• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Co im dolega?

Wyszukiwarka Forumowa:
U

unitbill

Guest
Siema!
Od pewnego czasu na jednym ze spotów u wszystkich roslin dziwnie żółkną liście oraz pojawiają się białe plamy. Próbowałem zwalczyć problem dolomitem gdyż myślałem iż to wina złego ph'a lecz nie pomogło i choroba postępuje. Odstawiłem azofoskę ale to też nic nie dało.
Jesteście w stanie rozpoznać co dolega moim roslinom? Jakie metody polecacie aby zwalczyć ten deficyt czy nadmiar ? Jak na moje oko brakuje im czegoś więcej niż tylko jednego pierwiastka.

Zdjęcia :

Liczę o szybką pomoc gdyż rośliny bardzo zwolnily gdy choroba zaczela postepowac a chcialbym uczynic aby przybrały jeszcze na masie przed rozpoczęciem kwitnienia.
Pozdro :)

G

Gość

Guest
Mi to wygląda na deficyt magnezu i(lub) złe PH. Niektóre liście wyglądają też na spalone nawozem lub pogryzione przez ślimaki/przędziorki. Dużo dałeś tego dolomitu?

U

unitbill

Guest
Nie masz czasem za dużego pH ?
Trzymam kciuki !

Nie mam pH metru więc nie wiem. Spot odwiedzany raz w tygodniu i przy każdej wizycie idzie garść dolomitu pod każdą roślinę.

Mi to wygląda na deficyt magnezu i(lub) złe PH. Niektóre liście wyglądają też na spalone nawozem lub pogryzione przez ślimaki/przędziorki. Dużo dałeś tego dolomitu?

Tak jak wyżej napisałem.

A jakimi preparatami mogę dostarczyć roślinom magnezu i cynku? Magnez to chyba jeden ze składników dolomitu o ile mnie pamięć nie myli ale co na niedobór cynku to nie wiem

Monti

Well-known member
Buchów
0
W skład dolomitu wchodzi tlenek magnezu, ale w małej ilości. Idź do ogrodnika i się spytaj..

BARTEZ

Well-known member
Buchów
0
najtaniej bedzie dolomit tam jescze masz fosfor i potas

G

Gość

Guest
najtaniej bedzie dolomit tam jescze masz fosfor i potas

Weź ty sie ***nij w łeb.

DOLOMIT

CaMg[CO3]2
węglan wapnia i magnezu

Znajdź mi tam fosfor i potas?????????????????????????????????????????????

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół