• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Critical + passion + Frisian dew

Wyszukiwarka Forumowa:

Fiolet

Member
Buchów
0
Siema,

Wysyłam fotki moich dziewczynek. Roslinki były wykiełkowane 10 czerwca, spędziły 2 tygodnie pod prażącym hpsem i zostały wysadzone na out pod koniec czerwca. W sumie mają 56 dni i jeszcze nie pokazują preflowerów, podlewane są biohumusem, raz był sypany mocznik a w glebie siedzi azofoska wymieszana ze styropianem i perlitem. Dolomit obowiązkowo jest w mieszance i był ostatnio podsypywany.

Co sądzicie o treningu, czy w dobrą stronę idę? Dzisiaj zrobiłem supercropping na paru łodygach co jest na fotkach.
Co sądzicie ogolnie o roślinkach?

Critical

Na fotach widać ze go przędzior sk***iel zaatakował. W tym tygodniu będzie pryskany.

Passion

W tamtym roku z 3ch passionów jeden bardzo przypominał tego budową - pal z długimi bocznymi łodygami, bardzo ubogi w liście.

Frisian Dew (pseudonim drzewo)

Ładne duże zielone liście i mocarna łodyga :smokee:

Wracając do supercroppingu, tak to zrobiłem:

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-9927-313904.html#top_display_media

Łamany były 2 criticale i frisian. Narazie tylko po kilka gałązek w celach testowych. Może połamać wszystkie i trzasnąć roślinę asashim? Lub jak inaczej, czy i w jakiej formie mozna wykorzystać asashiego?
Jak już przy opryskach i nawozach jesteśmy to mam pare pytań.
Czy sypniecie saletrą amonową to dobry pomysł? Jeszcze przed kwitnieciem mogłyby wchłonąć troszkę azotu przed przestawieniem na flo.
Jaki nawóz na kwitnienie polecacie? Planton K już posiadam i jedynego automata dzisiaj napompowałem dobrą energią.

Licze na słowa konstruktywnej krytyki i dobre rady.

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Ładne zdrowe planty.

Piszesz dziewczynki - pokazały już preflowery? Jeśli oczekujesz od roślin kwitnienia to odstaw nawozy na weg i podlewaj je wodą, ew. wodą z nawozem na flo. Azofoska w glebie + biohumus to dużo azotu.

Dolomitem podsypuj, podlewaj tylko jeśli zobaczysz problemy wynikające z pH. Inaczej jest to bez sensu, a może ograniczać ilość pobieranych składników odżywczych (przy pH 6,8 roślina może może przyjąć ich mniej % niż przy np. 6,2). Po prostu podlewaj wodą o odpowienim pH - gleba przyjmuje pH wody, którą podlewasz. Łatwo zmierzysz pH papierkami lakmusowymi (5zł), a wyregulujesz je najczęściej kwaskiem (cytrynowym, azotowym) lub jakimś preparatem Ph-.

Asashi SL możesz pryskać rośliny, jest to wręcz wskazane po stresie, a także aby stymulować wzrostu (nie pryskaj jednak cześciej niż raz na tydzień, a pryskane raz na dwa tygodnie lepiej reagują, nie pryskaj na flo - niektórzy twierdzą, że może powodować to hermienie)

Jeśli nie masz $ na nawozy dedykowane to Planton będzie ok.

Mam nadzieję, że te superdołki pod roślinami mają ok 40cm głębokości.

Fiolet

Member
Buchów
0
Piszę dziewczynki bo nasiona były femi :)

Dołki mają ok. metra głębokości i wchodziło do nich po 100-120 litrów gotowej mieszanki. Azofoski nie było wcale tak dużo - 3 garści na jeden dołek, do tego w ziemi siedzi również po 50g hydrożelu. To wszystko trochę tam leży - dołki były kopane na początku maja.
Z dolomitem się dobrze skumałem po ostatnim sezonie gdzie go nie dawałem i rośliny w pewnym momencie stanęły w rozwoju. Podsypka była robiona po moczniku bo on strasznie zakwasza glebę.

Z tym asashi tak nak***iać solidnie? Na opakowaniu napisali żeby stosować maksymalnie 3 razy w sezonie.

Na flo chciałbym w tym roku zastosować oprócz plantonu coś dodatkowego, $ na ten cel jest odłożony. Masz jakiś swój sprawdzony nawóz?

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Piszę dziewczynki bo nasiona były femi :)

Dołki mają ok. metra głębokości i wchodziło do nich po 100-120 litrów gotowej mieszanki. Azofoski nie było wcale tak dużo - 3 garści na jeden dołek, do tego w ziemi siedzi również po 50g hydrożelu. To wszystko trochę tam leży - dołki były kopane na początku maja.
Z dolomitem się dobrze skumałem po ostatnim sezonie gdzie go nie dawałem i rośliny w pewnym momencie stanęły w rozwoju. Podsypka była robiona po moczniku bo on strasznie zakwasza glebę.

Niezłe jamy.

Z samą azofoską rzeczywiście nie przesadziłeś, niemniej trochę mnie dezorientujesz tym mocznikiem - nie wiem o co chodzi i po co tyle azotu (obok azofoski, tego co w ziemii kupnej, biohumusie).

Z tym asashi tak nak***iać solidnie? Na opakowaniu napisali żeby stosować maksymalnie 3 razy w sezonie.

Nie krępuj się spryskać całych. Na początek tak jak na etykiecie (1ml na l), potem możesz dać 1,5ml. Z tym 3 razy w sezonie to generalnie bzdura, niemniej Ty i tak więcej razy nie opryskasz, bo zacznie się flo,

Na flo chciałbym w tym roku zastosować oprócz plantonu coś dodatkowego, $ na ten cel jest odłożony. Masz jakiś swój sprawdzony nawóz?

canna/plagron niewiem, trochę tego jest sprawdz w ofercie

Fiolet

Member
Buchów
0
Z tym azotem to trochę inaczej. Ziemię brałem tylko z miejscówki. Biohumus stosuję profilaktycznie :) a saletrę bym rzucił żeby jeszcze podrosły krzaki przed flo.
:spalony:
Jak patrze po tych nawozach to trzeba ich stosować 2 rodzaje,
canna pk13/14 + canna terra flores i w przypadku plagrona alga bloom + pk 13/14.

Jak to stosować, oba nawozy do każdorazowego podlewania tak jak zaleca producent?

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Szkoda że takie mało rozrosniete, szczególnie ten passion.
Wysadzone późno ale moje dwa tez były w czerwcu wysadzone w dodatku w połowie czerwca mocno zestresowane przez grad i sa o wiele bardziej rozrośnietę.
Ale powodzenia.
Pisząc łamanie masz na mysli Super Cropping tak?
Śmiem twierdzić że stresowanie rosliny SP na oucie jest bez sensu, kiedys robiłem doświadcznia z super croppingiem i doszedłem do wniosku że to bez sensu bo plon jeśli jest wiekszy to o kilka gram 1-5.
trenning dobry aby kontrolowac wzrost, ale plonu to on nie zwiększa dobrze wiele mitów jest na ten temat, nigdy już nie będe roślin stresował w ten sposób na dworze bo moim zdaniem to nie jest trening zwiększający plonowanie.

Ostatnia edycja:

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Z tym azotem to trochę inaczej. Ziemię brałem tylko z miejscówki. Biohumus stosuję profilaktycznie :) a saletrę bym rzucił żeby jeszcze podrosły krzaki przed flo.
:spalony:

Biohumus ma już dobry stosunek N-P-K i wiele nie zyskasz bombardując je dodatkowym azotem. Lepiej by Ci wyszło Asashi lub coś na korzenie czy jakieś enzymy.

Jak patrze po tych nawozach to trzeba ich stosować 2 rodzaje,
canna pk13/14 + canna terra flores i w przypadku plagrona alga bloom + pk 13/14.

tak,

ew. jeszcze booster, albo booster zamiast pk13/14

Jak to stosować, oba nawozy do każdorazowego podlewania tak jak zaleca producent?

W przypadku Plagronu producent zaleca dawać nawóz do każdorazowego podlewania, co czynie i nie stwierdzam przenaważenia. Jedyne co to za wcześniej zacząłem dawać boosta i zbiły się te topy, ale myśle, że będzie bez konsekwencji.

Fiolet

Member
Buchów
0
Witam wszystkich growerów po dłuższej nieobecności na forum. Moje dziewczynki mimo obfitych burz z dużymi opadami deszczu i bardzo silnym wiatrem (wyrywał i łamał ogromne drzewa w pobliskim lesie) mają się dosyć nieźle. Kilka z nich pokazuje pierwsze oznaki kwitnięcia, podrosły i dzięki lst ładnie sie rozkrzaczyły. Martwi mnie jednak jedna rzecz, u kilku z nich zaobserwowałem żółknące dolne partie liści. Wygladaja jakby miały pomarańczowe kropki, jedne są całkiem żółte inne dopiero zaczynają. Na kilku lisciach po ich dotknięciu na palcach został mi pomarańczowy pyłek. Czego to moze byc oznaka?? Od jakiegos czasu odstawiony został biohumus, dostały dopiero około 2-3 dawki pk. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, rady i nagany:smokee:
Tu macie zdjęcia:

A tu 2 z moich panienek;)

ramber

Well-known member
Buchów
0
Ładne. tak trzymaj ;d
i pochwal sie na koniec ile zebrałeś

Fiolet

Member
Buchów
0
Witam wszystkich po malej przerwie i odrazu mam do was pytanie, otóż moje dziewczynki wyglądają na dzień dzisiejszy tak:

Jak je oceniacie?? Jak myślicie obejdzie się bez ripenu czy raczej nie??:smokee:

nmakaveli

Well-known member
Buchów
0
Dojdzie, w połowie października albo pod koniec.

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Rosliny ładne, ale miejscówke to Ty masz przypałową:D

Fiolet

Member
Buchów
0
Czemu myślisz, że jest przypałowa? Ogólnie jest według mnie całkiem spoko, rośliny rosną na polance, która z 3 stron jest dobrze otoczona drzewami i rożnymi krzakami, dostęp jest tylko z jednej strony (dość utrudniony). Panienki nie rzucają się zbytnio w oczy na tle reszty roślinności. Jedyne problemy jakie jak narazie spotkałem to leśne zwierzęta i lekkie niedobory, ale to chyba jak wszyscy:spalony:

Fiolet

Member
Buchów
0
Frisian Dew

Inny Frisian

Passion

Czego brakuje tym roślinom?

Kilka fotek w większym powiększeniu. Jak sądzicie, ile je jeszcze trzymać? Większość wygląda tak jak na fotkach ale nie są jeszcze w ogóle napuchnięte :/

---------- Aktualizacja posta 26-09-2012 09:06 ---------- Czas poprzedniego posta 25-09-2012 12:42 ----------

Jeszcze raz proszę forumowiczów o opinie i porady co do dalszej hodowli:):zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół