• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

CFL 150w | noname | bubbler project mkI

Wyszukiwarka Forumowa:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
aloha

zapodaje pierwsza fotorelacje i jednoczesnie moje pierwsze hydro
zainspirowal mnie ten filmik na yt
http://www.youtube.com/watch?v=1Cwc4evEGNw

porownanie rozmiaru planta zawazylo na decyzji zeby samemu sprobowac...

---

planuje oswietlac cfl - narazie mam 75w 2700K 4700lm

(kupilem na szybko w lokalnym AGD wiec nie bylo wyboru) i do tego chce dorzucic kilka cfl 6400

system zrobilem rowniez na szybko - plastikowe pudelko na buty + plyta z dibondu + akwariowy napowietrzacz za 24 zeta + 2m wezyka 6mm + koszyki do roslin z castoramy (calosc moze 50 zeta + 47 zeta na odpowienio duza otwornice do wycieca otworow na koszyki)

karmienie to planowany florovit/planton (to chyba nawozy mineralne wiec moze dadza rade...) na razie - zobacze ze bedzie to zarla , jak umrze wsadze drugiego klona i kupie cos z np HESI

roslina to noname z wora - dokladnie klon pobrany kiedy matka

zaczela chorowac i pobralem kilka klonow jakby sie przewrocila... matka ma dzis 76 dni

klon wczoraj wypuscil korzonki i dzis mu sie znaczaco poprawily (dodalem do wody w klonerze florovitu - moze przez to...)

ph mam zamiar stabilizowac octem (moja woda ma ph 7, florowit jest kwasny wiec moze nie bedzie trzeba)

fotoperiod na chwile obecna leci 24/0 potem chyba 12/1 chyba ze cos innego polecacie

noi tyle...to taki test - zeby zobaczyc czy sie da tak lekko na chama bez dedykowanej pozywki i systemu filtrowania wody

---

jednoczesnie bede sie staral ciagnac relacje z FLO matki (na vega nie mialem czasu...teraz tez zreszta nie za wiele...)

noto strzala...

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Nie napisałeś nic o ec-metrze/konduktometrze, bez tego urządzenia nawet nie zabieraj się za hydro.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
Nie napisałeś nic o ec-metrze/konduktometrze, bez tego urządzenia nawet nie zabieraj się za hydro.

no niestety nie posiadam...rozumiem ze masz na mysli pomiar ph (ec to chyba zawartosc mineralow w wodzie)?
ja juz pisalem - zona mi patrzy na rece z tym hobby a taki lepszy miernik to z 200 trzeba smignac...mam papierki lakmusowe i tym sie narazie posilkuje...mowisz ze bez miernika se neda?

Rafik

Well-known member
Buchów
0
EC to zmineralizowanie wody. O ile się nie mylę w hydro nie może być więcej niż 300mS na cm lub przeliczając nie może być mniej niż 3,(3) ohma na cm.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
czyli ze woda nie moze byc twarda? jade na wodzie ze studni - pewnie raczej jest twarda...mam filtr osmotyczny ale zalozony mineralizator wiec tez nie jest 100% czysta...to chyba bedzie ciezko?

D

delete

Guest
Przestancie tu srac matematyką. Jasne ze bez miernika pójdzie. Dbaj o ph i nie przedawkuj nawozów. Ot co...

Ischar

Well-known member
Buchów
2
wow uwielbiam samorobki jak ci wszystko wyjdzie to ty bedziesz moja inspiracja :)

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Fadree wie co pisze, bez miernika da rade, mieszaj wode w osobnym pojemniku proporcjonalnie dawaj nawozy, i dolewaj do zbiornika, tym sposobem nie przedawkujesz, ale zapomnij o hessi- ten nawóz nie wybacza pomyłek, polecam za to ghe flora series, jest bardzo elastyczny i rosliny tolerują błedy początkujących, pożywka zmiana co 2 tyg. musowo. O jaki system filtrowania ci chodzi??... niesłyszałem o filtracji w bublerze, mysle ze zbedny wydatek, lepiej odłóż kase i kup miernik ph i ec, sprawdz na ebay.uk tam możesz wyrwac hm digital za 100pln.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
dzieki za podpowiedzi - bede probowal

poki co w keramzycie wyladowaly klony - testuje czy latwiej im bedzie sie ukorzenic bezposrednio w teoretycznie docelowym podlozu...podalem im tez po jednej kropli hesi super vit na 1,5l wody w bublerze...

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Przestancie tu srac matematyką. Jasne ze bez miernika pójdzie. Dbaj o ph i nie przedawkuj nawozów. Ot co...

Tera żeś do***ał. Chyba za twoich czasów fizyki w szkole nie znali.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
nastapily zmiany - lokator keramzytu polecial do ziemi - niestety chyba mu sie to nie spodobalo bo marnieje - to ten po prawej w butelce...
zmodyfikowalem doniczki na dwie osobne - kazda ma swoja pompke, i wsadzilem do nich stare i nowe klony - dwa to blackberry fem od zioma.

testuje tez nowy klonex i stary preparat korzonek aquaB - ten stary cos marnie dziala - kloniki w tle pod butelkami - marne...clonex poszedl dzis - zobaczymy co bedzie jutro...

czekam tez na swietlowki 6500K

---------- Aktualizacja posta 16:48 ---------- Czas poprzedniego posta 14:39 ----------

a sam cyfrowy ph tester nie wystarczy?? bo te 70 zeta jeszcze jestem w stanie przelknac...MUSZE miec to EC i cos tam jeszcze???

D

delete

Guest
Tera żeś do***ał. Chyba za twoich czasów fizyki w szkole nie znali.

Nie chodzilem do szkoly zeby z "teoretykami" nie miec tyle do czynienia. Wez sie do roboty, bo patrzac po postach to taki wlasnie z ciebie obgadywacz-dosrywacz-hejter.
Tacy jak ty wystawiaja opinie temu forum..
Pozdrawiam.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
koledzy - kultura...

pytalem o to " a sam cyfrowy ph tester nie wystarczy?? bo te 70 zeta jeszcze jestem w stanie przelknac...MUSZE miec to EC i cos tam jeszcze???
"

?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zakup ph tester, a odrzywek dawaj 50% zalecanej dawki, bedziesz miał pewnosc ze nie przedobrzysz, a planty bedà i tak za***iscie rosły.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół