• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czyżby przenawożenie biohumusem

Wyszukiwarka Forumowa:

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
W środę podlałem krzaki rozcieńczonym biohumusem
1L biohumusu na 15 litrów wody
czyli po 5 L( poszło pod krzaka a dzisiaj ES zaczęła mi żółknąć
możliwe że przenawoziłem biohumusem?
może i faktycznie bo poszło średnio 2 nakrętki na litr jednak myślałem że biohumusem ciężko przenawozić

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
to napewnoe nie biohumus,, ja ostatnio 1litr rozlałem pod 4 krzaki normalnie z butelki nie rozczienczony i potem 2 litry wody i dzis nic jak nowe;]

to coś innego
albo moge sie mylić

CANNABISZ

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Przenawozenie biohumusem w takiej dawce jest niemozliwe .
Ja pod duze rosliny dawalem biohumusa nawet w stosunku 1:1 i zadnego przenawozenia nie bylo.
Ty masz kolego niedobor azotu ew ph. Tak naprawde to dales malo biohumusa na tyle wody.

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
ok tydzień temu dostały 3 garście dolomitu pod krzaka
do tej pory myślałem że popalone liście i końcówki to przenawożenie a mówisz kolego że brak azotu
teraz pytanie albo dam im azofoski i padną z prrzenawożenia albo samą wodę i też padną z braku N i P <coolpalacz>

jeżeli skusze się na tą azofoske ile dać na litr wody jak na opakowaniu czy więcej

sid000

Well-known member
Buchów
0
wpie**** im nawozu ona teraz zjada sama siebie żeby dostarczyć azot ja wlałem polowe czystego biohumusa do kwiatka doniczkowego (zwykły jakieś gówno) po 2 tygodniach był jak nowy przedawkowanie biohumusa graniczy z cudem on ma 0,5% azotu i 0,5 czegoś tam podejrzewam że reszta jest w dosłownie maleńkich dawkach i każdy to kupuje bo myśli że jest dobre i że dostarcza dużą ilość składników potrzebnych do rozwoju ja następnym razem dodam 5 nakrętek na litr wody i będzie za***iście chociaż planty maja około 2 tygodni (mniej więcej) smiało lej jej albo daj 10 ml florovitu na litr wody i będzie dobrze ;)

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
no dobrze posłucham doświadczenia i zaleje im nawozu będziemy obserwować czy da rade
póki co dam im 3/4 dawki nawomix do datur NPK 15-6-13

to jeszcze pytanie o ile zwiększyć dawkę ponadto co pisze na opakowaniu dla roślin na outdoor
które mają juz swój słuszny wzrost i potrzebują więcej składników aby nie pożerały samych siebie

Ostatnia edycja:

sid000

Well-known member
Buchów
0
narazie daj jej normalne dawki jeżeli przystopuje to zwiększaj je po trochu

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół