nasiona marihuany

Co się stało z moją MJ? Co się stało?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Cześć wszystkim, mam prośbę - czy ktoś obcykany w uprawie MJ może mi wyjaśnić co się stało?

Jakieś 3 tygodnie temu wpadł do mnie kumpel z dwoma nasionkami. Ja oczywiście przyjąłem maleństwa pod swój dach i wychowywałem jak swoje :D. Zacząłem oczywiście od kiełkowania na chusteczkach - wszystko według zasad sztuki. No i tak: nie dość, że wykiełkowało tylko jedno, to jeszcze po prawie dwóch tygodniach (!). Drugie nie pokazało się wcale. Ale kit, przesadziłem to "zdrowe" do malutkiego pojemnika z ziemią. Zieleninka powinna się pokazać po 2-3 dniach. Minęło 5 dni i cisza. WHAT THE HELL?!
Aha, kumpel nie wiedział jaka to odmiana - nie wiem czy to indoor czy outdoor.

Pozdrawiam serdecznie :)

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
moze ziemia chójowa ,
nasiona chójowe moze jakies błedy przy uprawie zlamales kiełek
moze czekac az wykiełkuje
mam nadzieje ze ruszy i bedą niej za***iste topy (mam nadzieje ze uda ci sie ją ozywic)

pozdro

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Wiesz, martwi mnie przede wszystkim to, że tak długo kiełkowało to nasionko. Ziemia jest w porządku - najlepsza kwiatowa jaką mieli w sklepie. PH sprawdzone, kiełka nie złamałem - dbałem o nią jakby była ze złota, uwierz mi :).

PS> Przed chwilą delikatnie odsłoniłem cienką warstwę ziemi pod którą było nasionko i coś się ruszyło. Ale wciąż mnie martwi dlaczego to wszystko się dzieje tak powoli.... :scratch:

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
e tez tak mialem jakies lipne nasionka bo mi pozdychaly:|

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
masz lipne nasiona!!nic z tego nie bendzie!!kumpel mial podobnie ze kielkowalo mu strasznie dlugo a puzniej z ziemi wyszla kilkucentymetrowa roslinka i dalej nie rosla...

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Panowie - chyba jeszcze nie wszystko stracone! :) Przez noc kiełek wybił się na ponad 1cm ponad powierzchnię ziemi :D jeszcze może być okej :geek:

PS> Grow honey, grow!

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hehe durielek mialem to samo zatrzymaly sie i nie rosly a pozniej pozdychaly takie 2 cm to raczje nie moja wina bo mialy dobrze z winy nasion na bank:) elo

kombajn

Well-known member
Buchów
0
silent bob, ten rysunek co masz pod nickiem to twoje nasionka byly ?
za duzo wody ! to mialo byc wilgotne!!

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
To moje, ale fotka sprzed pół roku. Wydaje mi sie, że ziółko rośnie względnie poprawnie - już ma 1,5cm :)

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
solarr, wiem, że zabrzmi to strasznie lamersko, ale co to są trihomy? W wikipedii nie ma takiego hasła, a na naszym forum też niewiele znalazłem...

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Trichomy to włoski pokazujace sie na konopiach podczas kwitnienia.

Zakpił sobie z Ciebie po prostu :rendeer:

edit:rasta
trichome- słupki w krztałcie grzybka zakończone kulistą torebką zawirającą żywice.

GanjaFan

Well-known member
Buchów
0
zgadzam sie z bialym misiem, po prostu zwykłe kpiny sobie zrobił z ciebie a poza tym kto by dał za free nasionka

kombajn

Well-known member
Buchów
0
moze to nie byla przemyslowka tylko normalna, tyle ze miala niska kielkowalnosc.. Kiedys w nirvanie czy gdzies indziej dawali chyba tuzin nasionek w prezencie, tyle ze ta odmiana miala bardzo niska kiełkowalnosc i nawet tym najlepszym growerom nie chcialy puscic korzonka..

@ganja, jesli mowisz o Polsce to TAK, kto by dal, malo kto zna sie na rzeczy i pisze poprostu glupoty a o hydroponice to nic nie slyszeli, tylko ćpać potrafia a robic to nie ma kto.
Na zagraniczncyh forach, zdaje sie ludzie sa bardziej chetni do rozdawania nasionek, tyle ze forum a nie z lapy do lapy.. :)

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Chłopaki, luzujcie :) Maleństwo rośnie, wygląda na to, że wszystko z nią w porządku. Za niedługo rodzinka się powiększy o Bubbleberry z Nirvany :D
Pozdrawiam!

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół