akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Co2

Wyszukiwarka Forumowa:

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
bogusik2 napisał:
Moj opis jest skierowany do wszystkich czyli i do Ciebie najlepszego! pzdr

Allah ^_^ Módlmy się buhehehe

capslock20

Active member
Buchów
0
mam pytanie jaka dawka co2 z butli jest odpowiednia dla roślin przy np 2m2 co ile dozować
na ile starczy butla 20 kg (napełniona już)

dzieki pozdro

sd

Well-known member
Buchów
22
wylicz sobie w boxie stężenie najlepsze to 1.2% do 2%

NaJaRaNy GiEcIk

New member
Buchów
0
jak najbardziej sie nada tylko ja i tak mam wydajniejszy tańszy (i prostszy) sposób:

do dużego naczynia (np. akwarium <-- niekoniecznie moze byc cos plastikowe) wszypujemy sode oczyszczoną zmieszaną z kwaskiem cytrynowym w stosunku 1,5:2 (np. 1,5 kg sody i 2 kg kwasu) nad tym umieszczamy zbiornik z wodą (moze byc baniak 5l) w baniaku robimy (najlepiej na korku)jedną małą dziureczkę o średnicy ok. 2 mm. baniak napełniamy wodą i ustawiamy nad naczyniem/pojemnikiem z mieszanką kwasowo sodową tak, aby woda skapywała do środka. wtedy wytwarza sie co2 woda i jakaś sól nie wiem jaka bo nie chce mi sie sprawdzac wzoru kwasu cytrynowego moze potem dopisze...

po przerobieniu zostaje słony żel króry należy wylać --> sól powstała w reakcji działa przeczyszczająco :thumleft: :puker: :pr:

schemat wygląda tak:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Hmmm... super tylko takie coś działało w moim przypadku kilka godzin. A bimbrownik produkuje CO2 nawet 2 tygodnie.

M

Mitox125

Guest
Mam pytanie (chyba trafilem w temat :thumleft: )

W jaki sposob uzywac tabletek CO2 ??
A co do CO2 w sprayu to czy moge zrobic cos takiego zeby dluzej sie ulatnial:
do boksa wstawic butelke napsikac duuuzo co2 do srodkai butelke zakrecic korkiem w ktorym byla by mala dziureczka??

:queen:

cezare

Well-known member
Buchów
13
ja mam 2 dymiony po 25l - połączone trójnikiem - rurka plastikowa wchodzi do boxa - generalnie winko + winko ze śliwek na destylat ;). latem cena kilograma śliwki spada po niżej 1 pln - i w zamrażalniku mam zapasik.

Z ciekawostek - do rurki fermentacyjnej można lać olej - kiedy fermentacja jest burzliwa- raz dolałem za dużo wody dymiona - zarzygało pół uprawy ;P

Trepanator

owner
Weteran
Buchów
17
czy można wykombinować coś z suchym lodem to też co2 mam do tego dostęp a i na allegro 10kg kosztuje ok 30 złociszy popakować to w 5l butelki od mineralnej i jakoś pomyślę :queen:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół