Co robić?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
V

vass44

Guest
Witam growerki oraz growerów. Mam dwu dniowe maluchy, które polecą na outa. Temperatura w dzień wzrasta do ok 22-25 stopni, natomiast w nocy spada do ok 8-10. Dzisiaj wieczorkiem koło 19-20 zamierzam dać je już na out (bez przesadzania oczywiście, niech podrosną tydzień i potem przesadzę) i zastanawiam się czy robić im mini szklarnię ,tzn kilka patyków i owinąć to folią czy dadzą sobie radę? Bo jak tak sobie rozważałem to z jednej strony w dzień gdy temp. dochodzi do 25 stopni może być im za ciepło, natomiast w nocy boję się że bez folii mogą zmarznąć. Jaką decyzję podjąć?
Ps. Zapomniałem dodać, że są to automaty, a wiadomo automat nie odbije do góry tak łatwo jak sezon.
Pozdrawiam

K

KiedysSieOgarne

Guest
Ja swoje 2 dniowe normalnie wysadzilem i jest ok 8 stopni to nie mróz te rośliny są silne i nie sądzę żeby takie temp miały na nie wpływ jedyne czego możesz się bać na out u takich maluszków to ślimaki pozdro

V

vass44

Guest
Dzięki wielkie stary! W takim razie decyzja zapadła. O ślimaki myślę, że nie ma się co martwić ponieważ doniczki mają +/- 10cm ale w razie W obsypię dookoła ślimakolem żeby mieć pewność! :D

_LALUŚ_

NIE LICZ NA FARTA ^^ Rekord 1,55G/W
Weteran
Buchów
4,511
Odznaki
8
Jak najbardziej wystaw Taka temp. im nie straszna jest ^^ a gorąco im nie będzie na pewno kochają słoneczko :) Polecą do góry bardzo szybko jak tylko wystawisz. I poczują prawdziwą wiosnę :) Moje już SObie rosną na out. Wysadzone :) Pozdrawiam i z fartem 3 maj się :)

V

vass44

Guest
W takim razie, sprawa jest jasna :D dzięki wielki mordko i również powodzonka!

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół