nasiona marihuany

curing czy jest potrzebny i pytania na temat suszenia

Wyszukiwarka Forumowa:

wielki0072

Well-known member
Rejestracja
Lut 19, 2012
Postów
100
Buchów
0
Witam ostatnio ściąłem roślinkę (była to moja pierwsza roślinka jaką wychdowałem rosła ona outdoor) i teraz ją suszę w gazecie w domu minęło już 5 dni myślę tak że jeszcze z 2 dni i zakończę suszenie a nie wiem za bardzo jak to jest z tym curingiem jest on potrzebny czy nie muszę go robić bo mi szczeże nie chce się go robić bo boję się że coś zepsuję i nie będzie palenia a tak wogle jeśli ususzę i nie chcę robić tego curingu to co wtedy mam zrobic po prostu ususzone zioło włożyć do tzw dilerki i jak będzie w tej folijce leżało dłuższy czas to nie straci mocy i nie zapleśnieje a co do suszenia to jak to jest mam ususzyć aż będzie tak ładnie się kruszyło czy aż tak tego nie suszyć bo straci moc a po ususzeniu mogę już normalnie palić zioło nie czy trzeba coś jeszcze zrobić ? a mam jeszcze jedno pytanie a nie będę zakładać nowego tematu bo to bezsensu ostatnio dostałem od kolegi fajkę taką najzwyklejszą drewnianą i mam pytanie można w niej palić zioło czy przez fajkę nic nie poczuję ? proszę o wyrozumiałość bo była to moja pierwsza uprawa i nie znam się jeszcze tak jak wy na tym wszystkim a za mądre odpowiedzi odwdzięczę się buchem
 

siostra

Well-known member
Rejestracja
Kwi 13, 2012
Postów
96
Buchów
0
No to jeśli chodzi o curring, to musisz miec dobrze ususzone pomidory. Jeśli zamierzasz robić go krócej niż 2-3 miesiące, to moim zdaniem nie ma sensu. Curring jest po to, aby pomidory nabrały lepszego smaku, no i nabrały jeszcze większej mocy. Taki 2-tyg curring nie wniesie niewiadomo jakiej poprawy. A jeśli chcesz je trzymać dłużej to musisz mieć pewność że jest dobrze wysuszone. Jeśli nie będzie to przy długim curringu, wilgoć która pozostała może spowodwać pleśń albo grzyby. Moim zdaniem tygodniowe suszenie to zbyt krótko, no chyba że nie masz pał conajmniej grubości poł litrowej mineralki. Podczas curringu pamietaj zeby co jakiś czas otworzyc słój na kilka godzin (np co 2 tyg), aby reszta wilgoci mogla odparować. Jak przesadzisz to będz9e zbyt suche, ale możesz to odratowac dodajac np skórki jakichs cytrusów. Nabierze ponownie troche wilgoci (nie mozna przesadzic zeby nie bylo za wilgotne) no i poprawi na pewno smaczek. Pamiętaj że napewno po curringu stracisz troche na wadze, ale jeśli to na wlasny urzytek to nie ma to znaczenia.
Co do palenia... Możesz palic ze wszystkiego jeśli uda Ci sie uzyskac z pomidorka troche dymu :D Nastepnym razem zanim zadasz pytanie, poczytaj cos na wiki
Cze
 

oleander

Well-known member
Rejestracja
Maj 23, 2012
Postów
378
Buchów
0
Curing nie jest konieczny ale radze ci go przeprowadzic bo bedziesz oczarowany smakiem i zapachem . Jesli nie chcesz go robic to poprostu wysusz temat tak aby ladnie trzaskal gdy go scisniesz w palcach ale nie kruszyl sie na pyl i laduj do dilerek i dogladaj czy przypadkiem nie zbiera sie wilgoc i nie plesnieje . Co do palenia w fajce ja palilem wprawdzie tyton i smak dymu mi nie podchodzil czulem te nutke debu ale kazdy ma inny gust i tobie moze pasowac ten aromat . Pozdro
 

wielki0072

Well-known member
Rejestracja
Lut 19, 2012
Postów
100
Buchów
0
no a mam jeszcze jedno pytanie zioło musi wyschnąć czy jeśli bym odrazu po zerwaniu krzaka albo jak mi się suszyło 5 dni i bym zrobił skręta z topów albo bym zapalił z lufy lub fajki drewnianej to tak samo by klepało jak ususzone czy słabiej jak ususzone i czy wogle coś by mnie klepnęło ?
 
C

Cweluch

Guest
klepnelo by ale 20% lub 15% tego co by bylo po curringu

---------- Aktualizacja posta 22:45 ---------- Czas poprzedniego posta 22:43 ----------

bez curringu sprzet pachnie sianem centralnie,a podczas curringu stopniowo dostaje aromatu smaku,mocy zapachu.poczytaj o curringu, wsio masz na for. rusz glowa;]
 
D

delete

Guest
klepnelo by ale 20% lub 15% tego co by bylo po curringu

---------- Aktualizacja posta 22:45 ---------- Czas poprzedniego posta 22:43 ----------

bez curringu sprzet pachnie sianem centralnie,a podczas curringu stopniowo dostaje aromatu smaku,mocy zapachu.poczytaj o curringu, wsio masz na for. rusz glowa;]

moje tygodniowe jaranie co prawda pachnie jeszcze siańskiem, ale uwierz mi że upie****a nieziemsko :yeahh:
 
C

Cweluch

Guest
ja ak af scialem tez bez curringu byl kozacki,i pachnial nawet nawet, za***alem 2 wiaderka(normalnie 3-4) i tez bylem milo zaskoczony.w boxie mam blackberry,za niedlugo kosa,zobaczymy co z niej wyjdzie;) ak napewno jeszcze wezme hehe

---------- Aktualizacja posta 23:24 ---------- Czas poprzedniego posta 23:22 ----------

a w tamtym roku mialem passion #1 outdor, to bez curringu nie da rady chociaz rozpie****ala system po lolu
 

Echo vol.2

Well-known member
Rejestracja
Maj 21, 2012
Postów
271
Buchów
0
klepnelo by ale 20% lub 15% tego co by bylo po curringu

---------- Aktualizacja posta 22:45 ---------- Czas poprzedniego posta 22:43 ----------

bez curringu sprzet pachnie sianem centralnie,a podczas curringu stopniowo dostaje aromatu smaku,mocy zapachu.poczytaj o curringu, wsio masz na for. rusz glowa;]


Moja White Master suszona jeden dzień również urywała głowę , dlatego nie bawiłem się w curring ... szkoda że już nic nie ma:zjarany:
 
D

delete

Guest
Wszystkie informacje masz na forum. Wystarczy poszukać. Warn i kosz!
 



Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany
Góra Dół