akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

CO2

Wyszukiwarka Forumowa:

e_tro

New member
Buchów
0
sorry pomylka to do utzrymywania odpowiedniej wilgoci a co2 dostarcza przez wode

0

00000000001

Guest
Elektrozawór CO2 zdarza się dosyć często na allegro po cenie ok 30zł.

Niestety zwykle elektrozawory są na 12V czyli trzeba mieć zasilacz i podpiąć go do timera.

Są na 220 ale kosztują ok 170zł.

P

Palisanto

Guest
Na ch*j się odzywasz w temacie o którym nie masz pojęcia? Proponuje przejrzeć katalogi tudzież aukcje internetowe i zobaczysz, ze zawór na 230v AC nie kosztuje 170zł.
Za taka kase to masz zawór do naprawde duzych cisnienień i przepływów.

kslonee

Well-known member
Buchów
0
ja mam wymiane powietrza przez wiatrak i kilka otworow odprowadzajacych ponadto jedna rura z namiotu idzie do okna kiedy jest otwarte chlodzi temp oraz chyba podaje co2 ,namiot to profesjonalny growbox ,szczelny ,myslicie ze to styka ?

MARCIN FOX

Member
Buchów
0
ja zastosował bym tabletki to kost 50 zł za 60 sztuk starczy ci na cały okres uprawy

John Travolta

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ja zastosował bym tabletki to kost 50 zł za 60 sztuk starczy ci na cały okres uprawy

no właśnie... ktoś używał?
Zastanawiam się nad zamówieniem. Lecz mam pytanie, czy:
- czy one też się nadają - *
- czy raczej nie oszczędzać i zamówić to -> link do sklepu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kkwwm

Active member
Buchów
0
ja postawilem na zestaw:
- butla
- reduktor z rotametrem
- elektrozawor

wszystkim polecam, jest pelna profeska, nie ma zadnego "rzezbienia" z jakimis butelkami, plynami, drozdzami itp a koszt nie jest duzy. chcialem to bardziej zautomatyzowac i podlaczyc jakis miernik stezenia co2 w powietrzu ale to sa niestety drogie rzeczy, ok. 1000zl., wiec zostala metoda matematyczna obliczania stezen :)

RobRoy

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Butla CO2 to IMHO najlepsze rozwiązanie. Nie ma chrzanienia się z czymkolwiek, wymieniania, dolewania.
Na Allegro w Szukaj wpisać " Butla CO2 " i wszystko w temacie. Najlepsze te 6 kg. bo to mała przemysłówka, dużo tego jest i relatywnie tanie (w stosunku do pojemności), i wszędzie napełnisz bo gwint typowy.
Na Allegro w Szukaj wpisujecie " reduktor CO2 " i wszystko wiadomo. Rotametr niepotrzebny, to dobre do spawania. Tutaj wystarczy licznik bąbelków (opcja Szukaj na Allegro).
Elektrozawór do odcinania CO2 w nocy - wiadomo gdy ciemno nie ma fotosyntezy. Elektrozawory są na różne napięcia. 12V wymaga zasilacza (opcja Szukaj), ale to napięcie bezpieczne. Dla odważnych opcja na 230V (jeżeli wszystko dobrze podłączone to OK. jeżeli .... ale jeżeli w elektrozaworze będzie zwarcie, to już mało ciekawie)
BARDZO WAŻNE. Elektrozawór musi być normalnie zamknięty tzn. bez zasilania zamyka się. Wiadomo dlaczego - wyłączą prąd lub sterowane szlag trafi i będzie kłopot jak zostanie otwarty.

Do tego przydałby się miernik stężenia CO2. (opcja Szukaj "miernik co2") Ale drogie to dziadostwo. Pozostaje metoda matematyczna.

No i ostatnia sprawa. Allegro to Allegro. Różnie tam jest. Ale jest jeszcze coś takiego jak GOOGLE :p proponuję powyższe słowa typu /butla co2/, /reduktor co2/ i inne poszukać w google.

Ostatnia edycja:

Grześ2

Well-known member
Buchów
0
Czyli co dotej butli CO2 to ona zużywa 6 kg CO2 w ciągu 3 miesięcy, dobrze to rozumiem?

D

delete

Guest
♥♣♦♠

Czy ktos uzywal systemu co2 [wersja z butelkami, soda i kwaskiem cytrynowym czy jakos tak] w boksie znajdujacym sie w pokoju w ktorym sie spi i zyje normalnie?

czy stezenie nie bedzie negatywnie odczuwalne dla ludziw pokoju?
bx 45x73x120

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół