akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[cfl2x250w][0,54m2] 2xKandahar, Deep water culture, bubbler

Wyszukiwarka Forumowa:

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Cześć!

Zapraszam do uprawy Kandahar fem od Ministry of Cannabis.
90% Indica 10% Sativa
THC: 19.50%

Oświetlenie to 2x250w CFL 2700k i jedna 125w 6400k (na faze veg, domieszka zimnej barwy światła, brak było fufu na same 6400k).

12/1

fim

Dwa wloty pasywne, wyciąg to 100 vent, filtr węglowy schowany w koszyku wiklinowym stojącym na szafie. Jeden wiatrak mieszający.

System to bubblery z ostatniej uprawy.

Pożywki to seria Canna Aqua.
Woda deszczówka (jak tylko nazbieram, hehe, pierwsza to kranówka).

Szafka tymi ręcami o wymiarach 90/60/120. Czekają ją jeszcze drobne poprawki.

Miałem zacząć fotorelacje w 3 tygodniu, ale, iż dziś wsadziłem roślinki z propagatora do bubblera, nie mogłem się powstrzymać.
Troche jestem zły, bo chciałem mieć start bez skuchy z dwiema zdrowymi roślinkami, niestety jedna jest opóżniona, myślałem, że nie da rady...ale powoli coś się dzieje, następnym razem wsadze więcej pestek, aby mieć wybór najzdrowszych plantów.

Zapraszam i pozdrawiam!

To plancik po pierwszym dniu wypuszczenia listków, jest to dzień 4:

Dzień 5:

Dzień 6:

Ostatnia edycja:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
no super to wyglada - szafa pierwsza klasa...czy ten fan w srodku jest potrzebny w tym stadium?

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Cześć!

Dziś mija 16 dzień.Trzy dni temu jeden z plantów był zfimowany,jak na pierwszy raz myśle,że poprawnie. Drugi plant w klanie, mój Maciuś jako iż jest spóźniony względem zfimowanej już roślinki, fim'owi zostanie poddany jutro przed ciemnią.
Uprawa, jak to latem może być, gorąco,gorąco i ta wilgotność! Syzyfowa praca,lub sam już nie wiem, termometr do kitu może-wcześniej utopiłem go w wiadrze gdy zmieniałem wode.
No ale wskazuje do 31, gdy świece, a świece w nocy przy wilgotności 35-40 czyli tragedson!
W ciemni jest 20-21 przy wilgotności 60-70.
Dwa wiatraki mieszające, mokre ręczniki, walka trwa nadal.
Woda z pożywką ma temperature od 20 do 24 stopni.
Ph pożywki to przedział między 5.8 a 6.3, napisane jest, iż aqua sama trzyma ph, w przeciągu tygodnia raz skorygowałem ph do 5.8 kwasem, drugi raz już samą wodą przy dolewce.
Woda jest już deszczowa.

Pozdrawiam!

Dzień drugi po fim'ie:

Dzień trzeci:

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Dzień 30, od 2 dni 12/12.

Planty cały czas były pod 2700, już w drugim dniu zrezygnowałem z dowieszonej 6400 ze względu na temperature.
Do samego końca na veg miałem problemy z temperaturą oraz wilgotnością. 30-31 45% świecenie, 20-23 60% ciemnia.
Ph utrzymywane było w 5.8 bez żadnych większych odchyleń.
Temperatura wody 21-25, mimo tego korzenie są białe i zdrowe.
FIM je mocno zblokował,ale było warto widząc nowe rosnące szczyty.
Pozdrawiam, następne fotki za 15 dni.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
lubie schludne projekty, piekna szafa, aż żal by było w niej łachy wieszac. siadam i podglądam.

happytomato

Well-known member
Buchów
0
I za miesiąc będą w niej wisieć ubrania, w 90% planty przejmie jeden z naszych hydro forumowiczów. Powinien być zadowolony heheh.
Życie rzuca kłody pod nogi każdemu growerowi.<lol2>

S

Spasiona Swinia

Guest
Czyżby płeć piękna założyła kłódeczkę na szafeczkę - no bo w uk to dwa planty ...

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Dzień 45, od 17 dni 12/12.

Warunki bez zmian.
Planty długo każą czekać na preflowery, pierwsze włoski pokazały się raptem kilka dni temu.
Zostawiłem je same sobie po fim'ie, rosną jak na to mają ochotę, zostaną przeniesione do dużo wyższego pomieszczenia, wyjdzie im to tylko na dobre.
Roślinki mają duży wzrost w ostatnich 4 dniach.

To jest fotka z 17 sierpnia:

I fotka z dziś 21 sierpnia (roślinki są zamienione miejscami hehe):

Pozdrawiam!

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Kutwa!coś pięknego nie ma co za***isty busz zero negatywów.BUCH!

ganjafarm

Well-known member
Buchów
15
szczęśliwy pomidorze jakie stężenie nawozów masz obecnie w tym stadium życia planta ?

happytomato

Well-known member
Buchów
0
Planty od tygodnia są pod opieką naszego kolegi forumowicza, do tego czasu stężenie nawozów było zgodne z tabelą Canna i tak samo jest pewnie teraz. Nie było sprawdzane EC, jedynie utrzymywane PH w odpowiednim przedziale.
Na początku było to normal feeding a troche pózniej przy wodzie deszczowej przeszedłem na heavy feeding. Teraz są chyba pod kranówką co wraca je do normal feeding w/g tabeli.

I właśnie chyba nawozy Canna i tabela nawożenia na ich stronie jest moim zdaniem dużym ułatwieniem na nasze pierwsze uprawy.

Pozdrawiam!

mango_uk

Well-known member
Buchów
0
Siema. Fajna masz ta szafeczke :) pytanie. Jakiej pompki tam urzywasz ? Chodzi mi o napiwietrzacz. Z gory dzieki za odp. I z fartem do konca. Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół