• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy jeszcze przycinać ?

Wyszukiwarka Forumowa:
J

Jazzmad

Guest
Moje pytanie dotyczy tego czy można przycinać topy roslinki w momęcie gdy jest ona juz w zaawansowanym stadium kwitnięcia? Czy wogole jest jakis sens robienia tego mam na mysli to czy zdaza pojawic sie w tym miejscu 2 nowe szczyty z kwiatkami ?

1

1tathc

Guest
Jazzmad, nieznam sie ale z tego co wyczytałem na forum to nie.
a czy po przesadzeniu palmy odrazu walnąć FIM czy lepiej poczekać??poczekać co nie??

J

Jazzmad

Guest
no mozna by poczekac

[ Dodano: 2006-09-05, 18:20 ]
Prosze niech sie wypowie jakis autorytatywny hodowca

drexter

Well-known member
Buchów
0
po co przycinac ??nic ci nie wyrosnie juz zadne nowe rozgalezienia nie urosna jedynie moze to spowodowac wolniejsze kwitnienie rosliny nic poza tym odradzam :queen:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Mozna przyciac w fazie flow ale po co?? Musialbys odciac caly stozek wzrostu wraz z najwyzszym topem. Opoznilo by to kwitniecie bo musialby sie utworzc dwa nowe stozki wzrostu i dopiero na nich zaczelyby sie tworzyc nowe topki. Mysle ze mozna tak zrobic jesli hodujesz sativke indoor bo zima Cie nie goni i sativa rosnie jeszcze duzo na flow wiec plon moglby sie zwiekszyc. PEACE

J

Jazzmad

Guest
hbsh napisał:
Mozna przyciac w fazie flow ale po co?? Musialbys odciac caly stozek wzrostu wraz z najwyzszym topem. Opoznilo by to kwitniecie bo musialby sie utworzc dwa nowe stozki wzrostu i dopiero na nich zaczelyby sie tworzyc nowe topki. Mysle ze mozna tak zrobic jesli uprawiasz sativke indoor bo zima Cie nie goni i sativa rosnie jeszcze duzo na flow wiec plon moglby sie zwiekszyc. PEACE
i o taka odpowiedz mi chodziło
dzieki

ANONIM :)

Well-known member
Buchów
0
A co sadzicie o odcieciu dolnych odorstów dla lepszego wzrostu szczyta ??? bo ostatnio takie cos zastosowałem i zabardzo niewiem jak to ma sie w praktyce.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
ANONIM :) napisał:
A co sadzicie o odcieciu dolnych odorstów dla lepszego wzrostu szczyta ??? bo ostatnio takie cos zastosowałem i zabardzo niewiem jak to ma sie w praktyce.

A po co chcesz sobie zmniejszac plon??? Pomysl, po co stosuje sie FIM??? Po to zeby zamiast 1 szczytu miec 2 bo wtedy masz nieco wiekszy plon. A Ty chcesz zastosowac FIM tylko w odwrotna strone! PO CO????

drexter

Well-known member
Buchów
0
w takiej fazie kwitniencia fim nic nie da na[ewno nie bedziesz miec wiekszego plonu to jest bankowe nie ruszaj ,no chyba ze masz kilka tych roslionek to mozesz na jednej zorbic taki experyment Pozdro :flower:

M

Marholt

Guest
Sorki ze odnawiam ten post, ale czy jak zrobie FIM zalozmy po 4-5 tyg, poczekam az sie zregeneruje i znowu ja podetne to bedzie OK? tzn bedzie wiecej rozgałężnien i co za tym idzie wiekszy plon?? :thumleft:

dlugi_as

Well-known member
Buchów
0
tak, najlepiej FIM zrobic, jak ma 5 pieter lisci, pozniej poczekac az odrosna dwie galazki i znowu przyciac :)

FruToS

Well-known member
Weteran
Buchów
0
stosowanie fimu podczas flov nie jest oplacalne poniewaz jest to duzy stres dla krzaka z czym idzie mniejszy plon najlepiej ciac w fazie wegetatywnej wtedy mozna ciac jak sie chce

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół