• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[cfl 33w][PCBOX] eXtensa farm

Wyszukiwarka Forumowa:

extensa

Well-known member
Buchów
0
No więc witam was serdecznie. Z góry przepraszam za tytuł, no ale niestety nie miałem nic innego na myśli. :jaraczz:

No więc:
Oświetlenie - 1 x 23W 1500lx oraz 1 x 11W 650lx
Miejscówka - PCbox 19x40x45
Krzak - tutaj niestety nie wiem, dostałem nasionko od kuzyna który mieszka w Holandii
Nawozy - od 15 dnia życia mam zamiar użyć biohumusa, a potem flo
Doniczka - na początku malutka, potem przesadzanie do 6-8l
Wentylacja - Jeden wyciąga drugi miesza, tempa maksymalnie do 27C, średnio 23-24C

Roślinka 2 dni kiełkowała na chusteczce, potem trafiła do ziemi. Z ziemi słodka przebijała się również niecałe 2 dni, tak więc pisząc ten temacik roślinka ma 5 dni.

Temat zakładam, gdyż liczę na waszą pomoc. Jestem lamus, więc zawsze lepiej zasięgnąć porady mistrza.

Dzień 5

:zjarany:

PS. Ktoś ma dobry sposób (nie szlifierka :pr:), aby wyciągnąć te pieprzone kartki od napędu? Są nitowane.

extensa

Well-known member
Buchów
0
Ooo ja, nie pomyślałem.

Tak wiem, ze ziemi troszkę mało. Wieczorkiem podsypie. A właśnie teraz jadę na 20/4 godzinkę światła odejmować co ile dni?

mango_uk

Well-known member
Buchów
0
to ziarno to af czy zwykle czy nie wiesz ??

extensa

Well-known member
Buchów
0
Zwykłe.
Mój plan był taki, żeby co 5 dni wydłużać noc o godzinkę.

mango_uk

Well-known member
Buchów
0
hmmm....poszukaj info na forum jak to jest z tym skracaniem nocy ale wydaje mi sie ze 18/6 powinno byc dobrze na poczatek

extensa

Well-known member
Buchów
0
Mam pytanie co do doniczek. Którą lepiej użyć? Niestety większych nie mogę.
Jedna jest szersza i niższa od drugiej.

G

Gość

Guest
Najlepiej to zbuduj sobie sam doniczke, jak najwieksza, dopasowana do boxa.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
extensa -
po pierwsze za mało lumenów - już panna ci się wyciągnęła.
Po drugie - jak przesadzisz to dosyp ziemi do pełna doniczki i użyj tez keramzytu. Jeżeli masz perlit to wykorzystaj go w mieszance z ziemią.
Po trzecie - te dwie doniczki to wyglądają ma mega małe - ile to ma litrów?? Jeżeli masz pcboxa to łatwiej bedzie ogarniać planta jak dasz niższa doniczkę, a najlepiej to zmajstruj coś pod wymiar.
Po czwarte - po co kombinujesz z godzinami. Zrób 18/6 od początku i już
Po piąte - jaką masz tam wilgotność? założę się że sucho jak na pustyni

extensa

Well-known member
Buchów
0
Sucho chyba nie jest. Obok mam zbiornik z wodą i czarnym materiałem. Codziennie paruje ponad 250ml wody.
Wyciągnęła się bo czekałem na drugą żarówkę, a od dwóch dni już nie zauważyłem aby tak się wyciągała, ew. zamienię tą 650lx na 1500lx.

Ta czarna ma 4l, a ta druga około 3l. Chyba połączę dwie długie, w jedną (takie balkonowe o wymiarach 35x10). Za ile dni przesadzać?

Dzięki za odpowiedzi, zawsze są pomocne.

czytajacy

Active member
Buchów
1
Za przeproszeniem z tymi 16stoma godzinami światła to pieprzenie o szopenie :/ jeśli to nie automat to po +/- 10 dniach świecenia 20/4 wal 12/12 po kilku dniach zaindukuje kwitnienie i sie dowiesz z czym masz doczynienia (panna czy chop ) Myśle, że 10 dni wega starczy jak na pc box, tym bardziej, że nie wiesz z jaką odmianą masz doczynienia. Reszta rad jest oka. Pozdro i z fartem do końca.

extensa

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za informacje.

Doniczkę już mam, w sumie prawie 8L (nie musiałem robić, jednak miałem taką i pasuje do boxa idealnie).

---------- Aktualizacja posta 06-09-2012 12:34 ---------- Czas poprzedniego posta 05-09-2012 22:56 ----------

Troszeczkę powiększyłem boxa, usunąłem zbędne elementy. Po przesadzeniu do normalnej doniczki raczej zamontuje jeszcze jedną lampę - 23W 1500lx

Dzień 6 z życia Psoty

Mam już imię dla niej (oby to była kobitka). Moja mała Psotka :pr::spalony:

Psotka dostanie nowe łóżko myślę, że w około 10-12 dniu życia, a potem czeka na nią jednak Planta Vit.:jocolor:

---------- Aktualizacja posta 09-09-2012 16:55 ---------- Czas poprzedniego posta 06-09-2012 12:34 ----------

Dzień 9 w życia. Dzisiaj mam zamiar przesadzić w dużą donicę. Dokładam jeszcze jedną żarówkę - 32W (około 2200lumenów).

Ostatnie zdjęcie z życia w małej doniczce

---------- Aktualizacja posta 22:15 ---------- Czas poprzedniego posta 16:55 ----------

No i poszła do dużej. Jutro idę zakupić keramzyt oraz żaróweczkę.

Troszeczkę wybije wyżej, to podsypię ziemią do równego.

---------- Aktualizacja posta 10-09-2012 11:17 ---------- Czas poprzedniego posta 09-09-2012 22:15 ----------

PH ziemi mam 6. Dodać trochę dolomitu?

extensa

Well-known member
Buchów
0
No więc zapodałem jeszcze jedną lampę 1300lm, tempa wzrosła do 26-28 stopni.

Miała ciutkę za mokro dlatego te odpryski, po przesadzeniu 2 dni stała praktycznie w miejscu. Teraz ruszyła do przodu.

WhiteSeed

Well-known member
Buchów
0
Będę śledził :D Też zastanawiam się nad PcBoxem <rotfl>
Z fartem ziomuś

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół