• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[CFL 216w][0,36m2][White Widow, OG13, Moby Dick, Ak47] kombinatoryka stosowana

Wyszukiwarka Forumowa:

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
Druga uprawa In, sprawdzian przed prawdziwą eksperymentalną uprawą
Jak się uda to chciałbym udokumentować grow także videorelacją, dużo lepiej widać reakcje krzaków na wszelkie działania, warunki itd, dodatkowo w planie jest używanie pejczy, ognia, łamanie krzaków plus pewnie jeszcze kilka sadystycznych trików, więc fajnie będzie wszystko widać jak rośliny reagują .. jeśli będzie się chciało to ciągnąc.

Na koniec pokaże produkcje oleju i jego rafinację.

Zapraszam do komentowania i psioczenia, pomocy, czyli krótko mówiąc z***ek i takich tam.

Oświetlenie :

6x 36w 4000K docelowo 8x (4x4000K i 4x 3000K) lub hps jak będzie źle szło, świetlóweczki miały być i może będą "obrócone na płasko" muszę tylko zmontować nową ramkę, niestety wychodziło że będzie to panel prawie o powierzchni boxa i bałem się ze będzie blokował przepływ powietrza wyżej, odbłyśnik z lampy rastrowej podgięty żeby większą powierzchnie obejmował,

Box - Growing tent - 60cmx60cmx120cm
Wentylacja : 2x wyciągający i mieszak- 12cm z szafy serwerowej, wloty jeszcze pasywne dojdzie pewnie wdmuchujący

Co w boksie piszczy:

Nirvana Seeds White Widow

Nirvana Seeds White Widow original seeds are (60%/40%) indica/sativa cross-strain and is best suited to indoor cannabis cultivation. Cannabis seeds grow as high as 35-80 cm with the yield up to 450 gr per m2. It's suggested to flower (12 hour light) this marijuana variety for 8 weeks, but 10 weeks will really give you the crystals you are after. Try to turn the lights off altogether the final 2 weeks of the flowering cycle- or at least down to 8 hours. This keeps the flowers from re-growth and stresses the plant into giving up its last drop of goodness as crystal to protect the flower! The buds have so much THC on them that it is hard to see them at all. Our White Widow original seeds produce plants that give you the taste of freshness laced with many fruits, because of the strength of the cannabis crystals - the only real taste goes hand in hand with the expectorant effects of the THC. You better try it for yourself. The smell is strong pungency. It first hits you, then follows a sour sweetness with the final whiff ... turning sweet. If a plant could have a strong body odour then the White Widow needs a deodorant. Cannabis smokers adore its sweet, thick, acrid smoke that imparts a hammering stone. Extremely powerful. Experienced smokers only. White Widow is the backbone of the Nirvana Seeds industry and is one of the most famous marijuana strains in modern growing.

G13 Labs OG13

G13 Labs OG13 Feminized The Kush is one of the most sought after strains for 2012 and G13 Labs are here to make their stamp on the famous OG Kush. G13 Labs OG13 is a great producer of extremely dense nugs which smells and tastes like fuel. OG13 stretches but seems to fill out upon flowering, ideal for stress and pain management. Warning: A strong high Flowering Time Indoors: 9 weeks.

Dinafem Seeds Moby Dick

The Dinafem Seeds Moby Dick is one of the strongest and very typical sativa. It is the result of crossing the 2 best clones of Mother Plants, a sativa with an indica. Dinafem Seeds Moby Dick is our most psychoactive strain and it produces a great hunger and thirst. It is advisable to eat and drink well, to counteract its effects due to this increase in appetite. The sativa has a wood, pine, incense aroma, and the indica type is sweeter. To develop the Moby Dick to its full potential, it needs a lot of light. Harvested outdoors, it needs full sun, plentiful soil and water and widely spacing the trees 3 m apart will ensure trees which grow to 3 m tall and a harvest of up to 1500 grams in optimal conditions, it is mould resistant. The flowering period is quite fast indoors (60/70 days). Moby Dick has a mild scent when growing but don’t be fooled, it has a powerful stone. The combined genetics of Haze and White Widow make the Moby Dick plant quite strong. Moby Dick is a psychoactive plant, with a THC concentration of up to 21% and presence of THCV, a compound from equatorial sativa and which occurs in response to solar ultraviolet rays and which enhances the effect of THC to such an extent that with 2 or 3 Cal, the effects of Moby Dick are incredibly powerful.

Ale straszą w tych opisach :)

Ak47 od poznanego growera z materiału 2 pestki, podobno AK czyste shermione. dawno nie paliłem takiego fajnego wiec poszły w ziemie, jesli sie nie okaże żaden face z nich to pewnie jeden w boksie zostanie drugi docelowo będzie na pyłek

Większość plonu i tak pójdzie na olej pewnie

09.07.2012- nasionka do wody wszystko opadło w ciągu kilku h,

10/11.07.2012 kiełkują akacze na wierzchu reszta dzień później WW 24h po akaczach jako ostatnia

AK

1 dzień

5 dzień

Prymitywny filmik z dziesiątego dnia życia

---------- Aktualizacja posta 23-07-2012 13:37 ---------- Czas poprzedniego posta 21-07-2012 11:12 ----------

[/COLOR]Mały updacik

filmik z kilku dni życia jak się uzbiera więcej klatek to może uda się zmontować jakiś bardziej profesjonalny ale nawet na tym bedzie widac reakcje roślin na warunki, zapomniałem o fotookresie napisać ale w sumie na filmiku widać jaki jest :).

Za kilka dni nawilżacz przyjdzie i keramzyt, ciekawy jestem jaka różnica będzie we wzroście, tak sobie myślę żeby jednej pstryczka dać w nos i patrzyć jak szybko się pozbiera
------------------
Dzień 12

Ostatnia edycja:

gette

Well-known member
Buchów
0
Ciekawy jestem co wyjdzie pod tymi świetlówkami. Ile czasu planujesz wega ?

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
3 tygodnie planowałem ale w sumie dzisiaj 2 juz minęły a jeszcze takie malutkie lst przed nimi chyba będzie miesiąc albo // widzę że dłużej własnie zauważyłem że tylko 4 sztuki cholera świecą a stateczniki gorące jak cholera w sumie 8 jest kurde i tak szybko się sypią coś jutro nie wiem czy nie będę musiał na gwałt kombinować pierwszy raz - światło nowe :(

Szkoda ze to wyskoczyło teraz bo fajnie się zwieszałem na nowym nawilżaczu w sumie juz mniej ważne czy aż tak pomoże we wzroście roślinkom ważne że stałem pół godziny i patrzyłem się w mgiełkę :) - o w ten sposób

---------- Aktualizacja posta 27-07-2012 14:07 ---------- Czas poprzedniego posta 24-07-2012 23:17 ----------

[/COLOR]problemy problemy, Akacz coś przebarwienia ma na liściach cętki bardziej i mniej zielone Mobiemu tez się zaczynają podobne objawy problemy z lampami zmusiły mnie do użycia na dzień cfl 5500lm tylko z poprzedniego setupu naprawiony już i włożony z powrotem panel cfl ale kupiłem hps250ww nerwach i teraz będzie problem pewnie bo boksik ma tylko 120cm nie wiem jak za wysokie mogą być zanim sie przełączy, poza tym słabo cos rosną:( foto update niedługo

Ostatnia edycja:
G

Gaynet

Guest
Zapowiada sie bardzo ładna fotorelacja, super filmiki. <peace>

G

Gość

Guest
Teraz wolno rosną bo budują sobie system korzeniowy. Zapodawaj azot plus ewentualnie coś na korzenie i będzie ok.

U mnie po przełączeniu na flo strzeliły o grubo ponad 100% (LST i 2 miesiące weg, same planty w momencie przełączenia miały ok 25 cm- bez doniczki) i zatrzymały się w momencie kiedy nie było już miejsca w boxie (ok. 80cm). po ok 8-10 dniach po zmianie fotoperiodu przystopowały, ale z innymi odmianami może być inaczej.

btw. skąd brałeś nasiona g13, bo sam jestem ciekaw tej odmiany?

Ostatnia edycja:

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
Zaraz zapodam update, ale po trosze racji masz :), dostały papu, ph obniżamk troszke dolomitu i powariowały ruszyły, wydaje mi sie ze ziemia słaba, AK od początku grymasił z jakieś liście zżółkłe po tygodniu, później przebarwienia.

Zaczynam się bać w sumie pozmieniało sie sporo w setupie, panel z CFL wywaliłem i oświetlają automaciki w innej szafce,

Hps 250W załączony

Nie wiem co sie dzieje, świeci jakoś jakby z 40hz dostawał, miganie widać może nie gołym okiem ale na kamerach :((

lada dzień trzeba by przełączać chyba.
słaby wzrost przez ph, nie chciało mi sie sprawdzać wrrr, deszczówka ma wg mojego ph-metru ponad 8 ph, i listki wykazywały objawy jakby magnez zablokowany został.

do rzeczy, Jutro filmik, widać jak przyspieszyły na nim
zdjęcia z wczoraj albo przedwczoraj nie pamiętam bo zbiory z poprzedniego growu sprawdzam :)

AK 47

White Widow

OG 13

Moby Dick

z dzisiaj
27 dzień

ps. bardzo fajnie rośnie ten OG, na pierwszym planie w zbiorczym zdjęciu po prawej, .. najwieksza nasionka z promocji jako gratisy oryginalnie z g13 do zakupów , w attitude seedbank

G13 Labs Auto AK Feminized Cannabis Seeds - 05 seeds
G13 Labs NL Automatic Feminized Cannabis Seeds - 05 seeds
Nirvana Seeds White Widow Feminized Cannabis Seeds - Pick 'n' Mix

FEMINIZED UFOs
1x G13 Labs OG13
1x Dinafem Seeds Moby Dick
1x Delicious Seeds Auto Northern Light Blue
5x G13Labs Blueberry Gum

---------- Aktualizacja posta 08-08-2012 11:23 ---------- Czas poprzedniego posta 07-08-2012 21:27 ----------

ostatnie 23 godziny, jedna sekunda filmiku to godzina ich życia

co o tym myślicie zwłaszcza o co chodzi z żarówką , do wymiany ?, jak to rosnie ?

polałem miracle grow all purpose ...coś tam coś tam
seewed concentrate z wilko
biobiz bio grow
i to wszystko z roztworem dolomitu

przedwczoraj

Ostatnia edycja:

bialy0

Well-known member
Buchów
0
no no podoba mi sie pomysl z video:) sympatycznie mozna zauwazyc wahanie temperatury , bardzo ladnie , bede sledzil

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
dzięki za buszki, z kamera taka sprawa jest że to .. mikroskop usb w zasadzie 200x max ale może robić tez za kamerkę po zmianie ostrości niestety nie ogarnia całego boxa, wymienię pewnie na jakąś zwykłą usb web cam, bo ciekawiej bedzie jak kamerka będzie robiła mi zbliżenie na rozwijające się trichomy , myśle żeby jakoś jeden listek unieruchomić żeby można było sfilmować jak sie trichomy rozwijają

a jak juz pisze to opiszę co sie stało wczoraj :((, zauwazyłem ze złamał się główny szczyt w moby dicku sam czubek z kilkoma liśćmi:( , nagiąłem i widocznie po włączeniu lampy roślinka sie dźwignęła i się złamała na drucie, skleiłemi zobaczymy, ale do rzeczy

chciałem oskubać konkretnie wszystko z dołu kilka dni na regeneracje i przełączanie albo przełączać już teraz? ,

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
34 dzień, 3 dzień albo drugi po przełączeniu, cykl 12/1 raczej na stałe zagości u mnie, w sumie przy 30 dniowym wegu daje prawie tydzień świecenia za darmo w porównaniu do 18/6
na szybko, jak się pokażą preflowerki to porządnego upa zamieszczę

dużo podrosną jeszcze ?

Ostatnia edycja:
T

Tlazolteotl

Guest
Pewnie beda tak rosly jeszcze ze dwa tygodnie od przelaczenia, albo troche dluzej

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
48 dni zycia 14 od przełączenia od preflowery po tygodniu od 26/08 licze kwitnienie czyli 2 dzien kwitnienia

moby dick wybujał, kilka dni temu .... zorientowałem sie ze zrobiłem supercroping mu ciekawe co z tego bedzie.

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
jutro bedzie porządna aktualizacja teraz tylko zeby pokazać że żyją, co prawda słabo ale dojrzewają sobie, wstyd zdjęcia dawać bo słabo wyszły, klapnięte troche bo wczoraj czasu nie było zeby podlać nawet

od lewej tylna ak, og13, z przodu ww i moby dick

Anaconda

Well-known member
Buchów
3
Ciekawa fotorelka kolego,milo popatrzec na filmiki.
buszek na zachete i oby tak dalej.
pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół