Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Na weekend zrobiłem parę serków a'la oscypek i uwędziłem, zniknęły w jeden dzień.
Wczoraj zrobiłem Cambozola z czosnkiem, czyli z zewnątrz jak camembert a w środku niebieska pleśń-teoretycznie a co wyjdzie czas pokaże
Cambozola z czosnkiem po dwóch tygodniach już ładnie pokrywa się białą i niebieską pleśnią, czyli jest ok.
Jak w całości będą białe, co już prawie nastąpiło to zawijam w papier i dojrzewam dalej.
Nie na zakwasie, ale tez za***iste ciabatty, ciasto przekładane 4 razy, pierwsza fota po 3 wyrastaniu, kolejna już przed pieczeniem, czyli po 5 wyrastaniu
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.