• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[CFL 80W][PCBox][SCROG] Grapefruit FEMI od FS

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Tym razem postanowiłem pobawić się Grapefruitem od Female Seeds. Boks mały, ale siateczka pomoże i uda się ją zmieścić. Na kokosy nie liczę, chciałbym spróbować dobrej sativki i tyle w temacie.

WARUNKI:
Wymiary PC box: 63cm x 19 cm x 44cm
Lampa: 4 x świetlówka kompaktowa Polux 20W; 1155lm; 2700K; odbłyśnik z blachy do ciasta
Wentylacja: IN 1x12cm 1x8cm; OUT 2x12cm (jeden na drugim)
Odbłyśnik: mylar
Gleba: donica ok. 6l; ziemia z włóknami kokosa (50%) wymieszana ze styropianem (40%) i drobnym keramzytem (10%) + keramzyt na dno i na górę. Szczypta dolomitu do smaku; Ph ok. 6,5

normal_2%7E0.JPG

normal_1%7E0.JPG

Warunki w boksie:
Temp.: 30C (tutaj niestety nic już nie poradzę, mamy lato, jedyne co to lampy chodzą nocą, kiedy jest trochę chłodniej)
Wilgotność: 40-45%
Oświetlenie: 20/4 weg 12/12 flo

Rośliny:
1x Grapefruit od Female Seeds

Nawozy:
Na weg: Agrecol do roślin zielonych w żelu (może z 2 razy pod koniec 18/6, ponieważ ziemia z nawozem i ładnie rosła) + Asashi
Na flo: zestaw od Hesi + Canna Boost

Trening:
na początku LST około 2 tygodnie, potem topping i siatka

===================================================================

Aby was za bardzo nie zanudzać pierwszy miesiąc życia roślinki w trybie przyśpieszonym ...

Wyszła z ziemi 20.06.2012r
Dzień 13
Tutaj poszło pierwsze naginanie drucikami

Dzień 21
C.D poprawiania LST

Dzień 25
Tutaj poszła siatka i wyjąłem jednocześnie druty (fotek brak)

Dzień 30
Przełączenie światła na 12/12, siatka zapełniona w ok. 1/2

Dzień 34
Jest to stan na dzień pisania posta. Po przełączeniu światła roślina ostro w górę. W przeciągu 4 dni 2 razy wciągałem odrosty pod siatkę. Tak wygląda po porannej gimnastyce.

gette

Well-known member
Buchów
0
Fajnie i wreście jakiś estetyczny PCbox na który miło popatrzeć. Dwa pytania, regulujesz jakoś wysokość lampy/doniczki od szczytów? wentylator z przodu masz jakoś ukryty?
Generalnie bardzo fajnie Ci to idzie, nie ma sie do czego przyczepić.

G

gowna strugi

Guest
uuu.. hightower. normalnie UNIKAT! :D już takich nie uraczysz, chyba, że nowego Chiefteca za 500:pl: bardzo ładnie kolego, tylko ta siatka mnie zastanowiła.. ten drut strasznie cienki jest, nie porani planta? zasadniczo już za późno żeby to zmieniać, ale myślę, że warto zwrócić uwagę czy się nie wżyna gdzieś... pozdro<peace>

G

Gość

Guest
Fajnie i wreście jakiś estetyczny PCbox na który miło popatrzeć. Dwa pytania, regulujesz jakoś wysokość lampy/doniczki od szczytów? wentylator z przodu masz jakoś ukryty?
Generalnie bardzo fajnie Ci to idzie, nie ma sie do czego przyczepić.

Lampy mam zamontowane na stałe u góry, doniczki mam na podwyższeniu i w miarę wzrostu obniżam.
W wentylator od przodu przychodzi jeszcze taka "przejściówka" do której montuje filtr węglowy własnej produkcji. PCbox wraz z filtrem stoi w szafce pod akwarium zamkniętej na klucz i nie jest widoczny z zewnątrz, więc nie bawię się w żadne zaślepki, itp. Czyli jeśli PCbox ma "imitować" komputer, to u mnie nie jest to PCbox tylko box z obudowy do komputera :smokee:

uuu.. hightower. normalnie UNIKAT! :grin: już takich nie uraczysz, chyba, że nowego Chiefteca za 500:pl: bardzo ładnie kolego, tylko ta siatka mnie zastanowiła.. ten drut strasznie cienki jest, nie porani planta? zasadniczo już za późno żeby to zmieniać, ale myślę, że warto zwrócić uwagę czy się nie wżyna gdzieś... pozdro<peace>

Obudowę kupiłem na allegro bez problemu - wszedłem, znalazłem i kupiłem, chyba za 5 pak, może miałem trochę szczęścia, że ktoś akurat sprzedawał.

Na pewno nie zaszkodziłoby, jakby nitka była nieco grubsza, ale taką miałem akurat pod ręką. W poprzedniej uprawie miałem taką samą i nie zauważyłem uszkodzeń, więc nie powinno być to większym problemem.

dombereq

Active member
Buchów
0
Niezły busz, będę śledził poczynania :spalony: trza była fim'a zrobić.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół