• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[CFL 85w Dual][0.1m2] Fruit Auto - Owocowy BigTower

Wyszukiwarka Forumowa:

gette

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich!
Jest to w zasadzie moja druga uprawa IN ale pierwsza na forum. Z racji tego, że dysponuje małym pokojem nie byłem w stanie sobie pozwolić na większego boxa. Uprawa musi być w 100% cichociemna. Nikt o niczym nie wie i tak ma zostać.
Przeglądam forum od dłuższego czasu, ale nie widziałem fajnego PCboxa Zrobionego dobrze i estetycznie od A do Z. Pewnie cześć powie, że przepłaciłem, ale tu nie chodzi tylko o funkcjonalność. Nie postawie sobie wkońcu w pokoju obudowy która mogła by sie nadawać do muzeum ;)
Chciał bym szczególnie w tym miejscu pozdrowić Userów Pereiro i Klepniksa których fotorelacje mnie zainspirowały. Pozdro !

Pestka: Fruit Autoflowering z Dinafem
Box: Chieftec bigtower (chyba największy BT na rynku). Wymiar wewnątrz 48x21x65. Wyłożony folią diamond
Oświetlenie: CFL 85w Dual + custom odbłyśnik wyłożony folią diamond z regulacją wysokości. Pewnie na następny raz zrobie nowy, bo ten mi brzydko wyszedł.
Wentylacja: wlot 2x80mm z boku, wylot 2x120mm + filtry węglowe zrobione przy wykorzystaniu starych wentylatorów
Donica: na początek kubek 0.3l, docelowa 10L prostokątna
Ziemia: mieszanka ziemi do sadzonek + dolomit + perlit + kermazyt
Fotoperiod: 20/4
Temperatura: Cieżko określić przy obecnych upałach
Trening: LST, może siatka.
Nawozy:To co widać na foto + Ripen ze znakiem "?"

Kilka fotek boxa:
Tak Sie prezentuje (z normalnego punktu widzenia nie widać, że coś prześwituje)

zewnatrz.jpg

Wybór padł na obudowe miedzy innymi z powodu klamki do drziczek i zamków z w przednim i bocznym panelu.

zamek.jpg

Tył

tyl.jpg

Przód

temp.jpg

Takie tam ułatwienie przy pracach

DSC01471.jpg

Dwa filtry weglowe po starych wentylatorach

wegiel.jpg

Środek

wewnatrz.jpg

lampa.jpg

I przechodząc do tematu...

dinafem.jpg

Roślinka wyszła z ziemi pod koniec 27.07.2012 teraz ma 3/4dni

3_dzien.jpg

Według mnie trafił mi sie jakiś karzeł i na dodatek chgw, czemu ma od początku czerwoną łodyge. Poeksperymentuje na nim troche z nawozami, a w miedzy czasie zacząłem kiełkować następną pestke.

Zielakgru

Well-known member
Buchów
0
Wszystko fajnie. Kozacki box ale widać że jest nieszczelny jeśli chodzi o światło, wspomniałeś że to ma być tajna uprawa a światło wydobywające się z kompa może wzbudzić nie tyle co podejrzenia ale ciekawość. Chyba że mieszkasz sam.
Powodzenia. grubych bobów życzę.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
w niektorych odmianach trafiaja sie lodygi w innym kolorze, niedawno kielkowalem amnesie i ww, obie auto od dinafem i obie mialy czerwone nozki. na nawozy raczej za wczesnie, karla tez ciezko poznac w takim wieku, wiec ja na twoim miejscu trzymalbym ja do konca. swoja droga ciekawe w ile ci dojdzie ten autofruit, zastanawialem sie nad nim

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie amnesia bo wiele razy ja uprawialem zawsze miała taki kolor łodygi:)

-OM-

Well-known member
Buchów
0
normalny noworodek kolorem lodygi sie nie przejmuj moje zazwyczaj maja fioletowe i rosna normalnie, nawozow na veg nie dawaj zadnych, dopiero na flo, poza tym uszczelnij boxa tak jak koledzy wyzej pisali

gette

Well-known member
Buchów
0
Dzień 9

UP

Podałem 2 razy root complex i raz TNT w połowie dawki i roślinka momentalnie wydobrzała. Łodyga już dostała normalnego koloru i bardzo ładnie sie rozwinęła.

Rzut okiem na korzenie

DSC01668.jpg

Na przesadzenie czas najwyższy. Docelowa doniczka to skrzynka balkonowa z powierconymi od spodu dziurami. Około 10l 47x20cm wysokość 17cm. Przycięta , bo by sie nie zmieściła. Ziemia o PH 6-7 do sadzonek + perlit + dolomit i kermazyt na spód i wierzch.

DSC01678.jpg

DSC01676.jpg

Po przesadzeniu podlałem znowu root complex i zrobiłem opryskus ashashi SL

Pozdro

gette

Well-known member
Buchów
0
Dzień 16

Yellow, czas na UP po tygodniowej przerwie.

W 13 dniu zacząłem trening LST, troche sobie pluje w brode, bo mogłem poczekać 2/3 dni. Poniżej troche kiepska fotka całości, widać na niej ładnie o ile moja córeczka urosła

1.JPG

2.JPG

Nie wiem, czy widać, ale główny szczyt jest po prawej stronie.

3.JPG

Od wczoraj zauważyłem pierwsze preflowery, szybka jest skubana! <lol>

4.JPG

w 14dniu dostała pierwszy raz cannazym i ogólnie powoli zmniejszam dawki root complex. Dzisiaj pewnie po praz ostatni podlałem ją nawozem weg (TNT), ewentualnie zaczne robić miks z nawozem na flo. Zaraz jak zgaśnie lampa dostanie ostatni raz oipryskus asashi SL.

Pozdro

D

delete

Guest
Fajnie fajnie...
Otwierasz boxa tylko z jednej strony to z drugiej zaklej tą szparę od środka silikonem albo chociaż izolacyjną;
Pokombinuj czy nie można by użyć tych czujników od temperatury CPU do swoich ogrodniczych celów;
Napisz coś o tych filtrach ze starych wybebeszonych wentylatorów, nie byłoby lepiej dać faktyczny wentylator aby wyciągał przefiltrowane powietrze zamiast jak widze na fotkach wtłaczał śmierdzące w węgiel?

Człowieku całkiem odpicowałeś sobie PCeta, wpie**** tam więcej światła!
Dodać coś mieszającego pod HPS 70 czy może nawet 100W i będą zaraz inne wyniki:spalony:

ps moim zdaniem bardzo dobry czas i wykonanie lst;)

gette

Well-known member
Buchów
0
Fajnie fajnie...
Pokombinuj czy nie można by użyć tych czujników od temperatury CPU do swoich ogrodniczych celów;

Nie pal tyle, bo nie wiem o co chodzi :crazy: Tam jest zwykły termometr jeżeli o to pytasz, tylko go wbudowałem w zaślepke od CD.

Co do filtrów to taka opcja jest wygodniejsza, bo wentylator całą powierzchnią dociska siatke żeby węgiel sie nie wysypał. Póki co patent sie sprawdza i wątpie żeby była jakaś różnica pomiędzy ssaniem i pchaniem.

Jeżeli chodzi o światło to nie przewidziałem tego, że w miejscu gwintu żarówki będzie ciemniej i pewnie dodam jakieś dwa małe kompakty, a HPS'a raczej nie planuje do tego boxa, bo nie chce mieć piekarnika.

D

delete

Guest
Nie pal tyle, bo nie wiem o co chodzi Tam jest zwykły termometr jeżeli o to pytasz, tylko go wbudowałem w zaślepke od CD.

haha nie zauważyłem tego

Jeśli chodzi o światło to ile właściwie lumenów ma ten dual 85W?
Sam do PCboxa zastanawiam się nad świetlówkami rurowymi około 40w każda i wstawić ich 2 albo 3. to da równomiernie dużo światła.

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Bardzo ladny pc box i lst. Hps 70w za***iscie by tam pasowal, oczywiscie musialbys go oddzielic szyba i dac oddzielna wentylacje do niego i bylo by git mysle:) Jak zrobiles tak fajnie boxa to nie mial bys raczej problemow z wsadzeniem tam hpsa ale nie mialem pcboxa wiec nie dam sobie reki uciac czy temp bedzie na 100% ok, moze ktos inny sie wypowie.

Thefekt

international farmer
Buchów
0
Jak tam Fruit? Właśnie mój pokazał ogonek z pestki, jak i Amnesia, jestem ciekaw tej odmiany : )

C

chimichurri!

Guest
Hello!

Co do Fruit'a od Dinafem... Zacny stuffik i sporej wielkosci jak na auto, pecha byla kolejnym gratisem przy zeszlorocznych zakupach... w 68 dni byla gotowa -wywalona na patio do 12L donicy -standard w sumie :) + uwielbiane przezemnie Hesi jako pozywka (tylko na flo) na poczatku kwietnia. Koniec na 42g.
Pheno jakie mi sie trafilo bylo naprawde tluste :) -Grapefruit robi swoje.... widoczne akcenty indyjki! czysta w smaku, slodka z wyraznymi tonami owocow i ziemnisto-diesel'owym posmakiem w tle -zero zieleni! Dym gesty, "suchy" z wygladu i ciemny, potrafi przydusic ale nie "gryzie". Struktura topow -solidna (bez wew. "ramek,cienkich lodyg,lytnow itd...") zero nazwijmy to efektu fluffy hehe, ciemny z wygladu sort ze spora produkcja trichomow!! -sticky icky bud- lepiej "kruszyc" niz "mielic" .
High -stonowany (70/30 przy scince) z dobrym +/- 30min. upliftem i typowym "osiadaniem" -bez "zmuly/ale wciaz jest wesolo!" przy nocnych sesjach potrafi lekko wbic w sofe. Zdecydowanie na luzne "outdorowe" popolodnia, to tu to tam... do sciagniecia co 30min :), do samochodu, na zakupy hehe....itd
Pachnie -wyraznie na flo!, i mocno z kieszeni :) pochodne skunk'a na pierwszym planie, dla poszukujacych ....ja i do kawy sie dokopalem :) szczegolnie nad ranem won do mnie ta docierala przy przebudzaniu sie!

to by bylo na tyle ----------> pozdrawiam i do przodu.
p.s... czekam na repo z twojej strony

peace'

gette

Well-known member
Buchów
0
Muchas gracias senior za opinnie, bo nie doczytałem sie żadnej na forum. Troche mnie zamartwiłeś z tym zapachem, bo szukałem, czegoś słabego pod tym wzgledem. Jakoś w 10-13 dniu roślina dawała mocny typowo skunkowy zapach, a teraz nie czuje nic nawet jak otwieram boxa. Dopiero jak potre liście to czuje delikatnie cytrusa.

Upa z fotką zrobie w standardowo w niedziele, Póki co bezproblemowo. Bardzo łądnie sie krzaczy. w środe podlałem terra flores 2ml i 0.5ml TNT + 1ml cannazym i ciutke root complex na 400ml. Wczoraj zrobiłem ostatni oprysk ashi 2ml na 0.75ml i widze że wyraźnie mu smakuje. Dołożyłem na szybko jeden kompakt 23w 2700k philipsa, bo światło ma nie równo rozłożone.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół