• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czemu nie kwitna ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Krushi

Member
Buchów
0
Witam.
Mam mały problem. W tym roku posadziłem pierwsze roślinki maja one około dwóch metrów i około 120 dni (+- 10 dni). Niestety nie wiem co to za odmiana. Mam parę fotek ale nic na nich nie widać bo niestety były robione telefonem na dniach zrobię kilka i dodam. I teraz pojawia się mój problem a polega on na tym że, nie widać na roślinkach żadnych oznak kwitnięcia :(

Wiec pojawiają się pytania co zrobić ?
1. Może jakiś nawóz ?
2. Czy maja jeszcze czas zakwitnąć
3. Co robić ?

Bojler

Well-known member
Buchów
1
Nawoz podaje się jak już kwitnie , żaden nawóz nie spowoduje kwitnienia.
Możesz najwyżej podać jakąś delikatną dawkę , która mogłaby je pobudzić do kwitnienia ale wątpie czy to coś da.
Mają jeszcze czas , wszystko zależy jaka będzię jesień i czy zakwitną jakoś na dniach lub w sierpniu czy trafiłeś typowo indoorowe odmiany , które zakwitną dopiero we wrześniu.
W sumie możesz jedynie czekać i nie podawać im za dużych dawek azotu , które mogą delikatnie opóźnic kwitnienie.
Życze powodzenia , w najbardziej czarnym scenariuszu jak trafiłeś późne odmiany to najwyżej zrobisz sobie haszyk.

Krushi

Member
Buchów
0
Ok wielkie dzięki postaram się jeszcze dzisiaj dostarczyć kilka zdjęć.
A tak nawiasem mówiąc roślinki są jak narazie full natural zero nawozów :)
A i jeszcze jedno pytanie jak zaczną kwitnąć to jaki najlepiej nawóz stosować? I czy opłaca się je stosować ?

nynlok

Well-known member
Buchów
0
Jasne ze sie oplaca. Na kwitniecie kup sobie Planton K lub Florovit i bedzie ok.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół