nasiona marihuany

Co robić?

Wyszukiwarka Forumowa:

Polewka

New member
Buchów
0
Witam, mam problem z dwoma auto purple mazar od kalashnikow seed, roslinki sa od 9 dni na spocie ale od tego czasu nic nie urosly, inne roslinki wypiely sie do gory i tylko te pozostaja takie same. Mazary sa w dolkach ale sa nizej niz reszta traw dookola ale slonce powinno tam docierac. Co zrobic? Podkopac roslinke i sypnac wiecej ziemi?

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Jak się takie pytania zadaje to trzeba fotę plantów dodać i jakieś informacje na temat gleby itd. Z takich informacji to może wróżbita Maciej coś by wywróżył. Od razu przypominam że foty dajemy do galerii forumowej.
Prawdopodobnie masz problem z ph i trzeba dodać dolomit.

Polewka

New member
Buchów
0
Niestety zdjęć nie posiadam. Ziemia to mieszanka ziemi spotowej (ph ok 6) z kwiatowa (ph 6,5) zmieszana z azofoska i dolomitem. Pozdrawiam.

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Czasami też tak bywa że mogą mieć gorsze geny. Przedstawię ci swój przykład. 3 automaty w donicy sadzone w tym samym czasie. 2 pożółkłe i stoją w miejscu a 1 bez zarzutów.

TetraHydroCanna

TechnoViking
Weteran
Buchów
2
Czasami też tak bywa że mogą mieć gorsze geny. Przedstawię ci swój przykład. 3 automaty w donicy sadzone w tym samym czasie. 2 pożółkłe i stoją w miejscu a 1 bez zarzutów.

Akurat w tym przypadku nie chodzi raczej o geny, tylko o fakt, że rośliny zostały posadzone w 1 donicy, i to dodatku 3 rośliny. Ta zdrowa i największa dominuje nad resztą, przez co pozostałe 2 mają zabierane pożywienie i nie mogą się normalnie rozwijać. To czysta dominacja, miałem tak podobnie w tamtym roku i już wiem żeby razem roślin nie sadzić ;)

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Zostały posadzone w tym samym czasie i 2 od początku zamulały, a na starcie nie miały aż tak rozbudowanych korzeni żeby nawzajem zabierały sobie papu. W innych donicach też mam sadzone po 2 a i nawet 3 się trafiają jak jajcarzy nie było i nie ma czegoś takiego. Także nie ma możliwości o dominacji i zabieraniu pożywienia tylko i wyłącznie podejrzewam wadliwe pestki

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół