akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Co się dzieje z rośliną ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Szarlatan

Member
Buchów
1
Hej. Możecie mi pomóc rozszyfrować co się dzieje z rośliną ? Myślałem, że jest zbyt blisko lampy więc ją obniżyłem i liście się wyprostowały ale minęło kilka dni i znowu się podwijają do góry, do tego tak jak widać na zdjęciu zmieniły kolor. Czy to jest przenawozenie ? Roślina dokładnie miesiąc temu przepłaczona na 12/12. Nawożę trypackiem bio bizza nawet niepełne dawki, trochę mniejsze. Ziemia all mix. https://galeria.haszysz.com/image/QvrEJE

Szarlatan

Member
Buchów
1
Serio głodne ? Co 2 podlanie dostają cały try pack, inne dostają tyle samo i 0 problemów. Mówisz żeby je po prostu ostro zlać nawozem ? Jutro akurat wypada pora karamienia ale woda…

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
przenawozne

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,221
Odznaki
8
Przypalona ale i głodna pewnie też słabo podlewana i ma braki. Spr ph i ec

Szarlatan

Member
Buchów
1
Przypalona ale i głodna pewnie też słabo podlewana i ma braki. Spr ph i ec
Co 4 dni dostaje 2.5l wody na przemian z nawozem. Zawsze woda wycieka dołem więc wydawało mi się ok. Ile polecasz lać licząc że to 4-5 tydzień flo bo nie wiem jak liczyć ten okres przejściowy po przerwaniu lamp, 6.10 je przyłączyłem. Dziś je będę podlewał, zwiększyć ilość wody ? Ec nie sprawdzam bo nie używam chemii, ph zawsze badam i trzymam 5.5-6.5.

Edit: No nic, idę zaraz podlać, dam sam calmag z wodą i zobaczę co się stanie, myślę że pierwiastków z trypacka nie potrzebuje, dobrze że teraz sama woda wypada.

Ostatnia edycja:

Szarlatan

Member
Buchów
1
Dobra wracam z mocną aktualizacja bo się sytuacja skomplikowała. Na dzień dobry zastałem larwy prawodbnie zimiorek w każdej donicy. Podjalem decyzję że zleje każdą donice lekko wodą i jutro jak gleba będzie zwilżona to zaleje preparatem na larwy żeby mi to ładnie wybiło i woda dostała się głęboko. Z ziemiorkami miałem problem ale już latały i się wszystkich pozbyłem, od miesiąca był spokój aż do dziś.
Wracając do głównego tematu zbadałem ph wody po podlaniu i mega zdziwienie na starcie, ph wody 7.0… A ja jeszcze 2l wody z calmagiem to zalałem jak pisałem na starcie xD Podjąłem więc decyzję żeby zrobić flusha, zalałem roślinę 40l wody o różnym ph od 5.7 do 6.3. Mega się zdziwiłem bo po całej akcji woda dalej pokazuje 7.0. Kurde nie wiem co robić w takim razie bo to by wyjaśniało dlaczego roślina wyglada jak by miała jakieś niedobory lub była przenawozona. Co teraz z tym zrobić, więcej wody już nie lałem bo to nic nie dało, wypłukałem tylko pewnie nawozy ale reszta się trzyma w ziemi i chyba nie da się tego tak załatwić. Czekać kilka dni teraz i sprawdzić znowu, lać jakieś nawozy przy następnym podlaniu ?? Może by ją zlać następnym razem jakimś ph typu 5.5 albo i niższym żeby to jakoś próbować zbic ? Jak ma to jakieś znaczenie to ph wody z kranu zbijam octem, woda nie posiada chloru

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,221
Odznaki
8
Następnym razem zacznij prowadzić relację bo ch*j wie co tyś tam zrobił wcześniej nie dodajesz zdjęć teraz ktoś ma zgadywać? Poczytaj forum doucz się i wystartuj na nowo już z relacją. Octem to czajnik możesz odkamienić gdyż ph obniża ale tylko chwilowo i dalej masz po***ane ph w doniczce.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół