• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[cfl63w][pcbox] Lemon Skunk w PCboxie, czyli tajna hodowla maryny.

Wyszukiwarka Forumowa:

Zakwitnąć jaszczomba natentychmiast (43 dzień)?

• Kwitnij.

Głosów: 3 50.0%
  • NIEEE.

Głosów: 0 0.0%
  • Za tydzień, albo ch*j wie kiedy.

Głosów: 0 0.0%
  • Nie wiem ku**a, co ja kryminalista jakiś jestem, DO KRYMINAŁU Z TYM CAŁYM MAJDANEM ZBIRY!!!!

Głosów: 3 50.0%

• Łącznie głosujących
    6
  • Poll closed .

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
SKANDAL!!!
Maryna je we komputrze.

Witam.
Chcę wam zaprezentować mój mikry kawałek wolności, zwany też pcboxem.
Owa pokraczna konstrukcja w której zamierzam hodować konopie posiada następujące parametry:
-Powierzchnia: około 0.07 m2
-Doniczka: 7-8 litrów
-Lampa: Autorska konstrukcja z kartonu po pizzy, ramki na zdjęcia, wiatraczka, taśmy i świetlówek o łącznej mocy 63w.
-Wentylacja: Dwa wiatraczki super stealth niczym bombowiec B2, wtłaczający 80mm 12v@5v, wyciągający 70mm (chyba) 12v@5v z ciekawą funkcją bo sam sobie reguluję obroty zależnie od temperatury.
A oto i zdjęć kilka tejże machiny zagłady:

Box po ultra mega hiper profesjonalnej obróbce w fotoszopie, w celu usunięcia charkteryastycznego burdelu w pokoju.

Box wewnątrz

Włączona lampa

Wyłączona lampa

I zalety posiadania autorskiej kombinowanej lampy

Czas przejść do sedna sprawy, czyli do maryny. Marynę jak wiadomo każdy grower posiadać powinien, gdyż inaczej nie idzie jej hodować.
Nawiasem mówiąc, jest to moja druga już uprawa, miałem kiedyś blueberry, ale zaświeciła banankami i *** Z KOSY.
Moja nasiono konopii nosi dumną nazwę Lemon Skunk, jest to nasiono F1 (nie F2, jak wcześniej napisałem) od Green House Seeds zakupione w sklepie Quakemind, jest feminizowane lecz nie jest to automat. W chwili pisania postu zażywa ono kąpieli w szklance aby transformować w dumnego pełnoprawnego kiełka.
Zasadzone zostanie w około 7 litrach ziemi kwiatowej która ponoć posiada żarcia dla roślin na 4 tygodnie ze styropianem w zintegrowanej z boksem doniczce.
Ale, zawsze jest jakieś ale, posiadam kilka pytań:
1. Walić 12/12 od nasiona czy jednak potrzymać ją trochę na wegu? tak żeby mi boksa nie rozpierdzieliła.
2. Skoro ziemia ma żarła na 4 tygodnie to przez ten czas nawozić czy nie nawozić?

Zapdejtuję jak tylko coś wypełznie z ziemi.

Ostatnia edycja:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
spoko fajny pomysl powodzenia ;)
daj jej ze 2tyg 18h nie jestem expertem ale wydaje mi sie ze to za dobrze jej nie zrobi jak odrazu jej dasz 12h ale czemu nie automat idź do mojej fotorelacji i zobacz tam jest taka najmniejsza roslinka i ona zaczela mi od 2tyg kwitnac jest mala ale za 4tyg jej w pc box nie widzę za chu*a więc sie zastanów nie tracisz nic moze tydzien ale zamów auto i nie ryzykuj bo co puzniej z tym robic ?
BTW polecam ci moj temat o led DIY i do takiego boxa chcialbym zobaczyc kogos z ledami Cree i OSRAM o największej mocy swiecone 20h przez 10tyg -moge ci pomoc go zbudować koszt 300-400zl ale masz panelik na 10lat nonstop ;) (never ending grow)
a i lej sama wodę pamiętaj o ph 5,8-6.2 najlepsze
powodzenia i jak masz pytania co do led to wal śmiało :)
z fartem

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
Czemu nie automat, nie wiem, właściwie to czemu automat? Potraktujmy to jako swoisty eksperyment :sunny:.
Co do ledów, póki co marzenia ściętej głowy, patent na oświetlenie dobry, z budową nie było by problemów ale 400 zł jak narazie kwota nie do ogarnięcia :/.
Co do fotoperiodu, nie chcę żeby mi jakiś mikrus wyszedł, ale a drugiej strony nie chce aby za duża była, i kij wie jak to ustawić. Co do 12/12 od początku to z tego co wiem to nie powinno zaszkodzić.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie ma opcji, musisz uprawiac mikrusa bo masz mikroboksa :). ja bym od razu lecial 12/12, bo nie ogarniesz wysokosci

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
Z radością pragnę zakomunikować iż mój lemon niczym struś z jaja wyszedł dziś z ziemi. W związku z zaistniałą sytuacją ogłaszam iż dzień dzisiejszy jest to:
Dzień 1
Życia planta.

Lemonik póki co rozwija się w pokrywce od puszki spray'u, miał siedzieć w docelowej doniczce od początku ale opuszczenie lampy skutkuje temperaturą powyżej 40c.
Lampa pracuje w cyklu 12/12, dzień w boksie wypada w noc, temperatura w "dzień" wynosi najwięcej 28c, w nocy spada o parę stopni.
Nawóz na weg: biohumus forte, lecz chyba nie będzie potrzebny, z racji ciekawej ziemi która ponoć ma jadło dla roślin na 4 tygodnie, ale w razie czego jest.
Nawóz na flo: trzeba kupić...
Parę zdjęć:

Plancik rozwija się póki co w takowym środowisku

A oto i sam główny bohater tejże fotorelacji

:yeahh: Pis Joł :yeahh:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
no to zasiadam zobaczymy co osiagniesz
good luck !!!!

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Fajnie to wszystko zmontowałeś - duża donica, światła też styknie, no i dobrze, że posadziłeś normalną odmiane (dużo ludzi chwali lemonowe skunki).

A o to czy się zmieści to się nie martw bo ludzie w mniejszych boxach mieli Amnesie.

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
Joł men czek dis ałt.
Stwierdziłem dziś wspaniałomyślnie że dam roślince trochę światła 18/6, póki jest szczeniakiem, tydzień może dwa to potrwa, najwyżej zrobię CIAACH i *** z liści.
Fotka w stanie obecnym, tamta poprzednia mnie nie satysfakcjonuję:

Jeszcze zobaczymy czy nie trzeba będzie doniczki przerabiać, bo ma dziwną konstrukcję (tylko dwa otwory odpływowe na jednym z końców, od odpływów w stronę drugiego końca jest pochylone dno) i nie wiem czy będzie woda dobrze odpływać, postaram się to jakoś później sprawdzić, najwyżej pacnę keramzytu na dno i będzie git.
Myślę jeszcze nad dorobieniem REAKTORA co2 (prze ch*j nazwa :sunny:),
muszę jeszcze kamerkę internetową do makro zdjęć skołować, taką z ręczną ostrością, niby taniocha z placu, a tu ostrość pyk na maxa i wszystko widać w przybliżeniu.

---------- Aktualizacja posta 22-07-2012 02:06 ---------- Czas poprzedniego posta 17-07-2012 17:33 ----------

Apdejt!

Dzień 5
Z Życia maryny.

Przedstawiam wam szczeniaka konopii w 5 dniu życia na powierzchni.
Doniczka: Pokrywka od sprayu
Fotoperiod: 18/6
Faza: Wegetatywna.
Nawozów brak ( dziwne żeby były... )
Tempriczer & Hujmiduty :Dzień T: 28c - 30c H: 25%( wiem, mało )
Noc T:22c H:25%

Szczeniak jak narazię rozwija się dobrze moim zdaniem (trochu wyciągnięta, ale nie badyl :D ), updateowal będę jakoś co 3 dni, zbyt emocjonujące to to nie jest, co nie zmienia faktu że uzależnia bardziej niż palenie :sunny:.
Planuję Giąć i Ciachać mą marynę :freak: ( LST + FIM ), tak aby topów było więcej niż kotów ma pie****nięta staruszka w domu <joint>.
Do ustalenia pozostaję tylko kwestia przesadzenia i zakwitnięcia planta...

:yeahh: Joł :yeahh:

Ostatnia edycja:

happytomato

Well-known member
Buchów
0
W tak zaawansowanym systemie sterowanym procesorem AMD nie ma miejsca na niepowodzenie.
Trzymam kciuki!

dombereq

Active member
Buchów
0
W tak zaawansowanym systemie sterowanym procesorem AMD nie ma miejsca na niepowodzenie.
Box jest maksymalnie naszpikowany elektroniką, widać że technologia wspomoże ludzkie potknięcia! pozdro i z fartem!<wodna>

rudykombinator

Well-known member
Buchów
0
,,Tempriczer & Hujmiduty,, hahah ku**a poplulem sobie telefon jak to zobaczylem, ogolnie beka z tego tematu jest , ale w dobrym slowa znaczeniu, bede zagladal napewno ziom

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
Joł Joł Joł madafaka floł.
APDEEEJT!

Dzień 8
( Tak z wieczora, boxowego wieczora, czyli rano, normalne rano, nie boxowe, bo w boxie jest wieczór, a wieczór w boxie jest rano, czyli wieczór nad ranem. )
Żywota pokrzywy.

Coś mikra ta moja pokrzywa, mam nadzieje że w dorosłym życiu będzie większa niż za szczeniaka, może za rzadko podlewam...

Doniczka: Pokrywka od sprayu
Faza: Wegetuję jak babcia na bazarze.
Nawozom stanowcze NARAZIE NIE!
Tempriczer & Hujmiduty :Dzień T: 28c - 30.8c H: 35% - 50%
Noc T:22c H:35% - 50%

Fotoszyn Pikczyn Da masta pokrzywa

Jak myślicie pokrzywa się obrazi jak ją przesadzę niżej? Kaktus ją wie czy się będzie wyciągać, po za tym coś powoli rośnie ( A mówiła mama, Tylko sztuczne kwiatki, i weź tu teraz pie**ol się z prawdziwym, tego nie bo zwiędnie, tamtego nie bo zgnije, sramtego nie bo choroby weneryczne... ).

:yeahh: łoJ siP :yeahh:

rudykombinator

Well-known member
Buchów
0
Przesadz ja wpi**u do normalnej doniczki, zaloze sie ze tam juz w tej pokrywce nie ma miejsca

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Przesadź ją do docelowej donicy bo korzenie nie mają zapewne miejsca. Troszku większa wilgotność by się zdała, ale nie jest źle.

Sułtan Kosmitów

Active member
Buchów
0
Marysia była lekko w szoku...

A A APDEJT!
Dzień 8
( Co za kretyn, dzień ósmy już był, no debil... )

Dziś wielki dzień, marysia była lekko w szoku, bo jej się lampa na łeb spie****iła ( a waży niemało ), ale konopie wytrzymałe, więc żyje bez żadnego uszczerbku na zdrowiu.
Aha i przesadziłem do docelowej doniczki.

A więc zmiany:

Doniczka: Docelowa

Faza: Wegetuję jak dziadek w kiosku.
Nawozom stanowcze NARAZIE NIE!
Tempriczer & Hujmiduty :Dzień T: 28c - 30.8c H: 35% - 50%
Noc T:22c H:35% - 50%

Pokrzywa w nowym środowisku

Teraz rośnie w głazach keramzytowych...

A to mój hujmiwdruty inkriser, DUITJURSELF tak
właśnie jest ekstraklasa, nie wiem czy działa.

Myślałem nad nadaniem jej imienia, może żegota, albo bardziej po gangstersku, np. janusz.

yeah%20mate.gif
Elo elo kokakola zero
yeah%20mate.gif

---------- Aktualizacja posta 28-07-2012 01:56 ---------- Czas poprzedniego posta 25-07-2012 01:00 ----------

Elo elo kopie ksero...

Lejdis end dżentlemens...
Tudej is:
Dzień 11
Od kiedy jaszczomb (ładne imię prawda :D ?) jest wśród nas

Cytrynowy smród póki co jest nieduży (w porównaniu do mojej poprzedniej (pies ją ***ał) blueberry ) jak na 11 dniowe pisklę, ale rośnie w siłe.
Doniczka: Wiadro z benzyną.

Faza: Wegetuję niczym ja w szkole.
Nawozy:

Tempriczer & Hujmiduty : Dzień T: 304,95 K ( trochę wysoka ale okno miałem zamknięte ) H:34%
Noc T: 295,55 K H:60%

Konopia, dalej zwana roboczo maryną, wrąbała dzisiaj trochę wody, ostatnie podlewanie to był h*j, a nie podlewanie więc liczę że wystrzeli w kosmos niczym krowa wessana przez tornado.

a oto są fotoszopy jaszczomba:

A to zoomingowanie przybliżeniowe na maine pokrzywen:

Plany są następujące, kupić kombajn i przez kilka lat udawać rolnika, następnie potajemnie podjechać kombajnem pod stację benzynową, zalać za dwie dychy gazu do baku, zapłacić tylko 15 i spie****ić w chaszcze, kombajn zakopać ( łopatą, bo szpadlem za duży przypał ),a w razie co udawać że to nie ja tylko on, i myk piątka w kieszeni, a co cwanym cza być, i jakoś kombajn spłacić...
A co do konopii to myślałem jak by ją tu przyfimować, raz jeden czy dwa razy, jak walnę fima dwa razy to będze w więcej odrostów niż dżekson miał operacji plastycznych, czego mogę nie ogarnąć bo nie słucham dżeksona, do tego ofkors Loł Stres Trejning, i jakimś cudem podnieść wilgotność.

:yeahh: Do widzenia państwu :yeahh:

Edit: A i podaję temperatury w celsjuszach jakby ktoś był zza granicy : Dzień: 31,8 C Noc: 22,4 ar ju anderstander maj łord of łorkraft pipul bicz.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół