nasiona marihuany

CoffeShopy w Pradze

Wyszukiwarka Forumowa:
L

lukassz22

Guest
Witam jak w temacie.
Wybieram sie niebawem do pragi i zainteresowalem sie mozliwoscia zapalenia w coffeshopie w pradze, lecz szukajac na google nic nie znalazłem.

Moze Wy wiecie gdzie są te coffeshopy dokłądnie, moze jakies linki lub zna ktos adres.

Pozdrawiam i wiedzac ze jestem nowy prosze o szybka odpowiedz.

Pozdrawiam
Łukasz

D

delete

Guest
Praga to czechy? :salut:
W czechach chyba nie ma legala co? :scratch:
Pierwsze słyszę o Coffe shopach :jocolor: :flower: w Czechach

Pedro

Well-known member
Buchów
0
O coffeshop'ach w czechach nie słyszałem, ale wiem, że jest tam depenalizacja - czyli można posiadać nieznaczne ilości na własny użytek, tak samo jest chyba z krzaczkiem - 1 szt. na głowę ? :scratch:

D

delete

Guest
nie, z krzaczkami tam tak nie ma, a co do posiadania, to w polsce chyab tez tak miało być?

Pedro

Well-known member
Buchów
0
Kiedyś było tak, ale cóż prawo się uwsteczniło - jak wszystko ostatnim czasem w Polsce :-/.
Właśnie słyszałem/czytałem, że krzaczka będą mogli mieć 1 szt. na głowę ... - ale nie dam obciąć sobie za to ręki :E.

D

delete

Guest
Chciał bym zeby w polsce tak było :]]] Ale wtedy jak byś posadził w ogrodzie, to by Ci ludzie ukradli, a w domu to co za różnica czy legal czy nie jak i tak growboxa trzeba budować : (

Pedro

Well-known member
Buchów
0
Jak by każdy mógł sobie sadzić - a policja by przymykała oko na większe ilości niż 1szt. to raczej by nie kradli - chociaż wiadomo to jest Polska ...
Box - to sprawa indywidualna - nie wiem czy bym budował jak bym miał kilka krzaczków w ogrodzie - ahh - fajnie jest pomarzyć :]

D

delete

Guest
nom... Czasami lubie si epolozyc na luzku i se myslec, co bym chcial zmienic na swiecie, albo chociarz w polsce ; o

Wiesz, duzo zeczy jest legalnych i dużo wartych, a ludzie kradną ; ]
Więc pewnie planty też by kradli... Mojemy wujkowi ukradli pszczoły w ula ; d znajomym krzaczki które zasadzili przed domem, a mi doniczke z kwiatami która wisiała przed wejściem ; p Więc ganje z ogrodów znikały by tak szybko jak by się pojawiały...

kfjatek

Well-known member
Buchów
0
O jaa.. pierdo.le... kur.wa...
jak czytałem ten wątek to śmiać mi sie chciało z każdego posta(prawie) :D

np:
Ghonox napisał:
Praga to czechy? :salut:
haha...

Ghonox napisał:
W czechach chyba nie ma legala co? :scratch:
jak niewiesz to si nie wypowiadaj...

Ghonox napisał:
nie, z krzaczkami tam tak nie ma
przechwilą napisałeś że tam chyba niema legala... a teraz że krzaków niewolno posiadać... a jaranie tak! ...
xD A pozatym niemasz racji..

Ghonox napisał:
Chciał bym zeby w polsce tak było :]]]
A ja chce gwiazdke z nieba .. :/
Kogo to interesuje co ty byś chciał.. zwłaszcza w tym temacie...
każdy pewnie by tak chciał.. i chcialby jescze wiele innych reczy...
ale no cóż... to Polska!!

Ghonox napisał:
Ale wtedy jak byś posadził w ogrodzie, to by Ci ludzie ukradli,
W holandii mają sobie w ogródkach po 20-30 karzaczków i nie wałują...
(nawet mam pewien filmik) .. ale w sumie tu jest polska... tu sie kradnie.. xP

Ghonox napisał:
a w domu to co za różnica czy legal czy nie jak i tak growboxa trzeba budować : (
O ja pie**ol.e człowieku roz.pie****asz mnie :DDD...

Ghonox napisał:
nom... Czasami lubie si epolozyc na luzku i se myslec, co bym chcial zmienic na swiecie, albo chociarz w polsce ; o
O ja pie**ol.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... kogo to interesuje co robisz w łóżku??
Załóż jakiś oddzielny temat w "HIstorie nastukawszy" i tam sobie popisz.. o tym, co robisz w łóżku... ale nie tutaj... xD

Sorry Ghonox, że sie akurat tak do ciebie przy***ałęm... ale
przczytaj temat... a potem wszystkie posty :/ żenada..!
Jak masz już coś pisać to napisz raz a dobrze... z sensem..
a nie tylko piszesz jakieś offtopy.. niewiem poto by se posty ponabijać??
Krew mnie zalewa jak czytam takie posty! :/

pozdro.

Blehhh

Well-known member
Buchów
0
W Czechach jest legalne posiadanie jakieś tam ilości szuszu, jakieś ilosci krzaków i chyba tez grzyby miec... Co do caffeshopów to... ponoć prawda! Chociaż sprzedarz jest (jeszcze) nie legalna istnieje gdzieś w Pradze jakiś Cannabis and Hash Caffeshop gdzie normalnie można kupic palenie. Przynamniej tak mi mówił kuzyn ktorego kumpel był w wakacje w pradze i tez go wcielo :)

glinka

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Nowe prawo ciągle wymaga zgody senatu oraz podpisu prezydenta. Jest jednak prawie pewnym iż zarówno Senat jak i Prezydent wyrażą zgodę.

Nowe prawo wyraźnie zanzacza różnicę pomiędzy miękimi (marihuana i grzyby) i twardymi narkotykami, oraz warunkuje rózne kary za ich posiadanie oraz hodowlę cannabis i grzybów, czego od dłuższego czasu żądali narkotykowi eksperci jak również aktywiści. Sankcje wyznaczone dla narkotyków twardych zostały prawie nie zmienione.

Jeśli prawo to zostanie przyjęte, będzie prawomocne od 2007 roku. W jego świetle posiadanie marihuany dla prywatnego użytku będzie rozpatrywane jako przestępstwo tylko w wypadku dużych ilości i będzie karane najwyżej 1 rokiem więzienia. Jeśli ilości były bardzo duże, kara wzrasta i będzie wynosić od 6 miesięcy do 5 lat.

Posiadanie dużych ilości narkotyków dla prywatnego użytku będzie karane więzieniem do lat 2 a w bardzo dużych ilościach od 6 miesięcy, do 5 lat - praktycznie takie same jak w starej wersji prawa narkotykowego.

Hodowanie dużej ilości marihuany do użytku osobistego będzie karane sześciomiesięczną odsiadką. W przypadku grzybów kara ta wynosi 1 rok. Hodowanie bardzo dużych ilości marihuany, jak również innych roślin, zawierających substancje psychotropowe dla wasnego użytku będzie karane odsiadką do lat 3. Wszystkie te kary będą odpowiednio większe jeśli ilość posiadanego miękkiego narkotyku będzie bardzo duża.

Rządowy dekret ustali te ilości, jak również rośliny i grzyby psychotropowe w kategorii miękkich narkotyków, w celu ustawienia mobilnej dyspozycji prawnej, którą będzie można dostosować do aktualnej sytuacji bez potrzeby zmiany całego prawa.

Podobna praktyka rozróżniania małych, dużych oraz bardzo dużych ilości została już zawarta w starym prawie z 1999 roku, które do dziś funkcjonuje. Prawo to stworzone i wypromowane przez Partię Demokratyczno-Chrześcijańską wprowadziło podstawę kar za posiadanie [narkotyków] do użytku osobistego, do Czeskiego prawa i nie tworzyło żadnych różnic pomiędzy różnymi rodzajami narkotyków.

W świetle starego prawa posiadanie niewielkich ilości narkotyków zawierających cannabis (wg. rozporządzenia poniżej 20 skrętów * 1,5% THC = 0,3g THC) było uznawane za wykroczenie i nie było karane więzieniem lecz grzywną, bez oskarżenia. Podczas gdy posiadanie większych ilości jakiegokolwiek narkotyku zawierającego cannabis nawet do użytku osobistego było karane od 1 do 5 lat pozbawienia wolności. Tak więc nowe prawo znacznie zmniejszy wyroki za posiadanie miarihuany, nie zmieniając starych praw dotyczących innych narkotyków.

Hodowla marihuany, jak również innych roślin psychotropowych było karane surowymi wyrokami [więzieniem], niezależnie od ilości oraz celu posiadania. Tak więc rozróżnienie pomiędzy miękkimi i twardymi narkotykami, jest główną pozytywną zmianą przyniesioną prez nowe prawodastwo Republiki Czeskiej dotyczącą nielegalnych narkotyków. Jak narazie nie wiadomo jakie ilości będą dozwolone przez przyszłe rządowe rozporządzenia (aktualnie proponowaną ilością są 3 rośliny), jednak Czesi mogą być prawie pewni, że od 2007 roku będą mieli prawo hodować przynajmniej jeden krzak marihuany [do użytku osobistego] bez ryzyka odsiadki.

rincewind

Member
Buchów
0
Byłem w tym roku w Pradze i generalnie oni sa duzo duzo bardziej cywilizowani na tym punkcie.

Przeszedlem sie do GrowShopu w pradze i naprawde jeszcze nam do nich daleko ...
Sklep działa legalnie i sprzedaje wszystko czego potrzeba :)

Oczywiscie samego ziola nie uswiadczycie bo jeszcze za wczesnie...

Maja strone w necie: www.growshop.cz i wysyłają do Polski lampy i inny stuff

Pozdro.

Jade do Pragi za pol miesiaca to moze cos se kupie

EARL

Well-known member
Buchów
0
Sorry za odświeżanie starych tematów ale wybieram się niedługo do Pragi i nie mam pojęcia gdzie tam dostać trawe :freak2: Może ktoś ma jakiś namiar na Coffika albo jakiś bar z kumatymi ludzmi ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół