- Buchów
- 383
- Odznaki
- 2
Bubble Hash - Suchy lód
Z ciekawości postanowiłem zrobić coś nowego- postawiłem tym razem na haszysz metodą z suchym lodem.
Plan jest następujący:
- 100-150g dobrej jakości suszu po curringu na sucho (same kwiatostany), pomieszam kilka różnych roślin ze starszego zbioru
- 2 kg suchego lodu
- 150 mikronów bubble bag (sito było by lepsze ale nie mam wystarczająco dużej gładkiej powierzchni)
- wstępne mieszanie/kruszenie materiału z suchym lodem w wiadrze przez kilka minut
- zawartość przesypuje do baga i wytrząsam zawartość bezpośrednio na kamienny blat
- trichomy zbieram za pomocą karty kredytowej i przesypuje do woreczka foliowego
- po wstępnej kompresji w worku, dajemy do praski na 8h (bez ogrzewania)
No i teraz pytanie: co tu można spie****ić po drodze? ;-) Stół roboczy warto schładzać przed przesiewaniem materiału? Może lepiej by było przesiać nie na stół ale do worka albo do wiadra? Czym najłatwiej zebrać kief ze stołu?
Nie mam też doświadczenia z praską do pyłków. Czy dawać jakiś separator pomiędzy materiałem roślinnym, a metalowym tłokiem? Suszyć go dodatkowo jeszcze? Może zwiększyć temperaturę jednak aby to się nie pokruszyło?
Jest sens przez to co zostanie po procesie wytrząsania próbować dodatkowo ekstrahować butanem, czy w materiale niewiele już cennego pozostanie?
PS. Fotorelacji niestety nie będzie, bo nie wiem jak to zrobić bez narażania się na deanonimizacje. ;-) Ale przy odrobinie szczęścia wrzucę tu efekty eksperymentu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: