• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Chory pomidor

Wyszukiwarka Forumowa:

ZackSaibara

New member
Buchów
0
Witam, jestem początkującym farmerem. Ostatnio zaglądając do magicznej skrzyneczki (pc box) zauważyłem że coś niedobrego dzieje się z moim pomidorkiem. I tu właśnie zwracam się z prośbą do was abyście rozpoznali problem i dali wskazówki jak pomóc pomidorkom. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi.
A oto zdjęcia chorowitki:
P1010621.JPG
P1010622.JPG

G

Gość

Guest
stosujesz już jakieś nawozy? wyschnięte końcówki liści mogą świadczyć o początku przenawożenia.

ZackSaibara

New member
Buchów
0
Nie, nie stosuje jeszcze żadnych nawozów. Bardziej martwią mnie dziurki i przebarwienia w liściach...

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Tylko teoria, ale czytałem, że kermazyt trzeba płukać. Robiłeś to?
Ja nie i nic nie było, może trafiłem w miarę czysty... .

G

Gość

Guest
A jaką masz ziemie? sprawdziłbym jeszcze ph, bo tu często jest problem ...

ZackSaibara

New member
Buchów
0
Ziemia uniwersalna pH 5,5 – 6,5. Przed chwilą na łodydze zauważyłem zielony jakby wygryziony pasek... (coś jakby oderwana osłonka z łodyżki) a na listkach dziurki powiększyły się... Końcówki nadal usychają... Nie wiem co robić a jest to moja pierwsza uprawa i troszkę zaczynam panikować...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół