• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[CFL 69w][PCBox] AK47 Auto FEMI

Wyszukiwarka Forumowa:

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
rośliny - 1x AK47 Automat Feminizowany od f2seeds
box - PCBox https://www.forum.haszysz.com/fotorelacja-project-x-pcbox-t64087.html
oświetlenie - 3x Philips Tornado 23W 1550LM 2700K
wentylacja - 1x wentylator wtłaczający, 1x wentylator wyciągający
nawozy - Planton K na kwitnienie, Biopon Plus do roślin zielonych na weg
trening - planuję LST

Nasionko już wrzucone do szklanki z wodą :) Tak wygląda domek przygotowany pod ak47:

Aspire

Well-known member
Buchów
0
Jaką masz temperaturę przy trzech żarówkach i dwóch wentylatorach ?
Ja miałem 3 żarówki i 3 wentylatory, dwa wtłaczające i jeden wyciągający i czasami skakała tak wysoko że zamontowałem szybę.

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Temperaturę w boxie mierzyłem w chwili gdy stał on w pokoju i to bez doniczki w środku. Było to ok 27-29 stopni. Ostatecznie box poleciał na strych gdzie na pewno będzie więcej ale postaram się o jakiś klimatyzator.

Minęło już ponad 48 godzin i dopiero z ziarenka zaczął wychodzić kiełek. Jak dobrze pójdzie to jutro go zasadze.

Aha stwierdziłem że jako iż jest to moja pierwsza roślina nie będę podejmował się zabawy w jej przesadzanie... Dlatego plantuje to od razu w dużej doniczce.

Ostatnia edycja:

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Będę zaglądał , ponieważ tez mam AK47 tylko ze ma już kilka dni i jest na out ;-)

Zapraszam do mnie .

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Wczoraj zasadziłem ziarenko w glebe jednak jeszcze nic nie wyszło i szczerze mówiąc zaczynam się martwić z powodu temperatury. 3 dni temu myslalem nad zakupem klimatyzatora bo na strychu mialem powyzej 32 stopnia dzisiaj mysle nad zakupem grzenika bo temperatura wynosi 21 stopni... Tak źle i tak nie dobrze.

---------- Aktualizacja posta 20-07-2012 13:19 ---------- Czas poprzedniego posta 18-07-2012 13:45 ----------

Dzień 1
Dzisiaj jest pierszy dzień kiedy roślinka wyszła z gleby. Od razu dałem ją pod świetlówki na tryb 16/8 (na zdjęciu zapalone są trzy jednak jednak jedną wykręciłem ponieważ nie potrzeba aż tyle światła na samym początku). Jutro wstawiam szybę do PcBoxa ponieważ temp mi znacznie wskoczyła :pl:

Pytanie
Czy odleglość między kiełkiem a żarówkami jest OK ?

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Dzień 2
Dzisiaj leci już drugi dzień życia roślinki. Do później nocy walczyłem ze wstawieniem szyby do pcboxa oraz dodaniem wentylatora mieszającego. Niestety nie mogę zrobić wiarygodnego testu ponieważ dzisiaj temperatura na strychu z racji pogody spadła mi o prawie 10 stopni :lol3:

Zdjęcie zostało wykonane wczoraj około 23. Teraz gdy do niej zglądałem była większa ale nie chciało mi się robić zdjęcia.

Obecnie Temp 25stopni, wilgotność 60%

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
wyciągneła Ci sie podsyp ją ziemią troche . I skieruj na nią jeden wiatrak jakiś ze by nie była taka chuda :)

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak ogarnales temperature to obniz troche swiatlo - jak znowu bedzie za goraco to podniesiesz ;)

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Jeszcze dodatkowo dwa zdjęcia.
Zmiany:
- Dokręciłem drugą zarówke
- Wstawiłem szybę
- Dorzuciłem do środka wentylator skierowany na roślinke
- Lekko podwyższyłem doniczke do świetła

Aha jak już zauważyliście roślina trochę mi się wydłużyła :( Było to spowodowane tym że wyszła z gleby pózno w nocy a ja wstalem dopiero po 12 i gdy otworzylem boxa to tak juz wygladala. Cos moge z tym zrobic czy juz po ptokach ? Poki co troszeczke ja podsypalem ziemia ale nie wiem czy nie za malo. Dodatkowo podwyzszylem doniczke do swietlowek.

Weszlkie z***ki i rady mile widziane :spalony:

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Ja bym się wyzbył tej szyby, skoro masz wentylator na planta nastawiony to nie powinno być kłopotu z przegrzaniem. I zapnij tę trzecią żarówkę. Wyjdzie jej to na dobre a jak się później rozpecha w boxie to może być kłopot z ogarnięciem. Zbliża się małymi krokami jesień więc temperatura otoczenia też będzie korzystniejsza dla PCBoxów. A póki jest niewielka, nie potrzebuje mega-wentylacji, żeby mieć przyjazne warunki.

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Dzień 3

Powoli ale rośnie, to najwazniejsze :) Następne zdjęcia będe już wrzucał w kilkudniowych odstępach czasowych.

Pytanie na niedaleką przyszłość
Biopon Plus do roslin zielonych bedzie dobry na weg ? Czy lepiej abym lecial po biohumusa ?

G

GanjaFriend

Guest
mogłeś posadzić ją przy brzegu i prowadzić lst wzdłuż doniczki. taka moja sugestia :) będę zaglądał bo lubię pc boxy <peace>

jaracz.skuna

Well-known member
Buchów
0
Faktycznie w ogole o tym nie pomyslalem :/ Mam nadzieję że mimo wszystko LST da rade. :yeahh:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół