- Buchów
- 0
Dobra potrebna pomoc bo nie wiem co robić. Sprawa taka że zostaly mi 4 roślinki i coś ch***wo rosną! posadzilem wszystkie w oucie na początku maja. Mam dwa DP i dwa Top'y 44. Trzy siegaja mi do kolan dopiero. Koleżka który kupował je ze mną ma już roślinki dużo wieksze.
Początkowo schły liście i żółkły od dołu, stwierdziłem że to może z braku fosforu. Po zapodaniu im nawozu fosforowego kolorku nabrały i nadal nie rosną.
Czy to ziemia ma za wysokie pH? Narazie przesadziłem jedną najmniejszą ktora ma bagatela....20cm :scratch: do doniczki z inna ziemią i o dziwo rośnie!
Qrwa czy da sie to jakoś podratować wszystko???
Ta jedna w doniczce nie wiem czy urośnie do kwitnienia, nie wspominając o tamtych na miejscówce.
Może roztworem wody z kwaskiem cytrynowym zlać wodę?
Będzie coś z tego? :bounce:
Początkowo schły liście i żółkły od dołu, stwierdziłem że to może z braku fosforu. Po zapodaniu im nawozu fosforowego kolorku nabrały i nadal nie rosną.
Czy to ziemia ma za wysokie pH? Narazie przesadziłem jedną najmniejszą ktora ma bagatela....20cm :scratch: do doniczki z inna ziemią i o dziwo rośnie!
Qrwa czy da sie to jakoś podratować wszystko???
Ta jedna w doniczce nie wiem czy urośnie do kwitnienia, nie wspominając o tamtych na miejscówce.
Może roztworem wody z kwaskiem cytrynowym zlać wodę?
Będzie coś z tego? :bounce: