nasiona marihuany

Co się dzieje z nimi?

Wyszukiwarka Forumowa:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Zasadziłem 4 c99 w bardzo dobrych warunkach jak anrazie 0,5litrowe doniczki wysypane ziemia kwiatowa wrzucalem garciami i po kazdej garsci lekko ubijałem i jak wypełniłem wkopałem doniczke w ziemia i umieszczałem nasionko z całkiem dużym kiełkiem na 1 cm... teraz 2 z 4 juz rosną mają jakieś 3 cm a tamte 2 nawet nie wyszły... dziś na spocie lekko odsunołem palcem grudki ziemi z powierzchni zeby bylo gladko i bez grudek :/ wyjdą jeszcze??

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
lekko dwoma palcami żeby ziemia nie osiadła zbyt mocno a nasionka nie poszły w dół... Czemu sleja cichociemny cwaniaczku tak się cieszysz?? :/

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Jestem z OG ale nie miałem nicku kaczy. w mordę jeża zawiodłem się na c99... wogóle dużo osób na Female Seeds się coś ostatnio skarży że popękane nasionka,nie wychodzą z ziemi... wogóle żeby było ciekawiej wczoraj wracając ze spota chciałem zdeptać bąka(owada) ale mi uciekl... wkurzyłem się rozglądnąłem patrzę a tam jakiś większy bąk...tylko co on tak głośno bzyczy... był o jakieś 3 cm większy utrzymywał się w powietrzu okazało się że to szerszeń wielki i pomarańczowo czarny spie****iłem w kilka sekund... oby tam nie było ich gniazdo boję sie tam wracać bo szerszenie mogą zabić człowieka albo conajmniej może stracić przytomność z bólu.. :/

C

Canabis_16

Guest
Przynajmniej masz pewność, że nikt niepowołany tam nie pujdzie i nie za***je ci krzaczków, bo kto sie będzie pchał w owady które zabijają??? :thumleft: A tak na marginesie ja myśle że to zwykłe bąki i nie zrobją ci krzywdy.

G

Green

Guest
oby tam nie było ich gniazdo boję sie tam wracać bo szerszenie mogą zabić człowieka albo conajmniej może stracić przytomność z bólu.. :/

przestancie panikowac, osatnio moja przyjacilke u***al dwa razy szerszen w przeciagu minuty i jakos nic jeniebylo , fakt bol jest podobno bardzo mocny, jezeli nie jestes uczulony na ich jad to nie ma sie czego bac

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Oglądałem "atak robali" na animal planet tam szerszenie mordowały ludzi"poszczególne przypadki"
Canabis_16 napisał:
A tak na marginesie ja myśle że to zwykłe bąki i nie zrobją ci krzywdy.
NIe był to bąk bąki sa małe i czarne a ten szerszeń utrzymywał się w bezruchu stałem 3 m od niego słyszałem jak brzęczy był długi i pomarańczowy... :/ nadal wq mnie to że te dwie c99 nie wychodzą... spadło trochę deszczu dziś pojadę umieścić butelki specjalnie podziurkowane.. jak roślinki będą miały 2 tyg to zrobię growloga :/ a WW posadziłem na out 20 maja i do dziś 11 dni już nic nie wyrasta... w powierzchni ręką odsunąłem wszystkie grudki ktore moglyby utrudniac jej wyjscie zeby gladko bylo... nadal nic :/

C

Canabis_16

Guest
Poprostu najlepiej jest wykluwać nasionka w domu. Na dworze jest za dzimno moin zdaniem . Nasionko , kture wypuściło kiełek i jest włożone do ziemi powinno mieć ciepło i powinno być dopilnowane. A na aut-cie nie można tego zapewnić. Ja też tak zrobiłem że po wykiełkowaniu nasion 3 PP i 1 WW dałem je do kubków z ziemią a kubki na aut po 3 dniach z ziemi wyszła tylko jedna roślina i postanowiłem zanieść je spowrotem do domu. W domu wykiełkowały wszystkie oprucz jednej pestki PP,ktura nawet kiełka nie puściła bo pęknięta była. Jeśli bym ich do domu spowrotem nie zaniusł to pewnie bym roślin nie mniał.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Poprostu najlepiej jest wykluwać nasionka w domu. Na dworze jest za dzimno moin zdaniem

Słabe nasionka mogą nie przeżyć kiełkowania na dworzu, przecież minimalna temperatura kiełkowalnośći wynosi ok 20 stopni C, a w nocy są okolice 10 C. Szkoda marnować słabsze pestki, z których mogą wyrosnąć w pełni normalne rośliny.

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Ja mam 5 c99 i bardzo ładnie wyszły z ziemi. Wykiełkowały gdzieś po 12h, wsadziłem je po 24h a z nad ziemi wyszły 2 dni potem :) Tylko teraz mam problem gdyz nie moge znaleźć dolomitu :/ u mnie nie ma ( kiedyś był ;/ ) a w kielcach nawet nie wiem gdzie to może być w każdym bądz razie w obi nie ma :/. Jak ktoś wie gdzie w ck można go dostac na pw prosze o kontakt. Z góry dzieki.Pozdro

C

Canabis_16

Guest
A tak na marginesie to nasionka kiełkuje sie na początku Maja, kiedy to temperatura w nocy spada niekiedy do 3*C. W takich waruknach duży i zdrowy plant nie czuje sie nie najlepiej a co dopiero wykiełkowane nasionko.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
nigdy nie kiełkowałem odrazu na spocie, za dużo słysze od znajomych, że część pestek nie wyszło z Ziemi. W domciu niech sobie pobędą 2 tyg. a kilka dni wcześniej przezwyczajać do temp na dworze. Jak P mówił, ze słabych pestek może wyjść dobra roślilnka.

Co do Szerszeni qna tydzień temu mnie u***ał miałem pod oknem gniazdo i postanowiłem je zlikwidować. Wyglądały jak bzyczące meserszmity, u***ał mnie w plecy po chwili dopiero czuć ból i to taki, że nie mogłem się ruszyć. Jeszcze mam opuchlizne.. na początu wyglądało jakby mi pomarańcz urósł pod skórą.. ale komplikacji nie ma :).
Miałem je wypuścić gdzie indziej.. to je wszystkie zabiłem :farao: , gniazdo do wora i but but but :).
Mają dziwną właściwość, że jak tylko się podejdzie na metr odrazu wyłażą.

A wczoraj wyjąłem sobie z uda kleszcza, mada fak jeden trzymam go w słoiku :). Podobno znieczulają przy ukąszeniu.. ten nie znał się na robocie. Kawałek skóry wyrwałem wraz z nim ;-/ zrobie zdjęcia :).

Może ten nie przenosił virusa krętka i bolerjoza mnie minie :pl:

Ciekawe co mnie jeszcze upie****i w przyszłym tygodniu :scratch:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół