nasiona marihuany

coltube z flaszki?

Wyszukiwarka Forumowa:

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
a wiec tak kultuba wychodzi niezatanio
mam pytanie moze ktos robil cos w tym stylu
z ciekawosci jesli pewne ze niewyjdzie niebende prubowal

potrzebna flaszka by byla z litr:D i kolega czy kolezanka chyba ze smai lubicie :D
no i jak pusta by juz byla drut wiozalkowy obwinoc na max w miejscu odpekniecia nagrzac druta i odpeknoc co wy na to by to wyjsc moglo? z teorji powinno ale czy w praktyce hm?

szklo z butelki od wodki nadalo by sie by niepekalo:D

no a jak rurke szklano mamy to reszta tasma przewody i gitara:D:zjarany::zjarany:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
3
może i wyjdzie akurat drutem sie nie bawiłem^^

Ale mozna zrobic cool tube ze wszystkiego i nie trzeba żadnej rury do tego.

Materiały potrzebne:

1 szyba i jakiś hps

Szybę zrób wielkości powierzchni dolnej boxa i uszczelnij ją np silikonem (powietrze z nad szyby ma nie wchodzić do boxa...) . Nad szybą dajesz HPS. Nad lub z boku HPSu daj wentylator - wydmuchujący powietrze (umieszczony po przeciwnej stronie od wlotu powietrza do "cooltubki"). Ważne żeby powietrze chłodzące lampę przelatywało przez źródło ciepła (Żarówka). wlot do lampy zrób pasywny (bez wentylatora - ogólnie rzadko sie robi wloty nie pasywne - bo to jest prawie bez sensu ) wielkości otworu w wentylatorze wydmuchującym.

Przemyśl może będzie łatwiej zmontować coś takiego.... skutecznosc ta sama i zostanie ci ta litrowa flaszka do podlewania;p

Jedyny minus że zajmuje troszkę wiecej miejsca i ciężej jest zmontować zmianę wysokości lampy (ale też się da!)

To można zrobić naprawde na kilka sposobów, np tu koleś zrobił z odbłyśnika zerknij:
https://www.forum.haszysz.com/red-cherry-berry-400-hps-power-t64469.html

Powodzonka

Ostatnia edycja:

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
z szyby piecokata myslalem nad tym jeszcze ale zostaja krawedzie a okragle jak zarówka :D

---------- Aktualizacja posta 18:36 ---------- Czas poprzedniego posta 18:34 ----------

a na linku niewidac kultuba heh wlasnei cultube bo w pionie szyba niewchodzi w gre albo po wodce3 poprubuje albo krawedziak pieciokatny z ta butelko mnie ciekawi

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem jak z zarowka powyzej 150W ale ja mam do swojego cooltuba zrobionego z wazonu, szukalem jakiegos odpowiedniego i najsolidniejszy jaki znalazlem mial srednice 10cm wiec pasowal (zarowka 7,5cm). Do tego went osiowy najtanszy i szklo jest tylko cieple wiec raczej nie peknie.

paprotka

Well-known member
Buchów
0
może z tego dało by się zrobić? tzn z tej kolby

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
hm wlasnie coultuba na 600 bym chcial no i sredniscy by wentylator wlazl ale cos napewno sie wymysli jak bedzie potrzeba aj

Qbek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
lepiej wiedzieć z jakiego szkła budujesz cooltubkę, przede wszystkim szkło powinno być cienkie, coby chłodzić było łatwo. musisz również wziąć pod uwagę przepuszczalność dla niższego zakresu fal, znaczy ultrafioletu. gdybyś chciał robić rurę dla mniejszej WLS, można użyć większej żarówy. poszukaj sobie w okolicy huty szkła, tam dostaniesz rurę za grosze, lub myśl kombinuj :)

G

Gość

Guest
No ta Cooltuba moze i nie jest tania ale skuteczna i pewna. Sam wiele kombinowałem z różnymi patentami ale ma to jak oryginalny stuff. Masz pewnosc efektu no i spokoj psychiczny! Poszukaj takiej z drugiej reki moze wylapiesz tanio. Niebierz sie za sloiki, wazony, butelki bo dostaniesz jobla do głowy z czasem ! Ewentualnie najtannsze rozwiazanie to dorwac skads kawalek szyby, pozyczyc diament i zamontowac pod lampa i wiatrak w srodku. Chyba ze uparcie chcesz zastosowac jakies innowacyjne metody...w takim wypadku pamietaj kolego SAFETY FIRST:)

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
cooultuba trohe drlogo jak na materjaly nielubie przeplacac to jak zene kupywac :/ cos sie pomysli

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
zależy do jakiej lampy to ma być.

na alegówno są klosze do lamp naftowych - często cylindryczne.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
3
cooultuba trohe drlogo jak na materjaly nielubie przeplacac to jak zene kupywac :/ cos sie pomysli

Wystarczy szyba i odbłyśnik + 2 dziury i wiatrak. kąsek aluminium: sa firmy gdzie zajmują się obróbką metalu - czasem bardzo tanio wygną taki odbłyśnik... . Najlepiej wbić na warsztac i spytać komu trzeba tą flaszke ofiarować... .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół