Co się dzieje z moimi roślinkami?

Wyszukiwarka Forumowa:

Shizweed

Member
Buchów
0
Witam . Jakiś czas temu coś się stało z moimi roślinkami , strasznie opadły liście i zaczęły żółknąć . Myślałem ze to przelanie i jakiś czas nie podlewałem ale nic się nie zmieniało.Po kilku dniach podlałem po ok 0.5 l na roślinkę i następnego dnia nad ranem widziałem ze roślinki się podniosły . Nie podlewałem z 3 dni . Po 3 dniach znowu opadły strasznie wiec podlałem je po 1 l wody wraz z nawozem na wzrost CANNA przez kolejne dwa dni widać było ze rośliny rosną juz lepiej ale dzisiaj znowu coś sie stało na zdjeciach mozna zobaczyć jak wyglądaja w dniu dzisiejszym .
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-912348

Pytanie brzmi co się z nimi dzieję ? sa przelane ? maja za mało wody czy czegoś im brakuje? Bardzo prosze o pomoc:)

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Siema. Na takie krzaki 0.5-1 L wody to trochę mało. One są w szklarni? Możliwe że maja za gorąco, daj im więcej świeżego powietrza.

O

OdcieńZieleni

Guest
wody, wincyj wody, tymbardziej ze trzymasz w foliaku .. woda inmo myk paruje

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
J.w . Woda wodą a jak z wentylacją? Licz się z tym ze jak zaczniesz więcej lać będzie więcej parowało i później na flo mozesz sie zdziwić pleśnią a pow. parowania u tych roślinek ze zdjęć wygląda na dużą biorąc pod uwagę rozmiary i ilość wiatraków. Także lej więcej, wentyluj i sprawdzaj

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół