nasiona marihuany

Ciąć czy nie ciąć, o to jest pytanie.

Wyszukiwarka Forumowa:

plakopl

New member
Buchów
0
Siema, wyhodowałem takiego mierniaka, cóż to moja pierwsza uprawa trochę błędów popełniłem ale to nie ważne, wydaje mi się że jest szansa żeby klepało, moje pytanie na dzisiaj brzmi: Kiedy ścinać krzora on ma już 9 tygodni i się zastanawiam czy to już pora?

Tutaj zdjęcia:
IMG_20170609_140936.jpg

IMG_20170609_140923.jpg

IMG_20170609_140916.jpg

Ostatnia edycja:
R

rolnikdolpasz

Guest
Nie widze tego pod lupą, ale na oko pomidory nie są jeszcze dojrzałe i osobiście bym potrzymał z tydzień do dwóch. Żadnych nawozów! Oczywiście jak coś to sama kranowa woda.
Opcjonalnie flush jak Masz otwory w dnie donicy.

Matilda

Well-known member
Buchów
93
Bardzo ładnie ci to wyszło, solidny szczyt :) ścinke liczy się w tyg od fazy fło tzn. kiedy zaczęła kwitnąć jeśli znasz przybliżony czas kwitnięcia (każda odmiana ma inny czas) jeśli nie masz lupy żeby sprawdzić barwe trichomów można mniej więcej patrzeć na % brązowych włosków tzn. około 80-85% na zdjęciu słabo widać ale wydaje mi się ze twoja ma jeszcze czas

kawasaki0

Well-known member
Buchów
34
9 tygodni to to jest od czasu od kiedy przelaczyles 12/12 czy od kiedy wyszla z ziemi? Na moje niewprawne oko i w sumie na podstawie braku konkretnych danych dot rosliny to 3 tyg conajmniej.

plakopl

New member
Buchów
0
Siemka,

9 tygodni odkąd wyszła z ziemi

Zapach jest mocny, natomiast ubyło liści wiatrakowych, wyschnęły i obumarły więc zacząłem stosować inny nawóz z większą ilością azotu i to trochę ustąpiło, jednak roślinka została trochę "na golasa". Ten szczyt na górze jest pokaźny to prawda mam nadzieję że jeszcze z tego coś wyjdzie.

To jest Automat. zasadzony pod koniec marca. Dodaje zdjęcia lepszej jakości :D

Dziękuje za pomoc
IMG_6448.jpg
IMG_6447.jpg
IMG_6446.jpg

IMG_6444.jpg

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Z azotem już nic więcej nie lej, to co wlałeś już jej wystarczy. Dobre 3-4tyg jej jeszcze zostało. Podlej jeszcze z 2x nawozem na flo i później sama woda 2tyg przed koszeniem (ewentualnie z melasą, możesz już jej dodawać). Najlepiej kup na allegro lupe kieszonkową powiększenie 60x. Ja mam 30x i też jakoś daje radę

AndrzejMiszcz

Well-known member
Buchów
0
Spokojnie to jeszcze będzie puchlo ;) lej ja jeszcze śmiało 2 tygodnie a później wrzuć jakąś fote ;)
Z fartem !

R

ruski wentylator

Guest
stary nie obraz się ale nikt na przykladie zdjęcia niepowie kiedy scinac, można wnioskować po czasie, wyglądzie , po sprzęcie jaki masz.

uwiez mi ze 1 tydzień robi ogromna roznice w mocy w kolorach czy brazowe czy mleczno-brazowe

jedyny sposób to kup mikro -mikroskop reczny lub dobra lupe min 40 powiększenia za 20-40 zl i wtedy widzisz co i jak a tak to wrozenie z fusow....

R

rolnikdolpasz

Guest
Widać, na tych nowszych foto, że raczej około dwa-trzy tyg im zostały.
Liście wysychają jak nie robi się odstaną kranówką oprysku. Żółknące końcówki liści wykazywały by lekkie przenawożenie.
Dostawały zapewne coś z fosforem na flo?

---------- Post Zaktualizowany 22:29 ---------- Data pierwszego postu 22:28 ----------

Z azotem już nic więcej nie lej, to co wlałeś już jej wystarczy. Dobre 3-4tyg jej jeszcze zostało. Podlej jeszcze z 2x nawozem na flo i później sama woda 2tyg przed koszeniem (ewentualnie z melasą, możesz już jej dodawać). Najlepiej kup na allegro lupe kieszonkową powiększenie 60x. Ja mam 30x i też jakoś daje radę

Żeby nie popalił tymi dwoma dawkami na flo. Może lepiej jedną małą ostatnią dawkę? Widać po liściach (żółknące końcówki), że dostała nawozami porządnie w palnik.

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
W sumie to racja. Patrzyłem głównie na te foty w pierwszym poście, a tam tego tak nie widać. Przy kolejnych fotach niektóre liście skręca się delikatnie od nawozów. Podlej na razie samą wodą a dopiero przy kolejnym daj nawozy tylko nie przesadzaj z dawką.
Tak w ogóle to jaki nawóz lejesz i jakie dawki?

plakopl

New member
Buchów
0
Siema, mały update.

Zalałem ją dwa razy, raz z połową dotychczasowej dawki nawozu a drugi raz to poszła już sama woda do doniczki.

Roślinka wygląda teraz tak:
IMG_6596.JPG

IMG_6595.JPG
IMG_6594.JPG

IMG_6593.JPG

IMG_6592.JPG

DoktorGreen

Well-known member
Weteran
Buchów
779
chu*a widać ale wal PK jeszcze ze 2x. Jeszcze nie napuchła dobrze. Pokaz zdjęcia za 3 tygodnie. No i z tymi nawozami teraz doczytałem. Jak miałeś problem to wał sama wodę z miodem. PK co drugie podlanie mniejsza dawka niż lałeś.

plakopl

New member
Buchów
0
Wyciągnąłem dziecko z boxa i zrobiłem fotę.

Martwi mnie ilość brązowych słupków (czy jak to się tam profesjonalnie nazywa), boję się żeby rośliny nie przetrzymać za długo...

Ratunku! Śnią mi się koszmary po nocach że materiał nie poklepie :(

IMG_6598.JPG

IMG_6605.JPG

M

mlodygru

Guest
Te wiatraki możesz poucinac. A to że preflowery brązowe to dobrze jeszxze tydzień Max myślę 10 dni i kosa. Lej wodę z miodem lub melasa

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół