• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy da się uratowac chorą rośline, żółknął liście,robią się brązowe, zwijają się

Wyszukiwarka Forumowa:

zxcasd

New member
Buchów
0
Witam.
A więc mam problem z moimi dwoma roślinkami. Postaram się jak najdokładniej opisac. Mają one ok 2 miesięcy. Do tej pory było dobrze, jednak rosły one bardzo wolno. Od jakiś 2 tygodni liście robiły się coraz bardziej żółte, więc pomyślałam że potrzebują one jakiegoś nawozu. Wcześniej okazyjnie ( jakoś 2 razy w tygodniu) polewałam je nierozcieńczonym Biohumusem. Od tamtej pory było coraz gorzej. W ostatnim tygodniu podlewałam je rozcieńczonym Plantonem K oraz Biohumusem. Nic nie pomogło. Małe liście koło topów są zielone, topy jak na moje oko wyglądają zdrowo. Za to inne liście są kompletnie wyschnięte. Pojęcia już nie mam co im jest. Da się ją jakoś odratowac ? Może gleba jest za słaba bo posadziłam je w miejscu gdzie faktycznie nie jest ona najlepszej jakości. Może jakiś nawóz coś pomoże ? To moje pierwsze roślinki...

E

Eszterebeszte

Guest
Mi się zdaję, że ona już swoje ma i po prostu powoli odchodzi :) Także:harvest:jak większość włosków już brązowych :)

zxcasd

New member
Buchów
0
Hmm no ale właśnie martwi mnie fakt, że ona jest niższa niż powinna byc...

lisciu

Well-known member
Buchów
3
Moim zdaniem zaduzo nawozow koles zapodal,a AZOTU przede wszystkim :jaraczz:

G

Gość

Guest
Pewnie zrobiłeś jak każdy, który spodziewa się porodu i jest początkującym. Zobaczyłeś żółte liście i podlałeś nawozem, tak za każdym razem. Obstawiam, że to przenawożenie, lub jest już gotowa do kosy i wykorzystuje cały azot i inne pierwiastki, które jej pozostały :D

Ser

Active member
Buchów
0
Jak mowisz, ze gleba slaba to podlej woda z dolomitem i dodatkowo podysp dolomitem po paru dniach powinny wrocic do normy <peace>

M

Mr. Edek

Guest
Z tego co widać z tych zdjęć, wykorzystuje azot, po czym liście robią się żółte, usychają i odrzuca je, a na kwiatostanach widać brązowe włoski, chyba na dniach czas na :harvest:

C

Cweluch

Guest
dokladnie,ona juz zre azot. za niedlugo finito,wiec nie dawaj azotu jej,niech se pobiera;)

zxcasd

New member
Buchów
0
Myślę, że z azotem nie przesadziłam więc pewnie niedługo :harvest:
Tak czy inaczej nie będę dawała nawozów i zobaczymy co będzie ;D
Dzięki wielkie <lol>

C

Cweluch

Guest
upie**** te zolte stare liscie,te delikatnie zolte zostaw niech dalej sobie je azot;]

swiety666

Well-known member
Weteran
Buchów
0
skoro kwitnie to normalne ze zułkną , podkej je pk13/14 lub planton k

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół