• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Chora łodyga, odrosty opadają, proszę o szybką pomoc!

Wyszukiwarka Forumowa:
M

Mr. Edek

Guest
Witam, wydaje mi się, że mój problem jest poważny i chce szybko zainterweniować, zanim mój największy krzak się całkowicie poskłada. Na łodydze, na samym dole przy wyjściu pojawiły się te "kropki, marszczenie" i jak widać, zaatakowało pierwsze odrostowe łodygi w konsekwencji one po prostu odłamały się od głownej łodygi i są atakowane coraz dalej. :zombi:

Wyżej wygląda to tak, nie wiem czy to normalne.

Proszę o szybką pomoc, o wyjaśnienie co to jest, na czym polega mój problem i czym jej szybko pomóc!

Ostatnia edycja:

jedziemy z tym

Well-known member
Buchów
0
Te kropki to nie jest żadna choroba moje krzaki też takie maja na samym dole i trochę wyżej a co do łamiących się odrostów to mogą być za słabe łodygi albo mocny wiatr

M

Mr. Edek

Guest
Nie wydaje mi się, żeby było to normalne, na moim spocie zbytnio nie wieje bezpośredniego, w dodatku żeby dolne odrosty połamać tuż przy głównym trzonie rośliny. Proszę o wypowiedź kogoś doświadczonego.:zjarany:

Placebo

Well-known member
Buchów
0
moj tak się cały poskładał 4 tyg temu.. w sumie gorzej wyglądał niż Twoj ale dalej żyje, to jest niedobór fosforu ALBO potasu. Tak się to czasem objawia .. a wiadomo jak kwitnie to żre więcej i są niedobory, tym bardziej że przybiera na wadze i może sie podłamać :)
A kropki nie wiem czemu są ale też je mam :) to chyba normalne u roślin

dawix

Well-known member
Buchów
0
Ja robiłem bardzo wcześnie fim i odrosty też były tak potężne, że dwie rośliny pod wpływem wiatru rozłożyły się (główna łodyga pękła w poprzek). Poskładałem je do kupy, okleiłem taśmą i teraz pięknie kwitną. :smokee:

Zapobiegawczo co grubsze odgałęzienia ściągnąłem bliżej głównej łodygi i podkleiłem taśmą.

E Sativa

Active member
Buchów
0
te kropki na łodydze to nie choroba u siebie miałem to samo :) a łamiące sie łodygi to chyba wina wiatrów lub ingerencja jakiegoś zwierza w co wątpie

d3inx

Well-known member
Buchów
1
Te kropki to nie jest żadna choroba moje krzaki też takie maja na samym dole i trochę wyżej a co do łamiących się odrostów to mogą być za słabe łodygi albo mocny wiatr

dobrze prawisz, to łodygi połamały się - oderwały
te 'kropki' to łodyga drewnieje

jedziemy z tym

Well-known member
Buchów
0
Wiem.:smokee:
Teraz poskładaj do kupy krzaka obklej taśmą bardzo dobrze a najlepiej by było jak byś ukorzeniaczem posmarował pęknięcia ale nie koniecznie musi być no i może jeszcze coś będzie z tych odrostów :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół