akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

co dolega? daleko do kosy?

Wyszukiwarka Forumowa:

autostrada

Well-known member
Buchów
654
Odznaki
1
Witojcie!

pytanie mam, mam 5 Blueberry auto, na 2 roslinkach zolkna liscie. Czy to brak azotu? czy moze powoli zblizaja sie do konca swego zywwotu? na ostatniej fotce widac delikatne przebarwienia [najlepiej powiekszyc zdj] to plesn czy sie po prostu przebarwia? ile im jeszcze zostalo? dzis dostaly ostatni raz terra flres i bosta.
zapodac cos na plesn? mam w domu miedzian ale troche poczytalem i raczej doszedlem do wniosku aby nim nie pryskac.

IMG_20170829_093902.jpg

IMG_20170829_094018.jpg

IMG_20170829_093939.jpg

IMG_20170829_094250.jpg

a tu Amazing AF który mnie pozytywnie zaskoczyl i stal sie fioletowy. Topki tez stana sie fioletowe?
IMG_20170829_091423.jpg

Cycki

Well-known member
Buchów
0
Nie mam zbyt wiele pojęcia o automatach, ale ja żółkniejącymi wiatrakami w zaawansowanym stadium flo się absolutnie nie przejmuję tylko sprawdzam czy już się nadaje do jarania. Natomiast topki blueberry jakby miały być fioletowe to już by były.

Ostatnia edycja:

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Dla mnie to ogólne niedobory NPK, zwiększ dawkę nawozu i niczym się nie przejmuj tym bardziej, że to już ostatnia prosta flo :)

autostrada

Well-known member
Buchów
654
Odznaki
1
Nie mam zbyt wiele pojęcia o automatach, ale ja żółkniejącymi wiatrakami w zaawansowanym stadium flo się absolutnie nie przejmuję tylko sprawdzam czy już się nadaje do jarania. Natomiast topki blueberry jakby miały być fioletowe to już by były.

Czyli na ostatnim zdjęciu z bb to pleśń?

a jaka ziemia?

Ziemia sklepowa 5,5 - 6,5. Raz posypane dolomity.

Cycki

Well-known member
Buchów
0
Ja nie wiem co ci przyszło do głowy z tą pleśnią.

Ostatnia edycja:
O

OdcieńZieleni

Guest
juz im nic nie lej, ja teraz bym czekał na odpowiedni moment i ciachał czyli juz niebawem, badz czujny z pleśnia, zazwyczaj zaczyna sie od głównego szczytu lub po obumarłych, zżółknietych liściach, tak po za tym ładny szronik, pozdro

autostrada

Well-known member
Buchów
654
Odznaki
1
juz im nic nie lej, ja teraz bym czekał na odpowiedni moment i ciachał czyli juz niebawem, badz czujny z pleśnia, zazwyczaj zaczyna sie od głównego szczytu lub po obumarłych, zżółknietych liściach, tak po za tym ładny szronik, pozdro

Myślałem o ok. 2tyg do kosy. Ale martwię się trochę o pleśń, gdyż ostatnio każdego ranka rośliny są całe w rośie. Chciałbym chociaż 2x mocno przepłacać je woda.

O

OdcieńZieleni

Guest
2 tyg. max, teraz ma byc w miare ładnie, wiec trzymaj :) do wody która bedziesz podlewac mozesz dac melasy czy miodu

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,768
Odznaki
1
masz mikroskop ? to sprawdź kolor trichoów

Rudelias

Member
Buchów
0
Zdrowe roślinki a żółtymi wiatrakami się nie przejmuj roślina wysysa z nich azot pod koniec flo

autostrada

Well-known member
Buchów
654
Odznaki
1
Dziś byłem przeplukac woda, zauważyłem jakieś małe ogniska pleśni. Co teraz? Poczekać i plukac? Czy ciąć żeby pleśń nie poszła dalej?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół