• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Czyżby to była pleśń?

Wyszukiwarka Forumowa:

krychson

Member
Buchów
0
Elo, zaszedłem dziś na spota, w pierwszy słoneczny dzień od dłuższego czasu i zobaczyłem że mój krzak coś nieładnie wygląda :< Podejrzewam pleśń, tyle że to nie pachnie zupełnie grzybem więc wole się upewnić. Odmiana to blueberry x low ryder #2 zapylony ak47 x low wyder #2.

U

Usunięty 23746

Guest
niestety jest to plesn. Usun ja jak najszybciej zeby sie nie rozprzestrzenila. I pamietaj ze tera duzo wieksza szansa ze po usunieciu obecnej plesni nastepna sie pojawi wiec kontroluj czesciej spota i oczywiscie kup cos na plesn! Najlepiej prysnac 2-3 roznymi preparatami dla pewnosci.

krychson

Member
Buchów
0
dzięki za szybką odpowiedź. pleśni ogólnie nie ma dużo, jaka jest szansa że się z tego wyliże? Ach, do ogrodniczego na pewno już nie zdążę, więc myślałem żeby ją spryskać aspiryną i czosnkiem, mogło by to być tak dopóki nie znajdę nić innego?

U

Usunięty 23746

Guest
czosnek to raczej na szkodniki a nie na plesn. Jak mowisz ze malo tej plesni to usun ja i kup cos na plesn jutro.

aro-zek

Well-known member
Buchów
1
podepnę się pod temat, co prawda u mnie jeszcze problemu nie ma, ale może się pojawić, bo pogoda nie zachwyca, więc zapytam zawczasu:
czy oprysk stosuje się na całego planta (liście i kwiaty i łodygi) czy same kwiaty?
:zjarany:

lisciu

Well-known member
Buchów
3
podepnę się pod temat, co prawda u mnie jeszcze problemu nie ma, ale może się pojawić, bo pogoda nie zachwyca, więc zapytam zawczasu:
czy oprysk stosuje się na całego planta (liście i kwiaty i łodygi) czy same kwiaty?
:zjarany:

Podpiety pod temat poczytaj to nie boli ,a nie zadawaj glupich pytan:pl::pl::pl:

aro-zek

Well-known member
Buchów
1
te! mundrala! liściu
a ty wiesz? to się udziel, pomóż koledze a nie zwracaj uwagę. nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie za pomocą funkcji szukaj a całego forum nie przeczytam.
wiesz? czy tylko potrafisz pustym łbem w ścianę walić?

U

Usunięty 23746

Guest
wiem jak to jest to ci odpisze ze plesn dopada topy wiec na ich opryskiwaniu powinienes sie skupic. Wiadomo liscie tez pewnie sporo zostana spryskane jednak to nic nie przeszkadza. A i nie pryskaj tego 1l na planta po 15x tylko spryskaj delikatnie cale topki odczekaj troche i jeszcze raz. Ja tak robie mieszanka 2 specyfikow z ogrodniczego i problemow z plesnia nie mam.

Na szczęście główny top w ogóle nie ucierpiał więc zerwałem go, tak jak 2 inne które nie miały śladów pleśni i zobaczymy czy w ogóle coś poczuje : D

A mocno niedojrzale byly?;>

Ostatnią edycję dokonał moderator:

krychson

Member
Buchów
0
Jak mowisz ze malo tej plesni to usun j
No cóż, tak mi się wydawało, lecz okazało się że musze opie****ić 20cm krzaka, bo na kolejnych kwiatach zaczeła się powoli pojawiać. a że to automat to nie zostało tego dużo, zobaczymy co z tego wyniknie.
czosnek to raczej na szkodniki a nie na plesn
na pleśń też podobno działa :p

Na szczęście główny top w ogóle nie ucierpiał więc zerwałem go, tak jak 2 inne które nie miały śladów pleśni i zobaczymy czy w ogóle coś poczuje : D

ITSA

Well-known member
Weteran
Buchów
5
Panowie nie kombinujcie szkoda czasu a on działa na waszą niekorzyść.

Miedzian 50wp 8zł(castoramy leroye i ogrodnicze wszędzie w zasadzie)

a najlepsze na wszystke grzyby a to dopiero początek

POLECAM topsin 500sc !! 28zł (wybrane sklepy leroymerlin,castorama,ogrodnicze niekoniecznie)

DZIAŁA NA RÓŻNE GRZYBY NAWET NA NAJBARDZIEJ ZABUJCZĄ ZGNILINĘ TWARDZIKOWĄ KTÓRA NAPEWNO SIĘ POJAWI PRZY TEJ POGODZIE,

CZĘSTOTLIWOŚĆ ZABIJANIA PRZEZ TA ZGNILIZNĘ -U MNIE W 2011 BUŁO TO ŚREDNIO 1KRZAK NA 2 DNI A INFEKCJA SZYBKA NA INNE PLANTY.MI PADŁO 5 ZANIM ZASKOCZYŁEM CO TO ZA CHOROBA I ZNALAZŁEM LEKARSTWO.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół