akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Coś chyba nie tak

Wyszukiwarka Forumowa:

Wollson

Member
Buchów
0
Witam,

czy mógł by ktoś podpowiedzieć co im może być. Lampa 405w cob box 80x80x160 lampa powieszona na maksa do góry. Nie pamiętam co to były za nasiona, podlewam nawozami advanced nutrients.5 tydzień kwietnia. Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam

Botan

Well-known member
Buchów
13
podlewasz kranówą? jakie ph wypływu?

Wollson

Member
Buchów
0
Podlewam odstana kranówa, zawsze sprawdzam ph przed podlaniem i zawsze oscyluje 6,30/50 ph wypływu jeszcze nie sprawdzałem. Co zrobić jak by było zablokowane ph ?

Botan

Well-known member
Buchów
13
jeśli podlewasz takim ph to nie sądzę aby to był problem. Dolomitem można ustabilizować ph w granicach 7, a gdyby było za dużo zbijesz kwaskiem cytrynowym.

Jerky

My money on my mind
Buchów
1,283
jeśli podlewasz takim ph to nie sądzę aby to był problem. Dolomitem można ustabilizować ph w granicach 7, a gdyby było za dużo zbijesz kwaskiem cytrynowym.
To że wlewa jedno ph nie znaczy że ma takie w ziemi, a kwasek i dolomit to tylko problemy

Do sprawdzenia ph i ec z wypływu

Wollson

Member
Buchów
0
Ok, jak będę teraz podlewać to zobaczę jakie ma ph i ec, i mam podlać pewnie czystą wodą o ph poniżej 7 tak ?, i jeszcze jedno pytanie czy jak podlane były przed wczoraj to mogę je jeszcze raz teraz podlać czy czekać aż wszystko wypiją ?

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,286
Odznaki
8
Popalone i źle podlewane do tego pewnie ph i ec też w dwa światy. Działaj

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,752
Odznaki
12
Ok, jak będę teraz podlewać to zobaczę jakie ma ph i ec, i mam podlać pewnie czystą wodą o ph poniżej 7 tak ?, i jeszcze jedno pytanie czy jak podlane były przed wczoraj to mogę je jeszcze raz teraz podlać czy czekać aż wszystko wypiją ?
Jak będziesz podlewał następnym razem to wlej tyle, żeby dołem wypłynęła ilość nadająca się do sprawdzenia ph i ec.

Wollson

Member
Buchów
0
A więc tak ph wody po wypłynięciu z donicy to 6,60 ec 400, może lampa je pali ?

Barto1312

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Buchów
453
Ec 400, to moja kranówka ma 😆 podbij do 1.2/1.5 i obserwuj

Satvara

Well-known member
Buchów
388
Chlopie 400ec to pusta donica! Nakarm je odrazu sowicie!

edit: chyba, ze cos zle odczytujesz ec? Moze gdzies u gory pokazuje x10? Nawet przy 400 ec do tej pory juz chyba wczesniej zaczela by stekac

Ostatnia edycja:

Botan

Well-known member
Buchów
13
To że wlewa jedno ph nie znaczy że ma takie w ziemi, a kwasek i dolomit to tylko problemy

Do sprawdzenia ph i ec z wypływu
Jeśli podlewa roztworem o odpowiednim ph to dlaczego ma mieć problem? Nie popadajmy w skrajności, możesz powiedzieć dlaczego dolomit i kwasek to problemy według Ciebie?

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,752
Odznaki
12
Jeśli podlewa roztworem o odpowiednim ph to dlaczego ma mieć problem?
Jeżeli 2 osoby jedzą to samo to czemu jedna przytyje a druga nie?
Poza tym - wystarczy, żeby przesuszył lub przelał.

Kwasek jest w ch*j niestabilny.
Dolomit nie służy do regulacji ph to po pierwsze a po drugie w kupnej ziemi jest zazwyczaj już odpowiednia jego ilość.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół