akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Cos Innego Niz HPS

Wyszukiwarka Forumowa:
P

Patryk88

Guest
Moze Ktos Odpowie na Moje Pytanie Czy Moge Wykiełkowane nasionka Samo Włozone do Gleby Podlac . I Jak Moge Podlac to czy moge podlac nawozem BOHUMUS :D

S

Sed

Guest
Patryk88 napisał:
Moze Ktos Odpowie na Moje Pytanie Czy Moge Wykiełkowane nasionka Samo Włozone do Gleby Podlac . I Jak Moge Podlac to czy moge podlac nawozem BOHUMUS
Możesz kielkować bezpośrednio w ziemi możesz też najpierw wykiełkować na wacie
Biohumusem absolutnie nie podlewaj tylko czystą wodą nawożenie zacznij dopiero po pierwszych 3 tygodniach zycia rościny. :thumleft:

P

Patryk88

Guest
Spoko Spoko Dzieki za Odpowiedz :D :D Moze Powicie jak Wy Montowaliscie HPS-a Bo ja mialem całkiem Spory Problem :D Ztrasznie Krótkie kabelki miałem miedzy Lampa a Tymi Innymi Urzadzeniami :D Ale jakos sie trzyma Donica na Ksiazkach Stoi Im Roslinki Beda wieksz To bede zabierał pare Encyklopedi

Gladiator

Member
Buchów
0
Ja mam możliwość uprawiać w szafce o 33 - 36 - 73 Chcem zastosować świetlówke - 3 szt Philips kompaktową o mocy 23 w /E27 odpowiada żarówce 125 w. strumień świetlny jednej 1500 lm , oznaczenie barwy 827
Druga możliwość świetlówka kompaktowa 3 szt OSRAM DULUXSTAR moc 24 w strumień świetlny 1500 lm jednej. Szafka mała chcem , uprawiać min 2 roślinki ale chyba jedną bo 2 to zadużo na taką przestrzeń doradzcie odmiane( Lowreider odpada ) interesują mnie feminizowane nasionka , moc nie musi być ścinająca z nóg - Łatwa w uprawie niska , dosc dobre zbiory LST nie licze na duze.
A jak swietlowki kompaktowe sa zle to poprosze podpowiedz na lepsze , niewiem wlasnie jak z barwa swiatla bedzie , niewiem czy beda odpowiednie i czy dana roslina otrzyma odpowiednie swiatło podczas kwitnienia. Na HPS mnie narazie nie stać .
to bedzie moj pierwszy indoor HELP , z ta szafka nie jestem pewny bo strasznie jest mała prosze o udzielenie informacji. Z GÓRY DZIĘKUJE :scratch:

H

haszyszekk

Guest
Ja za kilka dni też zaczynam swój pierwszy indoorek ;-) Juz mam wszystko obcykane na blache.... Lampeczka HPS 400W (linka macie wyżej) rozmiary boxa troche zmodyfikowałem (90x85x180), 3 wentylatory po 12W (2 zasysaja - jeden od odłu a drugi tak żeby mioędzy HPS a szczyty wiał a trzeci odprowadza z gory powietrze ) plusz dodatkowa dziórka albo dwie (małe)... kilłkuje 10 razy WW i troche czegoś niesprawdzonego... po 2 zeta sztuka i ostawiam samiczki (licze na 8 szt)...
planuje miesiąc 24/0 potem 2 tygodnie 18/6 i przełączam na 12/12 na jakies 1,5-2 miechy.... mam już automama do wlanczania i wylanczania... nawożenie nawozem do surfinii + dużo co2 dostarczanego z wiadra i z wody gazowanej + taki jakiś nawóz nie pamiętam nazwy ale dobry na okres kwitnienia ;) Oczywiście wilgotność i temperature będe nadzorował z wielką uwagą... zakładam temp. ok 28-30 i wilgotność ok.70% w weg. i od kwitnienia powoli od 60-50 lub troche nizej....
I co myślicie o takiej chodowli? oplaci sie? Ile gram moge wycisnąć jeżeli spełnię powyższe postanowienia? Co moge dodać lub zmodyfikować? Sugestie mile widziane... pzdr

[ Dodano: 2006-02-16, 23:10 ]
P.S. Polecam taką inwestycję... wydałem na wszystko łącznie z nasionkami, boxem robionym na zamówienie, całym zestawem HPS org. (sam sie bałem składać), bajerami jak timer i inne zbędne normalnie rzeczy, super nawożenie itd... 700 zł
Przeliczyłem ze moglem to obciąć do 450, ale leń ze mnie ;) Więc zachęcam do uprawy!!! Poźniej sprzedacie 20 g i jusz sie wam zwróci a dla siebie będziecie mieli moze zielska najwyżeszej jakości ;))))) pzdr

H

haszyszekk

Guest
Wystarczy ze włożysz w roślinki coś czego nie zapewni im najlepszy osprzęt... serce ;-)
Tak serio jak ktoś ma wielką uprawe a zaniedba to będie miał badyle, a jak ktoś ma jedną roślinke i o nią dba to moze mieć ładne palonko ;-D pzdr

P

Patryk88

Guest
Ejjjj Doniczki Do Których Bede sadził Palonka Musz miec pod Spodem Dziurki Bo najpier bede sadził w takie malutke Pudaełeczka bo jogurtach duzycz i One nie maja dziurek zrobic te dziurki ?

[ Dodano: 2006-02-17, 22:28 ]
Troszeczke Jestem W złym stanie do pisania Tutaj Sory za Blkedy

[ Dodano: 2006-02-17, 23:13 ]
A i jeszcze cos niech Ktos mi da przepis na Butle CO2 Tylk ze ja nie chcem robic takiej Duzej z Jakiegos wiadra Tylko z Baniaka 5 L . niech ktos mi poda Jak tam trzeba zrobic na taka 5 L Ile drozdzy ile czego I co Ile trzeba wymieniac taka Butle

[ Dodano: 2006-02-19, 18:14 ]
Siema Posadziłem wczoraj na wate 4 zairenka 3 juz wykiełkowały widac biały kiełek . Czy Juz Moge ja Posadzic w Ziemie czy jeszcze troche Poczekac PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ

R

rasta

Guest
Patryk88 napisał:
A i jeszcze cos niech Ktos mi da przepis na Butle CO2 Tylk ze ja nie chcem robic takiej Duzej z Jakiegos wiadra Tylko z Baniaka 5 L . niech ktos mi poda Jak tam trzeba zrobic na taka 5 L Ile drozdzy ile czego I co Ile trzeba wymieniac taka Butle
http://www.forum.haszysz.com/viewtopic.php?t=614
zrób wedlug instrukcji ale zmniejsz wszystkie skladniki tak żeby ci odpowiadaly
Patryk88 napisał:
Siema Posadziłem wczoraj na wate 4 zairenka 3 juz wykiełkowały widac biały kiełek . Czy Juz Moge ja Posadzic w Ziemie czy jeszcze troche Poczekac PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ
możesz wsadzic już do ziemi jeśli kielek ma dwa trzy milimetry

H

haszyszekk

Guest
Ja bym sie wstrzymał z sadzeniem jeszcze jakieś 12-24 godziny. Jeśli widać juz biały kiełek to jest ok i można sadzić, ale powiniem mieć przynajmniej kilka milimetrów (są różne zdania na ten temat) i wtedy roślinka teoretycznie będzie mocniejsza.
W doniczkach tych małych (ja robiłem po jogobelli dużej) zrób jeden małby otwór. Sam jeszcze nie chodowałem ale drenarz jest też ważny, a zrobienie dziórki to nie problem, więc czemu nie.... na pewno jej nie zaszkodzi.
Przepis na butle 5l.... zrób tak jak na wino, czyli 1410 (4 litry wody, 1,6kg cukru,40g drożdży - jak sie pomyliłem to niech ktoś poprawi ;) i wrzuć do tego tost posmarowany drożdżami (albo dodajesz do środka 40g, albo smarujesz tosta - tost i tam mósi być).
Co do wymieniania to sam będziesz wiedzial ;) zapaszek da ci wyraźny sygnał... jak coś poczujesz dziwnego to od razy mozesz wymieniać.
pzdr

A

august

Guest
A ja pomyślałem po co mam teraz zacznać indoor chodować??jak zaraz sie sezon na out zorbi i do tego czasu zrobie sobie boxa z tym walonym HPS ile na takim hps pociągne 1 sezon????i nowy będzie trzeba kupić??

Młody

Well-known member
Buchów
0
Możesz kupić używaną tylko wkręć nową żarówke (nie powinno sie na to żarówka mówić ale ok). Układ może podziałać pare ładnych lat ale żarówe wymieniasz co 3-4 uprawy bo spada skuteczność świetlna.
ps. Szukaj! Nie zadawaj takich pytań, poczytaj wcześniej o temacie zanim zadasz pytanie
ps2 Hps przed sezonem out też by Ci sie mógł przydać do zrobienia sadzonek.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół