zimne powietrze opada na dno, ale to szczegółowe sprawy, to nie ku**a balon :D żeby latał.
Tu chodzi głównie o cyrkulację powietrza w boxie, a nie jakieś głupoty typu czy ciepłe powietrze idzie do góry itd.
Najlepiej jest wtłaczać powietrze z góry (dlatego w każdym boxie są specjalne otwory na kanał wentylacyjny z góry) wtedy cały box jest wietrzony, a nie z boku, żeby wiało na bok.

2%7E19.JPG

1.png

Ostatnia edycja:

długi

Advanced Smoker
Weteran
Buchów
1,819
Odznaki
2
...lol... roz***ales mnie tym.. ziomal nie chce sie klucic tutaj.. tylko powiedz mi jedno, gdzie wedlug twojego schematu przymocowal bys filter weglowy.. przy kratkach.. heheh.. ziomal wiatraczek na dole ma mi dmuchac zimne powietrze ktore jest ogrzewane przez lampe i unosi sie do gory i z tamtad ma byc wypompowywane cieple powietrze poza boxa... pozdro

nie wiem czy to ja jestem jakis pie****niety.. niech ktos jeszcze sie wypowie na ten temat..

G

Gość

Guest
masz wszystko dobrze, można mieć na dole wlot pasywny albo można tez w wspomagać rożnymi wiatrakami a wylot zawsze na górze z racji ze tam się gromadzi ciepło które musimy się pozbyć by zapobiec przegrzaniu :spalony:

G

Gość

Guest
Zielony Przyjacielu, widze ze masz taki sam programator jak ja, posłuż mi dobrą radą i powiedz jak to nalezy nastawić... mecze sie juz od dluzszego czasu i manualnie musze wyl/wl lampe...

powodzonka zycze w uprawie i zapraszam do siebie :D

długi

Advanced Smoker
Weteran
Buchów
1,819
Odznaki
2
Zielony Przyjacielu, widze ze masz taki sam programator jak ja, posłuż mi dobrą radą i powiedz jak to nalezy nastawić... mecze sie juz od dluzszego czasu i manualnie musze wyl/wl lampe...
ziomal jak masz do niego pytanie to pisz mu na pw a nie smiec mi tu.. jakimis off topami..

D

delete

Guest
dlugii nie denerwuj sie tak.
Niestety ZielonyPrzyjeciel ma troche racji.
Prawda jest ze cieple powietrze leci do gory ale tez ucieka bokami, a przy wspomaganiu wiatrakami cale pomieszczenie "paruje".
Sila wysysania punktowego po przez went nie jest tak duza ,zeby wyssac cieple powietrze z calego rooma ,a z kolei wdmuchiwane powietrze z gory ma silniejsza "moc" przebicia sie w dolne partie CALEGO boxa i rozejscie sie juz ogrzane na boki.
Wszystko jest zalezne od mocy wyciagajacych , ale moc WYciagajacego wenta( chodziaz nominalnie taka sama jak wdmuchujacego) , bedzie mniejsza.
Zawsze mozna sprawdzic temp. na wysokosci topkow przy wencie ktory wdmuchuje powietrze do boxa i tym samym wencie ktory bedzie wyciagal powietrze z boxa (reszta wiatrakow symetrycznie odwrocona takze)
Zawsze mozne tez sie mylic , bo warunki boxa na zewnatrz sie roznia , i tak na ten przyklad majac wenta mocy 150m3/h montujac go do PCboxa (przerysowywuje specjalnie) nie bedzie mialo znaczenia czy jest on wdmuchujacy czy tez wyciagajacy bo i tak zrobi robote (nawet za bardzo) ale jak box bedzie stal w goracym miejscu to i went nie pomoze.
Troche moze namieszalem ale mam nadzieje Ze ,ze zrozumieniem.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół