akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

co sięz nimi dzieje

Wyszukiwarka Forumowa:

bilon

Member
Buchów
0
witam jestem nowy na tym forum i początkującym growerm. Mam problem z moimi roślinkami otóż nie wiem co im może dolegać parametrów boxa posiadam growboxa :
wymiary: 60x60x140
oświetlenia: CFL 200 WAT z fazą wzrostu i fazą kwitnienia
wentylacja: łazienkowy wentylator wdmuchujący powietrze oraz jeszcze nie włączony filt węglowy
wilgotność: 4 szmaty z końcowkami zanużone w wodzie
fotoperiod: 20/4
nawóz Canna terra i canna flo
ziemia canna
doniczki:3x 9 litrowe i jedna 10 litrowa
roślinki to 2x big bud fem i 2x big bang fem
big budy maja 21 dni a big bangi po 11 dni na big budach robie juz trening LST

I teraz problemy: nie wiem co robie zle ale mam wrazenie ze jest i bedzie zle na roslinkach pojawiaja sie zolte plamki a liscie podkrecaja sie do gory to u big bangow u big budow procz tych plamek widoczne sa troche zdeformowane liscie takie powyginane lub postrzepione mam pytanie co do ziemi bo ona ciagle jest wilgotna gdy wkladam palec do ziemi trochce mnie to dziwi przy takim periodzie zeby przez jakis tydzien byla wilgotna od 2 tygodni podlewam raz na tydzien 1,5 litra wody zmieszana z nawozem 50ml
podaje zdjecia zebyscie obczaili temat i powiedzieli co robie zle

---------- Aktualizacja posta 20:12 ---------- Czas poprzedniego posta 20:10 ----------

dodam ze mierzylem ph i jest na poziomie 6,5 - 6,9

how high

Well-known member
Buchów
0
siemka jaka masz wilgotnosc i temperature ?????????

bilon

Member
Buchów
0
narazie nie mam czym zmierzyc

---------- Aktualizacja posta 27-07-2012 05:57 ---------- Czas poprzedniego posta 26-07-2012 20:47 ----------

wiec moze to byc wina temperatury badz wilgoci?

how high

Well-known member
Buchów
0
Dokladnie moze byc wina temp i wilg.. ale to trzeba sprawdzic a dawales juz jakas szpryce moze byc tez przenawozony

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
sprawdz chociaz temp... termometr mozesz pozyczyc;p

bilon

Member
Buchów
0
dzisiaj kupie termometr z higrometrem jak znajde,przenawozenie raczej nie bo do donic 9 i 10 L wlewam po ok1,5 l wody z 5 ml nawozu a to jest dawka zalecana przez producenta do tego ph ziemi wynosi 6,5-7,0 a woda to mineralka wiec chyba pozostaje to zbadam to i napisze o wynikach

---------- Aktualizacja posta 10:53 ---------- Czas poprzedniego posta 10:50 ----------

aha a co z ta ziemia to normalne ze przy takim fotoperiodzie ona jest wciaz wilgotna ? czy to aby nie plesn

Snow87

Well-known member
Buchów
0
Wydaje mi się że trochę dużo podlewasz. 1,5 Litra na 20 dniowe krzaki, tyle nie potrzeba im jeszcze ( tak mi się wydaje) spróbuj o połowę mniej.

Moje mają 15 dzień i podlewam 250 - 300 ml 2 x w tygodniu. ( doniczki 8l ) co podlanie to dostają trochę więcej. Poza tym sprawdzam wilgotność na głębokość kciuka. Powierzchnia jest sucha zawsze, ale dwa cm głębiej jest wilgotno. Poza tym zraszam listki wodą raz dziennie.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Mi sie wydaje ze mala wilgotnosc na 1 ze zdjec widac liscie skierowane ku gorze (3 od dolu).

sadowniczka

Well-known member
Buchów
0
też typuje wilgotność, szmatki w takim boxie gó*no dają.. a końcówki chyba popalone ciut..

bilon

Member
Buchów
0
kupilem stacje pogody pozniej napisze jakie wyniki, jak za duzo podlewam doniczki maja po 9 i 10 l i leje tyle zeby przez nie wyciekalo i chyba dokpuie ten nawilzacz bo tak w sumie to te szmaty malo daja zwlaszcza ze sa mokre tylko u podstawy jeszcze je polewam woda ale dokupie ten nawilzacz

how high

Well-known member
Buchów
0
koledzy .. wilgotnosc jest napewno do tych podkreconych listkow:/:/ szybko to zmien a co do plam tak jak kolega wyzej pisal za duzo wody

bilon

Member
Buchów
0
dobra teraz podlalem i w fazie ciemnej temp wynosi 21 stopni a wilgotnosc do 90 %, w fazie swietlnej temp to 30 % a wilgotnosc 70 %, no tej wody moze troche za duzo jak na doniczke teraz podlalem i w boxie mi troche plywa ale to jest podlewanie raz na tydzien wiec moze te plamki to dodam nawozu wiecej

---------- Aktualizacja posta 19:59 ---------- Czas poprzedniego posta 18:44 ----------

Chyba wiem co jest nie tak otóz ta woda ktora byla przelana troche stawala ale w ciagu jednej doby wysychalo jednak podnioslem doniczki do gory i co sie okazalo to korzenie wychodzily juz przez dziurki i defacto siedizaly w tej wodzie mam czy zatem jest mozliwe ze te akcje z lismi to przez te korzenie i bede musial kupic nowe donice z tym ze takie podluzne jak kominy bo widac te okragle sie nie nadaja

---------- Aktualizacja posta 20:03 ---------- Czas poprzedniego posta 19:59 ----------

ale ukorzenienie to masakra skoro wychodza z 10L prosze o porady

unnamed

Well-known member
Buchów
0
nie zmieniaj doniczek ... korzenie szukają wody i dlatego wychodzą dołem ... mogłeś na dno keramzytu wrzucić to by troche przyhamowało ten proces,bedzie git

bilon

Member
Buchów
0
jak git to teraz mam wystajace korzenie ktore nadal rosna i beda jeszcze dluzsze wiec jak nie zmieniac i czy ten problem z liscmi to wina doniczki?

---------- Aktualizacja posta 28-07-2012 14:46 ---------- Czas poprzedniego posta 27-07-2012 22:45 ----------

to jak to jest wina doniczek czy jak

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół