- Buchów
- 0
Witam wszystkich jestem Kot Ktosiek :3 Od lat czytam, oglądam i podziwiam Wasze projekty i w końcu postanowiłem że spróbuję własnych sił :freak2:. Projekt jest raczej mikro ale mam nadzieje że zbiorę jakieś doświadczenie i że uda się go chociaż doprowadzić do końca.
Tak więc ogóle info:
Box: 60x30x60
Donica: 5L
Podłoże: ziemia uniwersalna
Oświetlenie: CFL 85W DUAL
Temp: ok. 26oC i 55% wilgotności, chociaż z tym bywa różnie
Roślina: Bubblegum od Victory Seeds
Wentylacja: 1x wiatrak 120 mm wtłaczający, taki sam wyciągający + wiatrak 80 mm mieszający
Nawozy: BioBizz Grow, Bloom
Trening: LST
Fotoperiod: 15/9
Dnia 25.07 poleciały do wody. Pierwsza puściła kiełek i poleciała do ziemi 27.07, kolejne dwie dołączyły 28.
Pierwsze dni
5 i 4 dzień życia
6,7 dzień
9,10 dzień
10,11 dzień, na zewnątrz były upały, i miałem problem z temperaturą i wilgotnością
tej jednej coś dolega chyba ją przelałem, dodam że podlewałem co 4 dni zwykłą wodą
11,12 dzień ta po lewej młodsza o wiele zdrowiej wygląda niż starsza po prawej
13 dnia życia pierwszej roślinki zauważyłem że jest coś jej zrobiłem
mianowicie byłem chyba zbyt nadgorliwy z wodą
13,14 dzień
Dzisiaj mają jedna 15, druga 14 dni, trzecia też ma 14 ale ona była jakaś chora i jest gdzie indziej:zjarany: :freak2: W nocy albo jutro wrzucę fotki z dzisiaj.
Zachęcam do komentowania i pytanko czy z tej co zaczyna blednąć będzie co jeszcze czy lepiej dać dam coś innego ? Dodam że aktualnie ją przesuszam i dzisiaj jest 5 dzień bez wody a doniczka dalej wilgotna. Przy następnym podlaniu dodam pierwszy raz dawkę BioBizz Grow i dodatkowo kupię dolomit. Zamierzam również trening LST ale dokładnie nie wiem kiedy, tak więc mam nadzieje że znajdzie się kto doświadczony kto pomoże mi doprowadzić te panny do końca
Pozdro
Tak więc ogóle info:
Box: 60x30x60
Donica: 5L
Podłoże: ziemia uniwersalna
Oświetlenie: CFL 85W DUAL
Temp: ok. 26oC i 55% wilgotności, chociaż z tym bywa różnie
Roślina: Bubblegum od Victory Seeds
Wentylacja: 1x wiatrak 120 mm wtłaczający, taki sam wyciągający + wiatrak 80 mm mieszający
Nawozy: BioBizz Grow, Bloom
Trening: LST
Fotoperiod: 15/9
Dnia 25.07 poleciały do wody. Pierwsza puściła kiełek i poleciała do ziemi 27.07, kolejne dwie dołączyły 28.

Pierwsze dni

5 i 4 dzień życia

6,7 dzień

9,10 dzień

10,11 dzień, na zewnątrz były upały, i miałem problem z temperaturą i wilgotnością

tej jednej coś dolega chyba ją przelałem, dodam że podlewałem co 4 dni zwykłą wodą

11,12 dzień ta po lewej młodsza o wiele zdrowiej wygląda niż starsza po prawej

13 dnia życia pierwszej roślinki zauważyłem że jest coś jej zrobiłem

13,14 dzień

Dzisiaj mają jedna 15, druga 14 dni, trzecia też ma 14 ale ona była jakaś chora i jest gdzie indziej:zjarany: :freak2: W nocy albo jutro wrzucę fotki z dzisiaj.
Zachęcam do komentowania i pytanko czy z tej co zaczyna blednąć będzie co jeszcze czy lepiej dać dam coś innego ? Dodam że aktualnie ją przesuszam i dzisiaj jest 5 dzień bez wody a doniczka dalej wilgotna. Przy następnym podlaniu dodam pierwszy raz dawkę BioBizz Grow i dodatkowo kupię dolomit. Zamierzam również trening LST ale dokładnie nie wiem kiedy, tak więc mam nadzieje że znajdzie się kto doświadczony kto pomoże mi doprowadzić te panny do końca
Pozdro