- Buchów
- 0
Witam w miedzyczasie trwania mojego obecnego growlog'a postanowiłem zaryzykowac kolejny projekt pod nazwą... no własnie "X" z racji tego ze nie wiem co z tego wyjdzie, dokladniej chodzi o pestki i sposob uprawy.
Szperalem troche za uprawami SOG z nasioon ale nic nie znalazłem, zazwyczaj soga odpala sie z klonów bo sa bardziej przewidywalne ale ch.j na to kłade, bedzie sog z pestek.
Wczoraj zamoczyłem 200 sztuk i jutro bedą juz gotowe do nasiadówy w grodanach 20mmx20mm, po wstepnej selekcji mam zamiar je cisnac 12/12 od pestki i zrobic kolejną selekcje, wiem ze moze to byc ciezki temat ale do odwaznych świat nalezy
Docelowo chcialbym ustawic w namiocie 1.2m2 około 100 sadzonek, i tu jest sprawa do przemyslenia, czy uzyc kostek?.... czy moze mat z kokosem, za opinie bede wdzieczny, moze ktos juz próbowal.
Zrobiłem kilka fotek na poczatek, jutro wrzuce reszte z rozkladania nasionek.
postawiłem jedną pestke do kostki przed chwilą zobaczymy czy sie zakotwiczy
Bede sie starał wrzucac fotki czesto. Pozdrawiam
Szperalem troche za uprawami SOG z nasioon ale nic nie znalazłem, zazwyczaj soga odpala sie z klonów bo sa bardziej przewidywalne ale ch.j na to kłade, bedzie sog z pestek.
Wczoraj zamoczyłem 200 sztuk i jutro bedą juz gotowe do nasiadówy w grodanach 20mmx20mm, po wstepnej selekcji mam zamiar je cisnac 12/12 od pestki i zrobic kolejną selekcje, wiem ze moze to byc ciezki temat ale do odwaznych świat nalezy
Docelowo chcialbym ustawic w namiocie 1.2m2 około 100 sadzonek, i tu jest sprawa do przemyslenia, czy uzyc kostek?.... czy moze mat z kokosem, za opinie bede wdzieczny, moze ktos juz próbowal.
Zrobiłem kilka fotek na poczatek, jutro wrzuce reszte z rozkladania nasionek.

postawiłem jedną pestke do kostki przed chwilą zobaczymy czy sie zakotwiczy
Bede sie starał wrzucac fotki czesto. Pozdrawiam