Co się dzieje z plantami ? Potrzebna pomoc {pierwszy grow}

Wyszukiwarka Forumowa:

Buzdi

Active member
Buchów
0
Dobry, coś się dzieje z roślinami a nie potrafię do końca określić co.
Stawiałem na niedobór azotu lub cynku na podstawie wykresu z wiki.haszysz ale nie jestem do końca pewny więc przychodzę tutaj prosić o rade. Rośliny od blisko tygodnia - dwóch stoją w miejscu a dolne liście żółkną.

Passion #1 orion seeds

Auto mix warr seeds

Z góry dzięki za pomoc

Calak

Well-known member
Buchów
0
Cześć :) ph gleby wiesz jakie jest? Jakiś nawóz podawałeś? Na zdjeciu wydają się być blade więc całkiem możliwe, że to azot

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,307
Odznaki
1
Dolomit rozdrobij z woda i wykonaj oprysk, 2garsci podsyp pod krzaka powino być lepiej

R

rolnikdolpasz

Guest
Dolomit rozdrobij z woda i wykonaj oprysk, 2garsci podsyp pod krzaka powino być lepiej

Nie słyszałem jeszcze teorii o opryskiwaniu dolomitem rozcieńczonym z wodą. Słyszałem, że przed sadzeniem miesza się go dokładnie z glebą w proporcji pół szklanki na 30litrów gleby i bardzo dokładnie miesza. Ponoć najlepszy jest dolomit w pyle, bo nie ma grud. Ten zwykły z grudami należy przecedzić przez sitko w celu odcedzenia grud mogących popalić korzenie.
Od biedy można podsypać, ale to max jedną bardzo mała garstkę na roślinę, ale nie dwie garści, bo może nadpalić korzenie. Mi tak popaliło jak za dużo podsypałem.

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,307
Odznaki
1
Nie słyszałem jeszcze teorii o opryskiwaniu dolomitem rozcieńczonym z wodą. Słyszałem, że przed sadzeniem miesza się go dokładnie z glebą w proporcji pół szklanki na 30litrów gleby i bardzo dokładnie miesza. Ponoć najlepszy jest dolomit w pyle, bo nie ma grud. Ten zwykły z grudami należy przecedzić przez sitko w celu odcedzenia grud mogących popalić korzenie.
Od biedy można podsypać, ale to max jedną bardzo mała garstkę na roślinę, ale nie dwie garści, bo może nadpalić korzenie. Mi tak popaliło jak za dużo podsypałem.

widocznie mało słyszałeś :p zalecam opryk bo szybciej zadziała a dodatkowo podsypać pod krzaka żeby działał do późnej jesieni

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
widocznie mało słyszałeś :p zalecam opryk bo szybciej zadziała a dodatkowo podsypać pod krzaka żeby działał do późnej jesieni

Oprysk z dolomitu? ku**a co jeden to lepszy, z melasy tez robisz i pryskasz? Jak nie wiesz co napisac zeby sobie nabic to opowiedz kawal zamiast gadac glupio i bezsensu.

Buzdi

Active member
Buchów
0
Podsypałem dolomitem po dwie garście i zrobiłem lekki oprysk. Za pare dni zdam relacje czy pomogło

kushit

Well-known member
Buchów
0
Podsypałem dolomitem po dwie garście i zrobiłem lekki oprysk. Za pare dni zdam relacje czy pomogło

jak wegetuja daj nawoz z azotem, jak juz kwitna to nawoz na flo ale tez z azotem

Buzdi

Active member
Buchów
0
ogólnie dolomit nieco ale tylko nieco pomógł bo z***ałem i popaliłem planty, wy***ałem dolomit i podrzuciłem jakąś gnojówą, może cos z tego będzie
jeszcze zdam sprawozdanie za jakiś czas

edit 26.08

Roślinkom się poprawiło i nieźle wchodzą w flow
displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół