• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

CFL 85W White Widow lub White Rhino

Wyszukiwarka Forumowa:

arrow91

Member
Buchów
0
Siema posadziłem mojego pomidorka 16 dni temu i ma się dobrze, przewertowałem całe forum i postanowiłem się zarejestrować, bo nurtuje mnie jedno głupie pytanie: czy lampę spiralną CFL lepiej mieć uwieszoną poziomo czy pionowo? Obecnie jest w pozycji pionowej, bo wydaje mi się, że więcej światła jest na dnie tej spirali.

Jak w temacie jest to albo white widow albo white rhino. Kupiłem kiedyś pestki od GHS w którym dwie ostatnie z całego mixu to właśnie wyżej wymienione, wrzuciłem je do jednej miseczki z husteczką i jedna wykiełkowała a druga nie i nie bardzo pamiętam, która nie dała rady, czy będzie możliwość sprawdzenia tego?

Pozdro, dodam niedługo jakieś zdjęcia i lepszą relację!

ernest87

Member
Buchów
0
powiem Ci tak, sam mam na CFL wszystko, są pionowo i jakoś idzie tak że chyba to akurat bez różnicy większej ale mogę się mylić.

Barak

Well-known member
Buchów
0
najważniejsza konstukcja odbłyśnika, zapodaj zdjęcia.(ale stawiam na poziom)<shiza>

arrow91

Member
Buchów
0
za 50minut zrobię zdjęcia i wrzucę, wszystko wygląda bardzo prymitywnie, było z braku funduszy, ale w drodze mam już 600HPS oraz balast, na dniach będę załatwiał wentylacje i lepsze pomieszczenie, pozdr

---------- Aktualizacja posta 25-07-2012 02:12 ---------- Czas poprzedniego posta 24-07-2012 23:14 ----------

zrobione zdjęcia, tak więc wygląda mój pomidorek, 25.07 dzisiaj ma 17 dni, dość mała bo na początku miała niedobór światła, dalej nie jest zbyt dobrze, ale o wiele lepiej niż było

tak się prezentuje z bliska
IMG_08735B15D.JPG

totalnie amatorski i prowizoryczny grow box
IMG_08765B15D.JPG

IMG_08785B15D.JPG

D

delete

Guest
tą świetlówke daj bokiem bo tak jest beznadziejnie i masz spore straty lumenów ;) sam mam 4x tornado 32w philipsa i każda jest bokiem ;)

arrow91

Member
Buchów
0
siema, dzisiaj mamy 01/08 jest to 26 dzien zycia tej mlodej panny, 4 dni temu dalem jej nawoz organiczny Green Fingers Ready-To-Use Plant Feed, mam teraz pytanie, otoz zauwazylem dziwne plamki, mysle ze jest to przypalenie od lampy, ale wolalbym zasiegnac wiedzy od tego kto hoduje juz nie pierwszy raz, co o tym sadzicie?

IMG_09805B15D.JPG
IMG_09795B15D.JPG
IMG_09785B15D.JPG
IMG_09765B15D.JPG

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Listki zawijają się do góry masz za małą wilgotność, a te plamy to przenaworzenie raczej, zobacz, że jakby było przypalenie od lampy to szczyt jest wyżej ... za szybko nawóz dałeś lej wodą az nie zacznie lekko pokazywać braku azotu.

arrow91

Member
Buchów
0
dzieki za odpowiedz, dosstanie teraz porcje wody, na krawedzi donicy uloze mokra szmatke lub nawet dwie, pzdr niedlugo wrzuce nowe fotki

---------- Aktualizacja posta 02-08-2012 11:09 ---------- Czas poprzedniego posta 01-08-2012 10:11 ----------

dorzucam kilka kolejnych fotek, na lepsze zmian na razie nie ma, podlalem je sama woda, dodalem dwie nakretki po butelkach wypelnione woda i dwie szmatki dla zwiekszenia wilgotnosci jak zasugerowal kolega wyzej, czekam na dalszy rozwoj sytuacji

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Skupiaj się na nowych liściach, stare już takie zostaną... jak się nie pogarsza (na starych) i na nowych się nie pojawia znaczy rozwiązałeś problem ... .

Powodzonka:jaraczz:

arrow91

Member
Buchów
0
Niestety dalej mam problem z liśćmi, choroba jeżeli rzeczywiście to jest ta przypadłość, dalej się rozwija oto fotki, ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
pzdr

IMG_10295B15D.JPG
IMG_10285B15D.JPG

---------- Aktualizacja posta 11:39 ---------- Czas poprzedniego posta 11:37 ----------

ps. na nowych liściach też zaczyna się to pojawiać, chociaż jest to o wiele mniejsze

G

Gość

Guest
Jak dla mnie, to te liście są zwyczajnie przyfajczone od tej lampy. Daj ją bokiem i trochę wyżej nad roślinę, bo inaczej nic z tego nie będzie. Przyłóż rękę nad planta na chwilę i zobaczysz czy i jak im grzeje.
Gdzie masz jakiś wentylator mieszający? Czym żeś wyłożył ten piekarnik? Folią aluminiową? Mało miejsca tam masz, światło nie rozproszone, duża moc jak na wymiary, to tak się właśnie kończy. Jak nie ogarniesz tego boksa w ciągu paru dni, to ci się zeschnie ten krzaczek.
Pozdro <coolpalacz>

wiadro33333

Well-known member
Buchów
0
e

ile cm od szczytu ta zaroweczka? tez kiedys mialem 3 automaty pod takimi zaroweczkami jak mialem za nisko od szczytu to przypalaly sie glowne listki nA oko 15cm od glownego.chyba ze jakiegos nawozu dawales:bball:

żululu

Well-known member
Buchów
0
Tą żarówke to raczej poziomo zamontuj i zmajstuj jakis odbłyśnik np. blacha po puszce z piwa albo blacha z formy do pieczenia ciasta. Radzę nie ustawiać źródła światła bliżej jak 15cm jeżeli nie masz bardzo dobrej wentylacji. Kontroluj temperature ale tak na wszelki wypadek zwiększ odległość bo też mi się wydaje że liście są przypalone. Nie zaszkodzi też jak narazie będziesz podlewał samą wodą.

arrow91

Member
Buchów
0
Dzięki za szybką odpowiedź, jak napisałem wyżej, dałem nawóz organiczny, dawka jak zalecana pół kapselka, ale to nie w tym problem, boksik prowizoryczny jeszcze przez kilka dni, jestem na dobrej drodze do zmiany tego, podniosę światło, ale dziwne bo listki z dołu też są przypalone więc wątpię, że jest to wina światła.

Dzisiaj przefiltrowałem ziemie wodą, żeby wypłukać wszystkie resztki nawozu w razie czego.

Wentylator i lepsza opcja ze światłem pojawią się niedługo

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Jak dajesz rękę tuyż nad rośliną, przytrzymasz minute, parzy?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół