G
Gość
Guest
Tym razem postanowiłem pobawić się Grapefruitem od Female Seeds. Boks mały, ale siateczka pomoże i uda się ją zmieścić. Na kokosy nie liczę, chciałbym spróbować dobrej sativki i tyle w temacie.
WARUNKI:
Wymiary PC box: 63cm x 19 cm x 44cm
Lampa: 4 x świetlówka kompaktowa Polux 20W; 1155lm; 2700K; odbłyśnik z blachy do ciasta
Wentylacja: IN 1x12cm 1x8cm; OUT 2x12cm (jeden na drugim)
Odbłyśnik: mylar
Gleba: donica ok. 6l; ziemia z włóknami kokosa (50%) wymieszana ze styropianem (40%) i drobnym keramzytem (10%) + keramzyt na dno i na górę. Szczypta dolomitu do smaku; Ph ok. 6,5
Warunki w boksie:
Temp.: 30C (tutaj niestety nic już nie poradzę, mamy lato, jedyne co to lampy chodzą nocą, kiedy jest trochę chłodniej)
Wilgotność: 40-45%
Oświetlenie: 20/4 weg 12/12 flo
Rośliny:
1x Grapefruit od Female Seeds
Nawozy:
Na weg: Agrecol do roślin zielonych w żelu (może z 2 razy pod koniec 18/6, ponieważ ziemia z nawozem i ładnie rosła) + Asashi
Na flo: zestaw od Hesi + Canna Boost
Trening:
na początku LST około 2 tygodnie, potem topping i siatka
===================================================================
Aby was za bardzo nie zanudzać pierwszy miesiąc życia roślinki w trybie przyśpieszonym ...
Wyszła z ziemi 20.06.2012r
Dzień 13
Tutaj poszło pierwsze naginanie drucikami
Dzień 21
C.D poprawiania LST
Dzień 25
Tutaj poszła siatka i wyjąłem jednocześnie druty (fotek brak)
Dzień 30
Przełączenie światła na 12/12, siatka zapełniona w ok. 1/2
Dzień 34
Jest to stan na dzień pisania posta. Po przełączeniu światła roślina ostro w górę. W przeciągu 4 dni 2 razy wciągałem odrosty pod siatkę. Tak wygląda po porannej gimnastyce.
WARUNKI:
Wymiary PC box: 63cm x 19 cm x 44cm
Lampa: 4 x świetlówka kompaktowa Polux 20W; 1155lm; 2700K; odbłyśnik z blachy do ciasta
Wentylacja: IN 1x12cm 1x8cm; OUT 2x12cm (jeden na drugim)
Odbłyśnik: mylar
Gleba: donica ok. 6l; ziemia z włóknami kokosa (50%) wymieszana ze styropianem (40%) i drobnym keramzytem (10%) + keramzyt na dno i na górę. Szczypta dolomitu do smaku; Ph ok. 6,5
Warunki w boksie:
Temp.: 30C (tutaj niestety nic już nie poradzę, mamy lato, jedyne co to lampy chodzą nocą, kiedy jest trochę chłodniej)
Wilgotność: 40-45%
Oświetlenie: 20/4 weg 12/12 flo
Rośliny:
1x Grapefruit od Female Seeds
Nawozy:
Na weg: Agrecol do roślin zielonych w żelu (może z 2 razy pod koniec 18/6, ponieważ ziemia z nawozem i ładnie rosła) + Asashi
Na flo: zestaw od Hesi + Canna Boost
Trening:
na początku LST około 2 tygodnie, potem topping i siatka
===================================================================
Aby was za bardzo nie zanudzać pierwszy miesiąc życia roślinki w trybie przyśpieszonym ...
Wyszła z ziemi 20.06.2012r
Dzień 13
Tutaj poszło pierwsze naginanie drucikami
Dzień 21
C.D poprawiania LST
Dzień 25
Tutaj poszła siatka i wyjąłem jednocześnie druty (fotek brak)
Dzień 30
Przełączenie światła na 12/12, siatka zapełniona w ok. 1/2
Dzień 34
Jest to stan na dzień pisania posta. Po przełączeniu światła roślina ostro w górę. W przeciągu 4 dni 2 razy wciągałem odrosty pod siatkę. Tak wygląda po porannej gimnastyce.