akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[cfl 3x18] [PCBOX] 1xAk47 AF

Wyszukiwarka Forumowa:

twojeairmaxy

Well-known member
Buchów
0
Zmień oświetlenie z 24/0h do 18/6h lub 20/4h i czekaj Powodzenia z fartem

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Z tego co się orientuję to jeśli to automat, to jest fotoobojętny i ma gdzieś czy mu dasz 18/6 czy 20/4.

Z fartem, mam dokładnie tę samą odmianę, będę śledził. Byle do :harvest:

żululu

Well-known member
Buchów
0
24/0 nie jest dobrym rozwiazaniem, kiedy ta roslinka ma odpoczac?! Daj 18/6 i bedzie git, no i na pradzie troche zaoszczedzisz.

Doc47

Member
Buchów
0
Dziś zakupiłem timer analogowy i ustawiłem 18/6. Ciekaw jestem różnicy w rośnięciu :jaraczz: . Za pare dni wstawie jakieś nowe zdjęcia. :spalony:

Jupik

Well-known member
Buchów
0
A wodą jaką podlewasz , z kranu czy odstaną ?:jocolor:

Doc47

Member
Buchów
0
Podlewałem z kranu, ale teraz podlewam odstaną + biohumus co 2 podlanie. Musze kupić dziś tą 5l z biedronki i tym podlewać

---------- Aktualizacja posta 19-08-2012 23:39 ---------- Czas poprzedniego posta 17-08-2012 13:24 ----------

Yoooł. Mała sie rozwija już chyba prawidłoowo. Przestawienie dnia/nocy pomogło :D
Dziś jest jej 23 dzień. Cały czas poddaje ją lst.

Ostatnia edycja:

DaMaszek

Well-known member
Buchów
0
dobrze, że przestawiłeś.
fajnie.
teraz moze sie zatrzymac na moment, ale potem zobaczysz, jak małe szczyty się rozbujają(u mnie 5 łebków w 3 dni urosło już prawie jak główny - mój ma ok. 21 dni).
mała wrzutka: czytając o lst nie do końca jest jasny dokładny mechanizm działań - gdy się zacząłem bawić stało się jasne wszystko:
-małe łebki mają być zrówane poziomem z głównym + mała nadwyżka - auksyny,
-naginanie reszty(poza głównym topem), dużych liści po prostu ma odsłonić maluchy - i tu nawet, gdy maluchy nie dadzą się wypoziomować, dostatek światła pomoże im się wybić wyżej, wtedy poziomujemy, gdy się da,
-LST to proces ciągły.
-dodatkowym elementem LST jest UKŁADANIE liści/rośliny - mamy duże liście i małe liście, i gdy robi się płaski gąszcz(w pionie), zamiast urywania liści kombinacji alpejskich wychodzi na to, że roślinie wystarczy POUKŁADAĆ liście - czyli, duże układam pod szczytami, co ładnie je podnosi - i wynikowo szansa uszkodzenia rosliny jest zerowa, inna sprawa, że efekt wizualny jest...dosyć unikalny, szkoda, że nie mogę zapodać fotki, mi wyszło coś...chyba osobliwego wynikowo - wielki płaski prawie dwuwymiarowy placek, chłonący światło, przetykany szczytami.
zabawne, że w boxie, w pion jest tyle miejsca, które najwyraźniej się nie przyda...ale widzę na forum, że wielu ludzi cierpi na niedobór tegoż...da się i nie nazwałbym tego ostrym lst.
takie tam wynurzenia...założyłbym fotorelkę i tam się wynurzał, ale nie mam możliwości uploadu fotek;/..a widzę tu parę plantów w tym samym wieku rosnące w róznych warunkach ostatnio..fajnie jest porównywać, patrzeć i wyciągać wnioski.
powodzenia.

Ostatnia edycja:

Doc47

Member
Buchów
0
25 dzień.

SIemanko. Mam pytanie, czy mała kwitnie <joint> ?
Widać białe włoski.. Podlewać ją dalej Biohumusem,
czy kupić już planton K ? Urośnie to jeszcze podczas kwitnięcia ?
Bo jest mała dość..:pl::pl: Zdjęcia 25 dzień:

Porady/buchy/z***ki. Mile widziane. <lol>

żululu

Well-known member
Buchów
0
Mam pytanie, czy mała kwitnie ?
Widać białe włoski.. Podlewać ją dalej Biohumusem,
czy kupić już planton K ? Urośnie to jeszcze podczas kwitnięcia ?

Kwitnie, biohumusa juz odstaw. Urośnie, urośnie :spalony:

Doc47

Member
Buchów
0
Siemanko, dziś jest 35 dzień mojej mery dżejn :D Roślinka kwitnie już na dobre, dziś jade po nawóz. Planton K będzie dobry? Czy brać coś innego ? :> Urośnie ona do góry jeszcze? I co zrobić aby ją do tego rośnięcia zmusić ;d

Buchy/z***ki Mile widziane :D :jaraczz::jaraczz:

Doc47

Member
Buchów
0
YOoooooooooooł :D Dziś jest jej 48 dzień ! Napuchła troszeczkę :p Tak na oko ile suchego mogę mieć z tego i ile jeszcze do :harvest::harvest::harvest: I nie urosła tak jakbym chciał, ale to mój bład bo ma za małą doniczkę.. Jak na 1 raz idzie mi chyba dobrze bo żadnych niedoborów nie wykazujee. Zresztą oceńcie sami :

POZDRO ! :smokee:

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Siema. Ładnie lecisz, jestem na podobnym poziomie co Ty ;) Też mam ak w pcboxie tylko że ma już 51 dni. Niestety dolne topy nie kiepsko u mnie wyglądają ponieważ dopiero dzisiaj przyciąłem kilka liście wiatrowych a zasłaniały mi dopływ światła.
Z fartem wariat :zjarany:

Doc47

Member
Buchów
0
Problem

Siemanko, mam duuży problem z mary jane. Liście zaczęły usychać i zmieniać kolor.. Roślinka wygląda tragicznie, czego to przyczyna? Jak jej pomóc ? Powiem tylko że nie podlewam jej już od 3 dni a ziemia nadal jest moookra strasznie.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół