akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Co z tym jest

Wyszukiwarka Forumowa:

sqn2016

Well-known member
Buchów
4
Ktoś moze mnie poinformować co jej dolega ?

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,277
Odznaki
12
A możesz wrzucić zdjęcia całej rosliy, opisać w jakiej jest ziemi, czym świcisz, jakie ma warunki i czym podlewasz?
Będzie dużo łatwiej.

sqn2016

Well-known member
Buchów
4
A możesz wrzucić zdjęcia całej rosliy, opisać w jakiej jest ziemi, czym świcisz, jakie ma warunki i czym podlewasz?
Będzie dużo łatwiej.
Całej aktualnie niemam zrobię jutro ziemia od bio Bizz light mix ,lampa LED Mars Hydro 150w, warunki dzień +-27 28 stopni noc 20-21 wilgotność dzień jakieś 75-80% noc 60% podlewam tylko nawozami bio wszystko od biobizz od a do z +dostały po tabletce biotabs

narratorjack

Well-known member
Buchów
343
Odznaki
2
podlewam tylko nawozami bio wszystko od biobizz od a do z +dostały po tabletce biotabs
Diabeł tkwi w szczegółach bo jak "od a do z" to nawozy na bloom też z bio heaven i top max też jej lejesz?? Jak nie to wlewasz w odpowiedniej kolejności? I jeszcze biotabsa razem z nawozami??? Mierzysz pH jak podlewasz? Jak tak to przed czy po dodaniu nawozów? Wydaje mi się że liście ziemi dotykają dlatego tak wyglądają w niektórych miejscach.

Himars

Well-known member
Buchów
110
Na moje oko to trochę za dużo wody dostają.

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,277
Odznaki
12
podlewam tylko nawozami bio wszystko od biobizz od a do z +dostały po tabletce biotabs
sporo za dużo.

Często przy biotabsie są takie dziwne akcje na liściach. Czekam na fotki całego krzaka.
Ile ona ma? - czasu oczywiście, nie wzrostu :)

sqn2016

Well-known member
Buchów
4
sporo za dużo.

Często przy biotabsie są takie dziwne akcje na liściach. Czekam na fotki całego krzaka.
Ile ona ma? - czasu oczywiście, nie wzrostu :)
W sensie mam cały zestaw biobizza ale leje jak narazie biongrow i fish mix na początku root juice w dawkach z tabeli.
Tak będzie miała jutro jak zrobię foto 12 dni od wyjścia .

Amator botaniki

Well-known member
Buchów
279
Odznaki
1
Koledzy dobre rady dają. Ja bym tylko tak dopowiedział z doświadczeń florystycznych, że nie zawsze należy podlewać, do wypłynięcia wody dołem. Przykładowo, przesuszona ziemia, staje się hydrofobowa, i jak taką podlejemy, to będzie przelatywać bardzo szybko i można łatwo dać za mało. Odpowiednio, gleba wilgotna może mieć mało kanałów dla wypłynięcia nadmiaru i przyjąć więcej wody niż powinna, bez widocznych oznak, że ma dość.
Ja bym tu się skłaniał ku hipotezie Betonowego Dziada, że za wcześnie te nawozy. Jak dałeś dobry miks gleby, to powinno tam być wszystko na start dla tak młodej rośliny, a tu nie dość, że tabletka, to jeszcze nawóz płynny i mamy nadmiary, albo po prostu rozjechane pH.

Alfons

Well-known member
Buchów
3,475
Odznaki
5
Moim zdaniem za dużo nawozów dajesz.
Przy biotabs nie trzeba tak karmić tym bardziej młodej rośliny, można dołożyć jak potrzeba calmg i pk na kwietniu.
Mogą to być też objawy przelania.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół