• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[CFL 84w][0,09m2] ChemDog x Sensi Star x Snack Jack

Wyszukiwarka Forumowa:

Jak uważacie ile wyjdzie palenia ? :D

• ----10 gram

Głosów: 3 25.0%
  • ----20 gram

Głosów: 1 8.3%
  • ----30 gram

Głosów: 4 33.3%
  • ----40 gram

Głosów: 2 16.7%
  • ----50 gram

• ----60 gram

• Łącznie głosujących
    12

Ku Klux Klan

Active member
Buchów
0
Witam wszystkich w mojej pierwszej uprawie InDoor. Proszę was o ocenę mojej pracy i rady .

Nasionko:
ChemDog x Sensi Star x Snack Jack Feminise kupione od f2seeds
Wykiełkowało : 13.06.2012
Donica : chyba 5 lub 6 l nigdzie nie pisze ;s
Nawozy : Biohumus forte na vega
Planton k na flo.
GROWBOX:
Wysokość ; 70cm
Szerokość ; 27 cm
Długość; 37 cm
Powierzchnia; 0.0999 m2
WENTYLACJA:
Wiatrak na górze wyciągający
2 wiatraki na dole wtłaczające
1 wiatrak przy lampie mieszający
OŚWIETLENIE;
Minimalnie: 2997 Lumenów
Średnio: 3996 Lumenów
Optymalnie: 4995 Lumenów
Własne: 4906 Lumenów
Świetlówki 3x ACTIVEJET 20w 1152 lm. każda oraz 1x24w 1450lm
Przepraszam z góry za słabej jakości zdjęcia , nie mam jak narazie sprawnego aparatu.

A teraz zdjęcia roślinki z dnia 16.07.12 33 Dzień VEGA

Tu parę pytań do doświadczonych growerów:
Jak uważacie ile mogę wycisnąć z tej rośliny ? 50 gram dam rade ?
Ile dni wega dać jej jeszcze?
Mam chęć zrobić scroga na wysokości tego komputerka (stacji pogody).
przy tak małym boxie watro go robić? czy lepiej dobrze naginać i bedzie ten sam rezultat ?

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
33 dzień a taka trochę maluśka...;> Słabo ją może karmisz... Ja bym trzymał aż będzie odpowiednio duża a trudno to teraz określić... Pół miesiąca, miesiąc w najgorszych warunkach. 50 może i ściągniesz ale postaraj się o jakieś pożywki na FLO, oraz trening - np "fim podczas flo" w wyszukiwarce wpisz. Ja w pełni zadowolony z tego treningu. Topy się zbiły i przytyły.

D

delete

Guest
[quote = Ku Klux Klan ;841891]Witam wszystkich w mojej pierwszej uprawie InDoor. Proszę was o ocenę mojej pracy i rady .[/quote]
Po pierwsze chyba pomyliles topiki , bo z takimi pytaniami wyskakujesz ...(sugeruje przeniesc do poczatkujacych, tam znajsdziesz mnostwo odpowiedzi na nurtujace cie pytania)
Po drugie hmmm... zapomnialem ale po trze cie - po co ci te kamienie na wierzchy ???zgniatasz glebe nie potrzebnie i w miare podlewania bedzie sie robila coraz twardsza dla korzeni.
Co do wega to po cholere pytasz ??? robisz ile ci pasuje , normalnie dawno juz bylbys na flo ale widac roslinka potrzebuja wiecej wega , bo cos strasznie marna jest ,wiec nikt ci nie odpowie ile jeszcze

U gory po prawej stonie ekranu masz "NARZEDZIA WATKU" Rozwin to i bedziesz mial "PRZENIES TEMAT" wybierz to i przenies do poczatkujacych i zacznij troche czytac bo na te podstawowe pytania jest pelno odpowiedzi na forum.Poprzegladaj fotorelki , poczytaj o chorobach , niedoborach itp. itd. a zaoszczedzisz sobie mnostwa czasu na czekanie na odpowiedz i durne komentarze .
Pozdro i z fartem

Ku Klux Klan

Active member
Buchów
0
Update
Zdjęcia z 22.07.12
39 Dzień VEGA
Roślinka się trochę poprawiła i zaczęła rosnąć jak dodałem dolomitu do wody która ja podlewam, wcześniej pewnie było za małe pH.
Oto fotki:

dombereq

Active member
Buchów
0
Weż wywal te otoczaki z donicy, daj korzeniom troche luzu :D sypnij keramzytem. Nie rozumiem dlaczego ludzie sądzą że jak przełączą fp na 12/12 to roślina z miejsca zaczyna kwintnąć. Poczekaj aż sie pokażą prefowlery i to takie co widać gołym okiem a nie pod lupą i wtedy zmiana czasu. Ogólnie to ok, scrog to bym zapodał niżej niż pogodynka, ale ogólnie to ostatnie chwile na tę operacje.

Ku Klux Klan

Active member
Buchów
0
UPDATE

Zdjęcia z 26.07.12 43 dzień VEGA

Jak widać zmieniłem donice na większą, dałem na dno doniczki keramzyt i trochę perlitu.Przejść na flo planuje 5 sierpnia.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Jak widać zmieniłem donice na większą,
doniczka zmieniona i dobrze. Co do wielkości rośliny nie jest powalająco duża, ale widać że w ostanich dniach trochę podskoczyła. Nie widzę na tym komputerku bo oczy mam stare, jaka jest temp i wilgotność ?:)
Lejesz jakieś nawozy, czy sama czysta woda?
Co do siatki, myślę że lepiej jakbyś zrobił ja przymocowaną do doniczki, bo niewygodnie będzie ci tam gmerać kiedy nawet nie da się obrócić doniczki,
I mam wrażenie, że główny top (ten po lewej) jest za nisko w porównaniu z innymi
z fartem :smokee:

Ku Klux Klan

Active member
Buchów
0
Update
Zdjęcia z dnia 17.08.12 ,65 dzień życia roślinki, 12 dzień FLO.
Odp na pytania :
"Lejesz jakieś nawozy, czy sama czysta woda?"
Wcześniej lałem biohumus forte z dolomitem oraz czasem spryskiwałem Asahi stymulatorem wzrostu teraz jak flo sie zaczeło to leje tylko planton k, moze jescze cos kupie na flo lepszego . Macie może jakieś propozycje??

"Co do siatki, myślę że lepiej jakbyś zrobił ja przymocowaną do doniczki, bo niewygodnie będzie ci tam gmerać kiedy nawet nie da się obrócić doniczki,"
Siatkę da rade wyjąc w każdej chwili ona jest tylko wsadzona na styk ze ściankami boxa ale bardzo stabilnie się trzyma.

Zdjęcia
:

Nie wiem czemu ale te fotki normalnie są w dosyć dobrej jakości a jak wstawię je do galerii to pogarsza jakość tu są fotki w lepszej jakości:
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/52504/2012-08-16_20_36_17.jpg

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/52504/2012-08-16_20_36_05.jpg

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/52504/2012-08-16_20_35_43.jpg

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/52504/2012-08-16_20_34_48.jpg

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/52504/2012-08-16_20_34_39.jpg

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
mam do Ciebie male pytanko natury technicznej jesli chodzi o scrog, chcialem uzyc siatki przy nastepnej hodowli ale zastanawia mnie jak wyglada wyciaganie krzaka.
nie wyciaga sie go juz? czy sciaga sie siatke czy moze razem z siatka?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
mam do Ciebie male pytanko natury technicznej jesli chodzi o scrog, chcialem uzyc siatki przy nastepnej hodowli ale zastanawia mnie jak wyglada wyciaganie krzaka.
nie wyciaga sie go juz? czy sciaga sie siatke czy moze razem z siatka?
nie do końca skumałem twoje pytanie. Jeżeli pytasz o wyciąganie krzaka w trakcie hodowli to wiadomo że szczyty które powyłaziły przez oczka i pną się w górę muszą nadal znajdować się w oczkach siatki, bo trudno byłoby wyciagac ci je z oczek tylko po to żeby np, przystrzyc dół i potem od nowa układać je w oczkach siatki. Ja u siebie zrobiłem platformę do której jest przyczepiona siatka i jak potrzebuję mieć swobodny dostęp do roślin to wyjeżdżam całą platformą z boxa i mam dostęp do doniczek 360st.
Nie wiem czy odpowiedziałem o to co chciałeś wiedzieć , ale jak coś to pytaj dalej
z fartem <joint>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół